fbpx

Marie från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 29 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag är sista dagen att rösta i USA på antingen Joe Biden eller Donald Trump. Rapporterna de senaste dagarna indikerar det högsta valdeltagandet på 100 år, vilket troligen kommer gynna Biden i hög grad. Men hur påverkas valutahandel med allt från USD till tillväxtvalutor ifall Biden nu vinner?

Här ska vi på Valutahandel går igenom vad tidningar, analytiker, strateger och ekonomer skrivit om hur börsen och handel med valuta kan influeras om Joe Biden går segrande från det amerikanska valet. Det enda vi är helt säkra på just nu är att volatiliteten kan bli rejäl de kommande dagarna och nedan kommer 9 stycken utfall som kan hända efter att Biden vinner.

Hur kan dollarn påverkas?

Deutsche Bank skrev idag att marknaden inte har prisat in en Joe Biden triumf, vilket innebär att dollarn fortfarande har gott om utrymme att försvagas. Data från Skilling's grafer visar att euron stärks mot USD från 1.162 till 1.171 bara sedan igår. DollarnIfall Biden vinner, så kan nya motstånd kring 1.20 troligen testas inom kort igen. Med en svagare dollar, så menar vissa att utgången av valet redan prisats in – men vi håller inte med, säger strategikern George Saravelos, som är chef för research på DB.

Valutahandel kommenterar: Trots allt så har dollarn stärkts från 1.19 till 1.16 en dryg vecka innan valet, så den lilla justeringen mot 1.17 idag är bara en mindre återgång till slutet av oktobers valutakurs för EUR/USD.

Markus på Valutahandel förutspår att över 237 000 döda i USA enligt Worldometers kan få flera i den äldre målgruppen kan rösta på Biden istället för Trump. Jag blir inte förvånad om Biden vinner rejält i årets val, men som vi alla val så kan givetvis allt hända.

CBC påpekar att Bidens väg mot framgång i valet ger honom mer utrymme för fel än Trumps och Hillary Clintons. VOX är dock tydliga med att påpeka att Biden leder markant, men Trump ska inte räknas ut än. Allt kan hända. Men förutom dollarn potentiella upp eller nedgång, hur ser det ut för andra valutor vid en Biden seger?


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Rolig trading. Räkna till sju, börja handla nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Nackdel för rubeln och turkiska lira

Stigande förväntningar på att Joe Biden vinner det amerikanska valet har på slutet stärkt tillväxtmarknaderna. Realtidsväxelkursen för kinesiska Yuan har stärkts 2% på slutet, då en mjukare linje förväntas mot Kina. Dock så tror experterna istället på en hårdare linje mot Ryssland och dess rubel samt Turkiet och liran. Speciellt Turkiet har ju fått härja fritt i Medelhavet, utan att Trump gjort det minst motstånd eller fördömande. Senast så råkade Macron i luven med Turkiets Erdoghan en Biden vinst kommer säkert stödja Frankrike över Turkiet. För övrigt så har Biden troligen mycket press på sig att sätta sanktioner på Ryssland, medan Trump varit väldigt diplomatisk i sina relationer med Ryssland.

Fördel emerging markets

Herr Biden som president skulle “troligen ses som ett gynnsamt resultat för tillväxtmarknadens valutor som helhet, med tanke på ett mindre konfronterande tillvägagångssätt för tullar”, kommenterar Meera Chandan, en valutastrateg vid JPMorgan Chase till FT.

Sannolikheten för mindre konfrontationer mot andra tillväxtmarknader har även fått fart på den mexikanska peson (MXN) och den sydkoreanska won (KRW), som både gått rört sig rejält de sista dagarna.

Nafez Zouk från Oxford Economics menar att Biden kommer vara en president som mer styr utifrån ett regelbaserat system, i motsats till Trump som ofta försöker gå ur eller ogiltigförklara internationella regler och organisationer.

Många sprider riskerna ifall de är osäkra på vem som vinner

Makrofondförvaltare och home office förvaltare som hanterar obligationer, valutor och aktier över hela världen, har försökt diversifiera sina portföljer för att minska riskerna inför valet. Andra som är mer säkra går antingen lång eller kort i dollar eller någon tillväxtmarknad, beroende på vad man tror på för utgång. Nedan följer några potentiella händelser som kan inträffa om Biden kammar hem valsegern.

Vad kommer en demokratisk seger leda till?

+Mer pengar till stadskassan som idag har rekordunderskott.
+Avsevärt högre skatter för alla som tjänar över $400 000 per år.
+Demokraterna fokusar mer på sjukvård, vilket är ett stort problem ifall man inte har privat sjukvårdsförsäkring idag.
+Något bättre relationer med Kina förväntas, men sämre partnerskap med Turkiet och Ryssland.
+Eftersom Trump är väldigt negativ till krig, så är sannolikheten större att Biden och Harris kommer initiera krig mot Iran eller någon annan del av Mellanöstern, då krigsindustrin i USA gått på knäna under Trump och trycket är stort på den blivande presidenten.
+Mindre klass- och inkomstskillnader: Det är något som Biden jobbar på.
+Vad tycker Biden om tullar? Om man frågat “bara” Biden själv, så hade han inte velat ha några tullar på kinesiskt tillverkade varor enligt en artikel i Forbes. Men vissa experter påpekar till CNBC att Kina-tullarna inte kan tas bort hur som helst. Biden kommer i alla fall inte börja bråka ytterligare med EU om några tullar, då han tycker att tullavgifter förstör välfärden enligt en artikel i Reuters.
+Mer miljömedvetenhet: Medan Trump gick ur Parisavtalet, så vill Biden förbättra miljön och tänker inte på hur man kan mjölka ut den sista kronan ur ekonomin, till varje pris.
+Sjunkande aktiekurser: Speciellt tech aktierna känns övervärderade enligt många analytiker och tyckare. Många talar om att Biden kommer trycka till techbolagen mer än Trump. I kombination med andra faktorer, så kan de amerikanska aktiekurserna troligen sjunka en del under Biden.
+Dollarn tappar styrka? Även om dollarn tappat rejält de sista året, så är det troligt att tillväxtmarknader får starkare valuta, medan dollarn kan falla tillbaka under Biden som president.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Köp eller sälj EUR eller dollarn idag. Prova handla med Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Notera: Det finns ett 50-tal faktorer som påverkar valutakurser. Innan du handlar så bör du bekanta dig med de viktigaste och inte förlita dig bara på valresultatet eller någon annan enstaka faktor. Det enda som vi kan vara säkra på är att marknadsvolatiliteten troligtvis kommer stiga – så det kommer finnas gott om handelsmöjligheter. Passa på att registrera dig på Skilling eller en annan storslagen valutamäklare idag.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.