fbpx

Jonas från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 18 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Daytrading är inte längre den uttryckliga domänen för Wall Street-mäklare. Demokratiseringen av handeln via online-mäklare och online-handelsplattformar har lett en enorm tillväxt i den dagliga valutahandeln. Numera fyller allt fler daytraders marknaden. Deras beslutsamhet, entusiasm och omättliga kunskapslust driver i stor utsträckning de finansiella marknaderna. Daytrading äger rum under de finansiella marknadernas öppettider, och majoriteten av handeln avslutas före slutet av dagen. Det slutgiltiga målet för daglig handel är enkelt: kortsiktiga vinster. Men denna starkt konkurrenskraftiga marknad är inte för svaga hjärtan. Det kan ibland vara ansträngande, riskbelastat och straffande – speciellt utan stop-loss.

Vad handlar daytrading om?

Det är mot denna bakgrund som en grundlig diskussion om daytrading sker. I motsats till vad många tror, handlar daytrading verkligen om stegvisa vinster. Världens mest framgångsrika daytraders förstår att detta inte är ett snabbt-rik-snabbt-schema; det är hårt arbete. Det finns en bestämd konst att köpa och sälja finansiella instrument, som aktier, råvaror, index eller valutapar. Aktiernas prisåtgärd påverkas av otaliga faktorer. Dessa inkluderar geopolitik, ekonomi, nyheter, teknik, tradingpsykologi et al. Med så många variabler att tänka på är det viktigt att ha en handelsplan på plats. Framgångsrika handlare förstår vikten av budgetering, strategier, aktieval och bibehållande laserskarpt fokus på prissättning. För att inte glömma bort vikten av en handelsjournal för att utvärdera din trading.

Hur man kan undvika fallgropar vid daytrading?

Tänk på en karriär inom daytrading som att bygga ett hus. Den viktigaste komponenten i denna process är en solid grund. I handelsspråket är den grunden utbildning av de finansiella marknaderna. Den som inte är beredd att lära sig kommer alltid att misslyckas som traders. Även de mest erfarna yrkesverksamma förstår att lärande är en pågående aktivitet. Varje gång du känner att du vet allt kommer marknaden att kasta dig en kurvboll för att påminna dig om att den är ansvarig. Detta leder oss till en viktig punkt: respektera marknaderna. Oavsett hur mycket du lär dig om de inbördes relaterade marknadskomponenterna är marknadens prismekanik exceptionellt svår att förutsäga. I själva verket skulle det inte vara en fantasi att säga att ingen har förmågan att korrekt förutsäga marknadspriser. Läs vår artikel om fallgropar vid valutahandel och daytrading för att lära dig mer. Läs även lite tips om de bästa kryptovalutorna, samt hur du får courtage-fritt och flexibel hävstång vid din trading med eToro.

Utbildning: A och O

Fokus för daytrading handlar om utbildning, inte om vinst. Detta verkar otrevligt för alla som vill fatta smarta ekonomiska beslut med värdepapper. Tänk på det här: Vinsterna är en biprodukt av en gedigen utbildning och förståelse för de finansiella marknaderna. Målet är därför inte att generera vinster utan att förstå marknadernas invecklade för att kunna förutse prisåtgärder med större grad av noggrannhet. Topphandlare vinner aldrig 100% av sina affärer; tvärtom anses en vinst / förlustprocent på 60%, 70% eller 75% vara fenomenal enligt expertstandarder. Utan utbildning är det en långskott när du köper och säljer aktier. Antingen kommer du att kalla det rätt, eller så kommer du att få fel. Utbildning är som lite extra juice i din beslutsprocess – den lutar nålen lite mer till din fördel. Vår egen utbildning, valutaskolan, är något du definitivt bör kolla in för att komma igång med valutahandel på 5 ynka minuter. Framför allt vikten av ekonomiska indikatorer, fundamental analys, samt 50+ faktorer som påverkar valutakurser är bra att känna till. För övrigt är det bra att känna till candlesticks vid trading. En sajt med utmärkta grafer för alla nybörjare och proffs är Skilling (läs recensionen).


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck trading med dollarn idag. Prova med Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Vad behöver du lära dig om daytrading?

