fbpx

Albin från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 38 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Handelsplattform eller “trading platform” som det kallas på engelska, är gränssnittet där du kan handla valuta, råvaror, ETF's och aktier från. Dels så har alla större valutamäklare egna handelsplattformar, men det finns även några större och mer populära tredjepartslösningar såsom cTrader som kan provas här, samt MetaTrader 4 (MT4) och MetaTrader 5 (MT5).

Nedan så går vi igenom alla de ledande handelsplattformarna, några uppstickare och skillnaderna mellan mobila och webbaserade alternativ. Låt oss börja med de 3 bästa egenutvecklade handelsplattformarna, innan vi går in på tredjepartslösningar, de stora skillnaderna mellan aktörerna och mellan webbaserade och mobila lösningar samt avslutningsvis marknadens bästa trading appar. Ifall du direkt vill läsa om några av de bästa tredjepartslösningarna, så kolla in den svenska Skilling Trader recensionen, den bästa handelsplattformen för att kopiera andra – eToro CopyTrader – eller den som heter Next Generation från CMC Markets.

Android ikon AvaTrade GoCapital Trader CMC Web Trader: Vit blå logo cTrader ikon eToro Copy Trader logo IG ProRealTime plattform iOS ikonMetaTrader 4 ikon MetaTrader 5 ikon Skilling CopyTrade Skilling Web Trader

3 bästa handelsplattformarna utvecklade av mäklarna själva

Skilling - viktiga händelserEfter en djupgående genomgång och utförliga tester så har Sveriges bästa handelsplattformar för trading på nätet utsetts. Det är inte jättevanligt att valutamäklarna utvecklar en helt egen handelsplattform. Det är kostsamt och kräver rigoröst testande innan det kan implementeras. Några aktörer som har lagt ner gediget arbete för att skapa en så bra upplevelse som möjligt för sina handlare är följande:.

Skilling: Modernt, snabbt och med fd Google VDn som involverad

+ Skilling Trader har det mest moderna gränssnittet och med överlägsen användarvänlighet.
+ Skilling (recension) ger tydligast information av alla om räntekostnader och hävstång.
+ Fungerar fenomenalt, oavsett vilken enhet du använder.
+ Går snabbast av alla handelsplattformar att komma igång på, 8-12 sekunder.
+ Har alternativa plattformar i form av MT4, men även cTrader.
+ Automatiserad handel via Skillings CopyTrade som helt klart är värt att titta närmare på.
– Har inte MT5 än.
– Kunde haft fler asiatiska valutapar.

Kom igång: Läs mer om Skilling här och börjar handla på 10 sekunder!

Plus 500: Ett av de största börsnoterade CFD mäklarnaPlus 500's hemsida

+ Noterat på FTSE 500. En av de mest kapitaliserade och tillhör industriledarna bland CFD plattformarna.
+ Plus500 (recension) är en CFD leverantör och de erbjuder endast denna typen av tjänst.
+ Alla typer av trading på en och samma plattform. Över 2000 olika instrument.
+ Kan lägga manuella orders vid behov.
+ Riktigt brett utbud av verktyg för teknisk analys och mycket nyheter i realtid.
– Kunde haft ännu snyggare webbplats, även om handelsplattformen ser bra ut.
– Saknar BankID för verifiering.

Kom igång: Upptäck mer om Plus500 här och börja med trading!
Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

eToro: Ifall du vill få gratis handelstips, väldigt smidigt!eToro valutahandel - Översikt med flera olika råvaror och valutor

+ Få inspiration och handla som proffsen gör med “copy trading”, utan extra kostnad.
+ Otroligt fint & välformat gränssnitt. Riktigt hög användarvänlighet.
+ eToro (recension) har väldigt tydliga avgifter.
+ Har flexibel hävstång för både krypto-, valuta och aktiehandel.
– Kunde haft lägre spread på vissa valutapar.
– Saknar svensk support nattetid.

Kom igång: Lär dig mer om eToro här och skapa ett gratis demokonto!

Handelsplattformer för speciella enheter

Plus 500 trading app - 150 pixlar
Ava Trade Go

AvaTrade Go – Den bästa för iPhone

Det mest utvecklade användargränssnitt som fungerar på alla iPhone mobiler kommer från AvaTrade och heter lite pushigt “AvaTrade Go“. Oavsett om du vill handla från en iPhone X, iPhone Xr eller Xs. Men givetvis så fungerar den också kanon på tidigare modeller, såsom iPhone 9, iPhone 8 och iPhone 7, iPhone 6 och iPhone 7 Plus. AvaTrade är väldigt lättanvänd från iPhone och det går snabbt att lägga och få avslut på orders. Läs mer om AvaTrade Go här.

