fbpx

Marie från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 10 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

eToro är mäklaren som först introducerade världen för copytrading och som än idag är världens största plattform för social valutahandel. Men hur fungerar det egentligen? På vilket sätt kan du ha nytta av eToro's copytrading i både upp- och nedgångar?

Copytrading eller social trading har på senare år blivit ett allt mer populärt inslag för online trading mäklare att erbjuda på sina plattformar. Möjligheten att såväl kunna kopiera och inspireras av andras strategier som att dela med sig av sina egna och dessutom interagera med andra traders i ett community lockar både nybörjare och mer erfarna valutahandlare.

Pionjären inom copytrading är välkända eToro – en föregångare inom valutahandel, som startade småskaligt i Storbritannien – men som genom åren vuxit till att bli en av världens främsta handelsplattformar för trading med valutor, krypto, råvaror och andra typer av finansiella tillgångar. Sajtens tjänst för copytrading erbjuder många attraktiva möjligheter som kan nyttjas i såväl upp- som nedgångar på marknaden.

Testa copytrading hos eToro – registrera dig redan idag.

Kopierade traders på eToro

Använd CopyTrader för att lära av andra – och spara tid

eToro' CopyTrader benämns av sajten själva som en gamechanger på marknaden för online trading, vilket den också är på många sätt. Det här verktyget bjuder på värdefulla möjligheter för såväl mer som mindre erfarna handlare.

Viktiga förutsättningar för att lyckas med online trading är dels att man jobbar upp erfarenhet och finslipar sina kunskaper – vilket inte minst är viktigt när man är nybörjare – men också att man har en del tid att avsätta. Tid för att bevaka marknaden i syfte att kunna identifiera risker och möjligheter och utifrån det tajma rätt lägen att gå in och ur positioner.

Är du i uppstarten av din tradingresa är det givetvis guld värt att kunna lära av andra och få inspiration och ideér från mer rutinerade traders. eToro's CopyTrader erbjuder ett community av hundratusentals aktiva medlemmar från vilka mängder av kunskap om de olika marknaderna och olika strategier kan hämtas. Här kan du enkelt scrolla bland topprankade handlare och aktivera copytrading-verktyget på de vars resultat och strategier tilltalar dig. När de sedan handlar, går du automatiskt in i en likadan trade. Det är ett smidigt och enkelt sätt att handla, men även en mycket bra möjlighet till lärande.

På samma sätt kan tjänsten nyttjas om du inte själv har tid att vara så pass aktiv i din handel som du önskar. Copytrading är ett utmärkt sätt att automatisera din trading utan att du själv först måste ägna tid åt att bygga en strategi. Är du mer erfaren kan du också vara mer kräsen när du väljer vilka traders du önskar kopiera, och vilka strategier som känns mest lovande för olika instrument. Är du så pass insatt att du handlar med både korta och långa positioner kan eToro's CopyTrader givetvis användas för bägge. Via tjänsten kan du enkelt hitta strategier för såväl uppgångar som nedgångar att applicera i din egen portfölj. Du väljer själv ut vilken typ av traders om du föredrar, utifrån tidigare avkastning, risknivå, instrument – och kanske även profilfotot kan ge en indikation ifall du litar på personen ifråga eller inte?


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Testa en marknadsledande valuta- och kryptomäklare med världens ledande tjänst för copytrading. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Gå kort eller lång i valutor, krypto, index, aktier, råvaror och ETF'er

Utöver marknadens vassaste tjänst för social trading erbjuder eToro också ett proppfullt utbud av tillgångar inom flera olika kategorier. Här kan du handla små och stora valutapar, de populäraste kryptovalutorna, aktie-CFD'er, börsindex samt hårda och mjuka råvaror – och givetvis anpassa dig efter marknadsläget med korta eller långa positioner.

Som exempel på tillgångar kan bland annat nämnas majors som EUR/USD och USD/JPY, mindre valutapar som ZAR/JPY och NOK/SEK, kryptovalutor som BTC, ETH och LTC samt olja och ädelmetaller bland råvarorna. Ett stort antal aktier, börsindex och börshandlade fonder finns också tillgängliga.

eToro's CopyTrader kan som nämnts användas för att kopiera såväl positioner som syftar till långsiktiga investeringar, som till att blanka en tillgång när en nedgång är att vänta. Tillvägagångssättet med verktyget är detsamma oavsett om du vill gå kort eller lång. När du lokaliserat en trader vars positioner du önskar kopiera klickar du bara på “Kopiera” för att applicera dennes handel i din egen portfölj. Tar den användaren en kort position i en tillgång, gör så även du – och går hen lång gör du det också. Har du ingen tidigare erfarenhet av att blanka – det vill säga att låna tillgångar du tror kommer gå ned, sälja dem och sedan förhoppningsvis kunna köpa tillbaka dem billigare – är copytrading en riktigt bra möjlighet till lärande. Genom att kopiera andra, mer erfarna handlares sätt att identifiera möjligheter samt gå in och ur positioner får du fler idéer och uppslag att stoppa i din egen verktygslåda.

Missa inga lägen i vare sig upp- eller nedgång – kom igång med copytrading hos eToro idag.

Påbörja och avsluta när du vill

Online trading är alltid förenat med ett risktagande – så även vid copytrading. Även de allra bästa handlarna med imponerande tradingresultat kan göra felbedömningar och misslyckas med en position, vilket är viktigt att vara medveten om när man kopierar någon annans strategier.

Väljer du att använda eToro's tjänst för copytrading har du dock flera möjligheter att skydda dig själv från att dras med i någon annans fall. Stop loss finns alltid tillgängligt att använda – och bör så göras i alla positioner. Stop loss är ingen garanti för att eToro de facto lyckas avsluta positionen vid den angivna nivån, men ditt risktagande sänks avsevärt.

Vidare har du också full kontroll över när du vill börja kopiera en trader, hur länge du vill följa personen i fråga och när du vill avsluta. Copytrading hos eToro är inte förenat med några bindningstider för det du kopierar, vilket gör att du snabbt kan avsluta en strategi du valt att följa om denna inte längre tycks vara lönsam.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Prova kungen av copytrading med valutor, aktier & krypto. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Bli kopierad och få betalt

Tjäna pengar på att inspirera andra

Sist men inte minst kan du som användare hos eToro förstås också låta andra kopiera dina positioner. För detta krävs att du håller din profil på plattformen offentlig. Att dela med dig av dina strategier är inte bara ett sätt att inspirera andra traders på sidan, utan också en möjlighet att tjäna pengar. Varje gång en användare kopierar din handel erhåller du betalning direkt från eToro in på ditt tradingkonto. Lyckas du bli en populär trader att kopiera kan du på det här sättet skapa en smart och framförallt passiv inkomst som ger ytterligare möjligheter till fortsatt handel.

Sammanfattningsvis kan eToro's copytrading alltså användas för att:

– Som nybörjare lära dig genom att inspireras av och kopiera andra traders, utan förvaltningskostnader eller dolda avgifter.
– Ta korta och långa positioner och på så sätt tjäna pengar i både upp- och nedgång
– Automatisera din handel när du inte har tiden som krävs
– Inspirera andra med dina egna strategier
– Tjäna pengar när någon kopierar din handel – bygga upp en passiv inkomst

Tips: Läs gärna vår fullständiga recension av eToro för fler detaljer om utbud och villkor.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.