fbpx

Noel från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 2 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Placering av stop loss är den kanske mest förbisedda och missförstådda biten i pusslet som är att lära sig trading. Bortsett från att använda en tradingstrategi för valutahandel så är det lätt att argumentera att stop loss är en hörnsten. Eller rättare sagt, en korrekt placering av stop loss kan vara en av de allra viktigaste aspekterna framgångsrik trading.

I början verkar det naturligt och lockande att placera en stop loss som är så tight som möjligt. Det finns flera anledningar till att nya valutahandlare gör detta, men det är ofta också en tydlig signal om att personen inte riktigt har greppat andra viktiga aspekter. Det kan vara klokt att börja med att lära sig andra grundläggande tekniker först. Hur bestämmer man storleken (hur många lots) per intagen position? Hur gör man en risk/vinstberäkning?

Storlek per lot

Det är förvånande hur många som tror att de måste använda en tight stop loss p.g.a. att de har så lite kapital på tradingkontot. “En bredare stop loss skulle kosta för mycket” säger de. Detta tankesätt är grundat i missförståndet att en smalare stop loss på något sätt minskar risken per trade. Eller, en smal stop loss ökar chanserna att tjäna pengar genom att öka storleken per lot.

De allra flesta som provat på valutahandel men aldrig lärt sig tillräckligt är inne på samma spår. Tron att en smalare stop loss betyder lägre risk, och en bredare stop loss betyder att vi riskerar mer pengar. Den lite mer erfarne tradaren förstår att risken bör beräknas baserat på storleken på din investering, alltså storleken, eller volymen, per lot. Appliceringen av stop loss är ett verktyg som hjälper oss hantera den risken. Den faktiska risken ligger i hur många lots man tar, det bestämmer hur mycket pengar du riskerar per trade.

Ju större volym du investerar i desto mer pengar riskerar du. Om du vill minska risken intar du en mindre position, alltså ett färre antal lots. En korrekt applicering av stop loss är ett verktyg som bestämmer hälften av hur mycket vi riskerar att förlora per trade. Om du justerar din stop loss utan att justera volymen per lot gör du ett grovt misstag.

Vi gör en jämförelse: vi kan sätta en stop loss på 60 pips eller 120 pips och ändå riskera precis samma summa.
Trade 1 – 1 mini lot intas med 120 pips stop loss = 120 dollar risk
Trade 2 – 2 mini lots intas med 60 pips stop loss = 120 dollar risk
handla på forex online
2 olika scenarion med precis samma risk. Nu är det ju också så att en bredare stop loss inte heller minskar risken jämfört med vinsten. Risk/vinst är relativt, och med en bredare stop loss måste vi balansera ut med en högre take profit.

Varför använder vi bredare stop loss?

Har vi gjort våra analyser korrekt så måste vi också tro på det. Kom ihåg att marknaden alltid rör på sig, och vi måste ge våra positioner utrymme att “andas”. Priset kommer sannolikt att sjunka innan det går åt rätt håll, det händer nästan alltid. Mer om detta i nästa artikel!

Stop loss inom islam

Vidare så bör noteras att stop loss kanske inte är lämpligt för alla? De som följer muslimsk tro kan ha olika åsiker om på vilka sätt man bör handla valuta. Det kan anses att stop loss är haram, eftersom en trade bör avslutas direkt efter att man lägger ordern, vilket normala orders är. Men både stop loss och limit orders (att man bara köper på en viss kurs) kan anses som tveksamt. Läs mer om tankar och regler kring islamisk konton här.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.