Den bästa för iPad – eToro

Den plattformen som flest tycker är bäst på iPad är onekligen eToro. Varför undrar du kanske?
Jo, de använder höjden och bredden på ett utmärkt sätt och får såldes gränssnittet helt optimalt för iPad 2, iPad 3 och även iPad Pro med ännu större skärm. Allt går riktigt snabbt vid handel med eToro och du kan alltid känna dig trygg på världens största börsnoterade bolag inom valutahandel.

Skilling – Den bästa för Mac (iOS)

Ifall du gillar enkelhet, utan att behöva tänka, så är Skilling kanske för dig? Användarvänligheten är på en annan nivå, med Google´s förre Sverige VD som nuvarande chef för bolaget. Här får du allt så snyggt och lättförståeligt som det kan bli. Men villkoren är också fördelaktiga och du slipper tänka utan kan komma igång på 10 sekunder med ett nytt konto. För KYC verifiering så har Skilling även den enklaste metoden, där BankID fungerar för att bli godkänd.

Appar: Det mest flexibla sättet att handla

Realtidskurser för Plus 500 app
Plus 500 app

Genom en knapptryckning så är du igång och handlar. Kan det bli enklare än valutahandel via en trading app? För många så är det i alla fall det mest praktiska, då man tillåts handla även utanför datorn.

Varför är det så bra att handla valuta via ladda app?
Det finns fullt av fördelar med att köra valutahandel genom en app istället för via dator. Här är några av anledningarna att skippa en traditionell handelsplattform och istället ladda ner en app från AvaTrade eller eToro.

+ Kan laddas ner snabbt och helt gratis.
+ Utvecklade för att fungera snabbt på alla mobiler, oavsett modell.
+ Uppdateras med jämna mellanrum för att ge dig en optimal tradingupplevelse.
+ Med 256-bitars SSL-kryptering (https) så kan du alltid handla säkert.
+ Du får analyser och aktuell marknadsdata i realtid.
+ Njut av live priser dygnet runt, så du alltid kan vara uppdaterad.
– Mobilappar kan ibland ta upp mycket plats på telefonen.

De två populäraste tredjepartslösningarna

Den överlägset största mängden av valutamäklare har hämtat sin handelsplattform från en tredje part, en specialiserad mjukvaruutvecklare som bakar in alla de vanligaste funktionerna i ett snyggt paket som fungerar lätt och smidigt. Den klart mest använda 3dje-partslösningen är MetaTrader; en pålitligt plattform som fungerar på nästan alla marknader, oavsett volym. Men ofta så är handelsplattformarna som är utvecklade av valutamäklarna själva ännu mer grafiskt tilltalande och vissa är även snabbare. Nedan följer ett antal tredjepartslösningar som Du bör fundera på att prova, ifall du inte gillar handla valuta direkt via den egenutvecklade plattformen.

MetaTrader 4 (MT4) – Den mest använda tredjepartslösningen

Valutamarknadens mest använda produkt har varit med sedan 2005. MT4 skapades av MetaQuotes Software och licensieras ut till många olika valutamäklare på svenskar marknaden. Dess tydlighet och snabba exekutering är två av de stora fördelarna med MetaTrader 4. Bland nackdelarna återfinns att den är krånglig att ladda ner till Mac dator, då man först måste installera Play On Mac, innan det går att använda handelsplattformen MT4. Därför föredrar många den senare versionen istället.

MetaTrader 5 (MT5) – Den senaste tredjepartslösningenMetaTrader 5 logo

År 2010 så kom MT5 ut, den avsevärt mer moderna versionen av MT4. MetaTrader 5 finns både som terminal, dvs nedladdningsbar version eller som en webbplats där du kan logga in och komma igång. Det är en riktigt kraftfull plattform för valutahandel som används både av nybörjare, medelstora traders och proffs. MetaTrader Mobile är deras sista variant som du automatiskt kommer att prova ifall du handla valuta från mobiltelefon.

Valutamäklare som erbjuder MetaTrader

Vår favorit för ECN-trading med MetaTrader 5 kan du få genom NS Broker. Det är en verkligt proffsig plattform med kurser som uppdateras uppemot 7 gånger per sekund. Du får alltså riktigt bra priser, med superlåg spread hos NS Broker. Övriga som kan nämnas är AvaTrade, Markets.com, FX Pro, InstaForex, IG Market, AxiTrader, Trade.com erbjuder åtminstone en version av MetaTrader.

Valutamarknadens mest använda produkt har varit med sedan 2005. MT4 skapades av MetaQuotes Software och licensieras ut till många olika valutamäklare på svenskar marknaden. Dess tydlighet och snabba exekutering är två av de stora fördelarna med MetaTrader 4. Bland nackdelarna återfinns att den är krånglig att ladda ner till Mac dator, då man först måste installera Play On Mac, innan det går att använda handelsplattformen MT4. Därför föredrar många den senare versionen istället.

cTrader hos Skilling

cTrader – Ett annat klockrent alternativ

Sedan 2010 så har det tekniskt avancerade och väldigt lättnavigerad cTrader funnits på marknaden. Smarta och allsidiga online trading firmor såsom Skilling har integrerat cTrader i sin plattform, ifall du önskar använda just den.

