fbpx

Markus från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 5 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Pepperstone kan idag gladeligen meddela att erbjudandet om CFD-andelar expanderar och numera kan man även handla aktie CFD'er från Hong Kong listade bolag genom Pepperstone. Fram tills idag så har Sveriges största sida om Valutahandel noterat att inga online trading sajter erbjudit detta, så nu får du ännu mer möjligheter.

Handlare kan komma åt och handla nästan 50 Hong Kong aktie CFD:er med Pepperstone från och med juli, utöver den befintliga portföljen på 890 aktier i USA, 199 i Australien, 190 Storbritannien och 86 från Tyskland. Pepperstone´s nya aktielista i Hong Kong kommer att inkludera kinesiska internetjättar (Alibaba, Tencent, JD.com), nya stännande bolag såsom BYD samt statligt ägda företag. Den består också av vissa Hong Kong baserade företag och många multinationella bolag. Så vad väntar du på? Registrera dig för trading med Pepperstone idag!

Alternativt, läs vidare och upptäck mer om Hong Kong som ett finanscentrum som enligt många analytiker nådde sin botten redan i maj, 2022.

Varför handla aktie CFD med Pepperstone?

Den största skillnaden mellan CFD:er och fysiska aktier är att CFD:er har en hävstång, vilket kan öka din köpkraft och maximera din avkastning. Dessutom åtnjuter handlare fördelarna som lägre handelskostnad, enkel utförande och möjligheten att gå lång eller kort. Med tillägget av Hong Kong aktie CFD:er är du nu bara ett klick bort från trading på den globala marknaden. Det bör också noteras att risken ökar när man handlar med hävstång, så det är viktigt att sätta ut en stop-loss och vinsthämningsnivåer.

Varför handla Hong Kong Share CFD?

I motsats till de baisseartade utsikterna för aktiemarknaderna i USA och EU enligt många analytiker, så har aktierna i Hong Kong börjat återhämtat sig en hel del sedan botten i maj, 2022. Det kan vara en spännande marknad där investerare kan diversifiera sin porftolio och utforska fler möjligheter.

Här är fem skäl att handla med aktier i Hong Kong

+Få exponering mot Kinas kärntillgångar.
+Ger möjlighet att handla med aktier från kinesiska fastlandet som CFD, från både Shanghai och Shengzhen börsen.
+Hongkong är fortfarande en knutpunk från och till Kina och en länk mellan de globlala finansmarknaderna.
+Bland Pepperstone's Hong Kong aktie-CFD-lista så hittar du de stora namnen inom den kinesiska tekniksektorn, branschledare från den nya ekonom och företag som ännu inte nått A-listan.
+Du erbjuds enkel tillgång till Hong Kong aktier (som CFD:er) med Pepperstone och kan få så sätt få exponering mot Kinas strategiskt viktiga tillgångar.

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 2000 kr
Beskrivning: Handla genom ett makalöst stort utbud. Prova fantastiska Pepperstone som är reglerad på 7 marknader idag!

Riskvarning: 75.9% av alla retail investerkonton förlorar när de handlar CFDs med Pepperstone.


Ekonomiskt återupplivande och låg värdering

Medan de flesta utvecklade länder är djupt besvärade av hög inflation och en växande rädsla för lågkonjunktur, så har Kinas och Hong Kongs ekonomi nått någon form av botten den senaste tiden. Det regulatoriska trycket som har krossat teknik- och fastighetsbranschen under lång tid håller på att tyna ut, med fler stimulansåtgärder på gång.

När det gäller marknadsutvecklingen så har Hang Seng Index återhämtat sig med 16 % sedan i maj, medan S&P 500 gick in i en nedgångsfas. Detta är tiderna vi lever i just nu och allt tyder på att Kina och USA befinner sig i helt olika konjunkturcykler. Många framstående analytiker anser att värderingen av Hong Kongs aktier är fortfarande attraktiv jämfört med andra stora marknader inklusive fastlandet.

Så varför inte diversifiera din risk och var med på Kinas potentiella tillväxt genom att lägga till HK-aktier i din portfölj? Prova själv komma igång med Pepperstone nu!

Imponerande likviditet och volatilitet

Enligt uppgifter från Hong Kong Stock Exchange (HKEX) så nådde den totala omsättningen på HK-börsen 2021 41,1 biljoner HKD, en ökning med 28,2 % från det tidigare rekordet. Den totala omsättningen under Hong Kong Stock Connect (ett gränsöverskridande investeringssystem som gör det möjligt för kinesiska investerare att handla med HK-aktier) nådde HK$9,3 biljoner förra året, 68 % högre än föregående topp.

När det gäller volatilitet tenderar aktier i Hong Kong att ha ett bredare dagligt rörelseintervall än de på andra marknader. Ta Alibaba som ett exempel: Bolagets genomsnittliga dagliga procentrörelse är runt 4% och 20-dagars volatilitet ligger på 67% (slutet av juni).

För CFD-handlare samt day traders gör djup likviditet det lätt och rejäla dagliga rörelser är ofta attraktivt. Högre volatilitet innebär fler möjligheter, tänker många traders.

Växande attraktionskraft

Hong Kong rankades som det fjärde mest populära navet för börsintroduktioner, med över 40 miljarder USD 2021. Det har också reformerat noteringsreglerna sedan 2018. Som ett resultat av detta har 27 företag som ingår i det kinesiska fastlandet sedan dess återvänt till Hong Kong-marknaden, inklusive Alibaba 2019, JD.com 2020 och Baidu 2021. Fler USA-noterade kinesiska företag förväntas återvända inom en snar framtid, vilket kan leda till fortsatt penninginflöde, vilket bör vara positivt för HK-aktierna.

Ett sunt finansiellt system

Enligt den senaste undersökningen 2022 (GFCI 20) säkrade Hongkong en tredje plats i rankningen av internationella finanscentra, bara efter New York och London. Staden är välkänd för sitt sunda ekonomiska och rättsliga system. Utöver den djupa likviditeten som nämns ovan har HK-börsen ett brett utbud av derivatinstrument och mogna blankningsmekanismer, som säkerställer en hög nivå av transparens och effektivitet. Skatteförmåner och gratis valutaväxling är de viktigaste grunderna för Hong Kongs ekonomi och dess kapitalmarknader. Har du en annan syn på HK eller Kina? Inga problem! Handla Hong Kong aktie CFD:er i båda riktningarna med hävstång och låg kostnad. Besök Pepperstone´s hemsida för mer information.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.