För det första måste du riskera för att bli belönad, vilket ibland kan innebära blankning. Inget vågat ingenting vunnit. Dina äventyr bör baseras på analys, logik och extrapolering. Använd alla tillgängliga resurser som ekonomiska indikatorer, företagsmeddelanden, mediarapporter, finansiella rapporter, marknadsdynamik, diagram och trender och andra faktorer för att utveckla din handelsstrategi. Det finns liten fördel med daglig handel utan en av de mest integrerade komponenterna av allt – volatilitet.

Ingen vill att volatilitet ska vara en daglig verklighet i sina personliga relationer, eftersom det kan störa ditt emotionella tillstånd. Men med day trading behöver du absolut, otvetydigt volatilitet. Utan stigande och fallande priser finns det inget sätt att köpa på uppgången, sälja innan marknadstankarna eller använda finansiell analys för att förutsäga när baisseartade trender eller hausseartade trender kommer att starta. Detta är en del av extrapoleringsprocessen. Kom igång med ett enkelt demokonto hos Capital och upplev världen av daytrading idag!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Härlig valutahandel med både CFD'er och ETF'er. Prova Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


I många former av handel är kunder utsatta för marginal och hävstång. Även om detta kan vara till hjälp om marknaden rör sig till din fördel, hjälper det dig inte när marknaderna går mot dig. Genom att utnyttja affärer ökar du köpkraften för varje krona på ditt handelskonto med en multipel. Detta kan förstora dina förluster och din skuld till mäklaren. Undvik att köpa på marginalen, oavsett hur lockande det kan vara. Som en avslappnad trader tjänar du bättre genom att välja öreaktier framför blue-chip-aktier eftersom det finns större volatilitet med aktier under fem kronor. Dessa små och medelstora företag som noterar sina aktier har vanligtvis inte bevisade resultat och de har inte heller betydande såddkapital investerat i nya företag. Som trader måste du bekanta dig med vad varje företag gör och hur långt i processen de är.

Du kan bestämma dig för att inneha vissa positioner i mer än en dag. I så fall skulle du kallas en swing trader istället för day trader. Genom att köpa och hålla aktier under en längre tid väljer du att avlägsna eventuell kortsiktig volatilitet i förväntningar om långsiktiga vinster. Detta efterliknar investeringar, men det handlas eftersom tidsramen är mycket kortare. Köp- och hållmetoder passar bäst för att investera, inte handla. När du köper en tillgång i förväntan om framtida vinster måste du vara beredd att ta bort marknadens kortsiktiga volatilitet.

Tre tips för att förbättra din handel

Var noggrann när du väljer din handelsplattform och mäklare för att säkerställa att de uppfyller alla dina förväntningar [eller så många som möjligt] innan du registrerar dig och börjar handla. Frågor att tänka på inkluderar ditt ursprungsland, begränsningar i lagstiftningen, licensiering, minsta/högsta belopp för handelskontot och så vidare. Observera att handel är stressande och inte passar alla.

Använd en aktiescreener för att automatiskt skanna de finansiella marknaderna för de bästa aktierna på dagen, eller de mest volatila aktierna, eller de högsta handelsvolymaktierna. Det är nästan omöjligt att utföra dessa funktioner på egen hand utan en aktiescreener. Handelsplattformar i toppklass som Stocks to Trade har en funktion som kallas Oracle som automatiskt utför dessa uppgifter åt dig. I slutändan så är valutahandel väldigt likt aktiehandel.

Ha alltid en exit plan. Warren Buffett säger många intressanta saker, inklusive detta: ‘Var rädd när andra är giriga och giriga när andra är rädda.' Visst kommer du att sparka dig själv när du säljer aktier för tidigt och priset fortsätter att fortsätta att stiga. Men handel är inte en engångsaktivitet – det är en pågående aktivitet där stegvisa vinster bygger en portfölj på lång sikt. Ställ in ditt pris och ta vinst, eller ställ in ditt pris och stoppa förlust. Handla beslutsamt hela tiden. Med 100% courtagefritt vid aktiehandel, flexibel hävstång (från 1x – 5x för de flesta aktier, eller 1x-30x för större valutor, så är det många som uppskattar att handla hos eToro (recension). Här blir din trading avsevärt enklare och roligare. Du kan handla säkert med eToro, som funnit i 15 år och bara blir bättre och bättre. Prova själv registrera dig för eToro idag!


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Lägst courtage och spread för din krypto, aktie- och valutahandel. Få inspiration av andra. Kom igång med eToro nu!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.