Genom Skilling så kan du vara igång på bara någon minut med cTrader's handelsplattform, som passar alla typer av investerare. Du kan själv skräddarsy ditt interface för att gå ihop med ditt handelsmönster. Något unikt med cTrader är att de visar upp ordervolym, vilket inte är tillgängligt hos många andra valutamäklare. Du har även utmärkta inställningar för stop-loss och stop-limit, samt ifall du vill köpa till en speciell kurs så är inställningsmöjligheterna också utmärkta. EUR/USD en fallande wedge

Vidare så finns en kalender så du enkelt har tillgäng till viktiga händelser inom valutahandel, index trading eller aktiehandel. Med autochartist så får du hjälp att analysera olika aktuella valutapar. Ett exempel är skämdumpen till höger som visar en “fallande wedge” för EUR/USD just nu. Kvalitén på denna signal är 6 utav 10, vilket tyder på att det är en relativt bra signal.

Alternativ tredjepartslösningar du bör undvika

Det finns ett antal värdelösa handelsplattformar dom inte bör användas. Några exempel som ofta integreras som “egenutvecklade” men i själva verket är dåliga tredjepartslösningar inkluderar Trading Station och Zulu Trade. Medan TradingStation är en produkt som framför allt lämpar sig för den amerikanska marknaden och numera får man inte ens handla valuta på den. Trading Station har i vilket fall som helst usel kundsupport, dåligt användargränssnitt och det är krångligt att göra uttag – så undvik den. Samma sak gäller för Zulu Trade, som är en av de värsta trading plattformarna på marknaden.

Webbaserade eller nedladdningsbara?

På ett sätt så är det otroligt smidigt att handla direkt via ett program som du har laddat ner, eller en app. Men många webbaserade handelsplattformar är otroligt välskapade. I slutändan så är det en smaksak vad du gillar och genom Valutahandel.se så kan du enkelt se skärmdumpar över marknadens bästa nedladdningsbara alternativ, alla som är webbaserade samt marknadens ledande appar.

Skillnaden mellan olika aktörer

Den stora skillnaden är utseendet och vilka leverantörer som används för att hämta data.. Bloomberg och Reuters är de överlägset bästa, men de finns tyvärr inte tillgängligt för privatpersoner. (‘Tradebook: Bloombergs Professional Services” är den ledande varianten på marknaden, men den är också väldigt dyr – runt 350 000 kr och inte heller så lätt att komma igång på som nybörjare).

Kvinna som stänger affär över telefon
Kvinna stänger en trade med stor vinst

Glöm inte detta vid jämförelse mellan olika aktörer

Några viktiga saker när du väljer handelsplattform kan vara:
+ Finns plattformen tillgänglig hos önskad valutamäklare?
+ Möjlighet att handla valuta snabbt: kort reaktionstid, laddningstid och helt problemfri drift.
+ Kör bara hos de som har ett gratis test – ju längre desto bättre!
+ Tillgång till ett stort utbud av instrument och marknader.
+ Är alla nödvändiga ordertyper tillgängliga (stop-loss, limit-order)?
+ Stort utbud av analysverktyg ifall du använder teknisk analys.
+ Nyheter i realtid från en trovärdig leverantör.
+ Går det att använda och utveckla automatiserade handelssystem?
+ Kvalificerat kundsupport som förstår din fråga och kan svara snabbt.
+ Finns det möjlighet att ringa in en order vid behov?
+ Rimliga kostnader ifall du är inaktiv.
+ Låga spread och avgift för varje trade.

Slutligen: Vilken är den bästa handelsplattformen för valutahandel?

När det kommer till utseende och funktionalitet så kan olika enheter göra avsevärd skillnad. Den allra “bästa” handelsplattformen är därför upp till var och en att själv testa och bestämma, även om vi givetvis gör vårt bästa för att hjälpa dig på vägen.

En plattform som är utvecklad exklusivt för valutapar är säkert inte den bästa för den som även är intresserad av aktier, råvaror eller kryptovalutor. Men som tur är så kör de flesta företag numera en allt-i-allo approach, där ett stort utbud av finansiella instrument finns tillgängligt.

En annan punkt som vi anser viktig är hur diagrammen presenteras och hur man kan använda de för sitt egna behov. Här är det stora skillnader i kvalitén, justeringsmöjligheter och alternativ på olika plattformar. Vissa ger dig extremt detaljerad information där du kan zooma in och kontrollera detaljerna väldigt noggrant. Andra plattformar ger dig en större överblick över en längre tidsperiod. Det handlar alltså återigen om egna preferenser. Vad föredrar du?

Skapa ett demokonto och testa själv så hittar du något som passar just dig. Vi rekommenderar alltid att du experimenterar med demokonton och bekantar dig med funktionerna och mäklaren innan du dyker i med huvudet först och börjar investera egna pengar.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.