fbpx

Simon från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 45 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag börjar vi skriva om börsnoterade trading bolag och först ut är CMC Markets. Bolaget finns listade på FTSE 250 och är alltså ett av de tvåhundrafemtio största bolagen noterade på Londonbörsen.

I slutet av förra veckan så föll CMC Markets drastiskt, drygt 30%, medan utdelningen höjdes till 6.7%. Trots att intäkterna för CMC Markets har gått upp med över 100% det sista året, så blev investerare oroliga över säsongseffekterna från minskad trading under sommaren.

Valutahandel.se har dock noterat över lång tid att folk normalt handlar avsevärt mindre under sommaren och att avsevärda säsongsmässiga effekter är normalt. Dessutom så har sommaren har bra väder och börsen samt valutamarknaden har varit ovanligt stillsam, men låg volatilitet. Detta har också bidragit till minskad trading, vilken normalt kommer igång mer under september och oktober månad. Så trots att CMC Markets aktie fallit rejält på slutet, så kan en vändning möjligtvis vara i sikte, på grund av en superhög utdelning som kanske ger lite mindre risk? CMC Markets (recension) har en av Europas bästa in-house tradingplattformarna, som heter Next Generation, även om MT4 är tillgänglig som ett alternativ.

Nedan går vi igenom för- och nackdelar med CMC Markets aktie (London: CMCX), berättar om den höjda utdelningen, analytikers utsikter samt risker med aktien.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Proffsig sajt för att handla valuta, aktier, index och aktiekorgar som CFD'er. Prova CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.


Fördelar med CMC Markets aktien

+Handlas 57% under analytikernas uppskattningen av CMCX aktiens verkliga värde.
+Resultatet ökade med hela 104,9% under det senaste året.
+Ökar utdelningen till 21.43 pence per aktie, från tidigare 9.2 pence. Utdelningen sker på torsdag den 9:e september, 2021.
+Enastående trading plattformar såsom den egna Next Generation som vunnit flera priser, samt den världskända MetaTrader 4.
+Extremt stort utbud och en fantastiskt användarvänligt gränssnitt.

Risker med CMC Markets aktie

-Avkastning vs sektorn: CMC Markets aktier har underpresterade andra brittiska trading företag med drygt 20% under det gångna året. Ska aktien ner mer innan den vänder?
-CMCX har också gått 26% sämre än aktiemarknaden i Storbritannien, men en vändning kanske kan vara på gång snart?
-Det är troligt att utdelningen sänks nästa år.
-Vissa kanske säljer av aktien efter utdelningen?
-Vinsten sjönk under sommaren, men är det inte mestadels en volatilitets- och säsongseffekt?

Ökar utdelningen till 6.7%

CMC Markets Plc har berättat att bolaget kommer öka utdelningen till 0.21 pund per aktie, den 9:e september, 2021. Med tanke på att varje aktie kostar under 3 pund, så är det en rejält hög utdelning som väntar alla tålmodiga aktieägare. Den tidigare utdelningen kommer därmed att öka med 11.8 pence per aktie och står nu för 6.7%. Det innebär att man tar 75% av vad som finns i kassan, direkt till utdelning. Sällan har man sett lika generösa aktieutdelningar, men CMC Markets sticker verkligen ut som en riktig högutdelare. Frågan är väl sedan framför allt hur länge det kommer att hålla och ifall utdelningen 2022 blir i närheten av lika hög som den som kommer på torsdag den 9:e september.

Avancerade grafer från CMC Markets

Minskad aktiekurs för CMC Markets, men positiva analytiker

CMC Markets aktie har fallit drygt 45% från toppen i början av april, 2021. Men erfarna analytiker har ändå riktkursen avsevärt högre än nuvarande kurs som ligger omkring 297 pence (samma som 2.97 pund) i skrivande stund.

Bland annat så har RBC Capital Markets satt riktkursen till 550 pence – en uppgång på drygt 85% mot nuvarande nivåer och det är utan utdelningen inräknad. En annan analysfirma, Canaccord Genity, har satt riktkursen till 463. Är det köp eller säljläge? Du kan både köpa aktier eller sälja genom CMC Markets.

Anledningar till sänkt aktiekurs för CMC Markets?

Aktiemarknaden blev rädd av vinstvarningen för FTSE 250-aktien, som avslöjar en dämpad marknadsaktivitet under juli och augusti för både nya kunder, men även för befintliga.

Detta beror troligen på att pandemin skapade extra stora handelsmöjligheter tidigare årets och siffrorna över handelsvolymer har varit lite överskattade. Samtidigt så kommer det alltid fler instrument, nya aktiekorgar och ytterligare utbud av valutor. För övrigt så tror vi på Valutahandel.se att hösten och vintern kommer bli avsevärt mer aktiva månader för trading, då folk sitter inomhus mer och inte ligger på stranden istället för att handla valuta. Tips: För en enastående handelsupplevelse, där du själv är kung, prova Next Gen från CMC Markets idag!

Nyheten sänkte FTSE 250-koncernens aktier med mer än en fjärdedel på torsdagen förra veckan efter att det sa att “dämpad” marknadsaktivitet i juli och augusti resulterade i mindre handel från både nya och befintliga kunder. Under torsdagen så belystes dämpad handel och minskad volatilitet på marknaden, vilket skickade aktierna i online trading plattformen nedåt. Samtidigt så nämner CMC Markets att robusta och övergripande månatliga aktiva kundantal ligger på samma nivå som de som rapporterades i den senaste rapporten för rekordet under första kvartalet. Dessutom förblir kundernas tillgångar under förvaltning nära rekordnivåer.

CMC Markets aktiemarknader

Hur är CMC Markets Next Generation för trading?

En av marknadens bästa handelsplattformar, Next Generation från CMC Markets, är extremt handelsvänlig, kraftfull och kan skräddarsys in i minsta detalj. Trots detta så har aktiemarknaden sålt av aktien rejält, som numera handlas för 297 GBX. Detta är detsamma som 2.97 pund, eftersom GBX står för pence. Nedgången för CMC Markets är drygt 45% sedan 2:a veckan i april, eller 30% ner sedan början av veckan.

Riskvarning: Detta är inget köpråd, utan en kommentar från en personlig individ som själv handlat aktien. Det bör noteras att framåtblickande uttalanden innebär kända och okända risker, antaganden, osäkerheter och andra faktorer som kan göra att koncernens faktiska resultat, prestationer eller prestationer skiljer sig väsentligt från de framtida resultaten.

Författaren köpte personligen under torsdagen 3000 aktier i CMC Markets, då hans uppfattning är att oron är överdriven och mestadels beror på en solig sommar, minskade handelsmöjligheter under sommaren för att volatiliteten minskat och konsolidering av kryptovalutor. Då sommaren är över, kan volatiliteten förväntas öka igen och då kryptovalutorna har gått volatilt under en månad så kommer trading aktiviten troligen öka igen under hösten och vintern. Ifall den höga utdelningen ger mindre risk är upp till dig själv att bedöma, men en extra utdelning på 2.2 kr per aktie är ju inte dåligt.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Med över 9000 aktier, 330 valutapar som CFD, så kan man ju bara le. Prova CMS Markets så får du se!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.