fbpx

Malte från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 37 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den mexikanska peson är ett exotiskt och spännande inslag på den internationella valutamarknaden, och finns numera att handla hos ett flertal stora onlinemäklare. Här listar vi allt du behöver veta för att investera eller spekulera i MXN – från landets ekonomiska utsikter och valutans status, till ekonomiska indikatorer att hålla sig ajour med och uppdaterad livekurs USD/MXN.

USD/MXN  

Den mexikanska valutan handlas mest frekvent i par med storvalutor som USD eller EUR, men hos riktigt välsorterade valutamäklare kan man också hitta intressanta konstellationer som MXN/JPY, CAD/MXN, HKD/MXN, BTC/MXN, ETH/MXN – och t o m SEK/MXN. Olika par har naturligtvis olika likviditet, varför spreaden kan komma att vara något högre eller lägre beroende på vilka valutor du ska handla. Hos den ansedda mäklaren Skilling kan du bl a handla både USD/MXN och EUR/MXN med en lägsta spread på 7,1 pips.

Valutahandel med mexikanska peso

Pesons volatilitet de senaste åren har öppnat upp möjligheter för att såväl köpa som blanka valutan i olika omgångar. MXN är också, tack vare landets förhållandevis höga reporänta, ett populärt alternativ för carry trading, gärna i par med just USD eller EUR som bägge är betydligt mer lågräntade. Genom att sälja USD eller EUR med låg ränta, och istället köpa den högräntade MXN – kan man räkna hem positiva ränteavkastningar för varje dygn positionen hålls öppen. Ett populärt och potentiellt mycket lönsamt sätt att trada med valutor och utnyttja ränteskillnader.

Vid carry trading med MXN, är förstås landets ränteutveckling den viktigaste faktorn att hålla koll på, liksom räntan för den motvaluta du väljer. Den mexikanska centralbanken har på senare tid, framförallt i kölvattnet av Coronakrisen, genomfört ett antal ränteåtgärder med sänkningar om både 25 och 50 procentenheter. Inför höstens räntemöte spekuleras det om en sänkning på en hel procentenhet, vilket förstås låter mycket, men med tanke på att dagens räntesats uppgår till 5,5 % – skulle den nya nivån fortsatt betraktas som hög.
Läs mer om carry trading, och kom igång med valutahandel du också. Ett tips är att börja med ett demokonto hos vår favorit Skilling, och testa både plattform, instrument och dina kunskaper innan du kör skarpt läge. På så sätt ökar du dina chanser att lyckas, utan att behöva ta ekonomiska risker från start.

Estados Unidos mexicanos

Ekonomiska indikatorer av betydelse för peson

Vid handel med MXN är Banco de Méxicos fortsatta ränteåtgärder förstås viktiga att hålla sig uppdaterad om, liksom landets inflation, KPI och utveckling på marknader som rör framförallt tursim och industrier, men även jordbruk. Mexiko är fortfarande en av världens främsta odlingsnationer av majs och grönsaker, och öven om tyngre industrier och turism idag väger tyngre för den mexikanska ekonomin – är jordbruket fortfarande en viktig faktor att räkna med.

Sett till politiska och socioekonomiska faktorer, har Mexiko länge stått inför stora utmaningar. Landet är hårt drabbat av såväl organiserad brottslighet som statlig korruption, och har dessvärre en mordstatistik som tillhör en av världens högsta. Drogkarteller och kriminella undergrupper står för majoriteten av brott, men det händer att civila hamnar i skottlinjen med jämna mellanrum – vilket förstås har haft en viss negativ inverkan på den viktiga turismen och till viss del även affärsinvesteringar. I synnerhet i vissa delar av landet. Än så länge hålls situationen så pass under kontroll att turister fortsätter komma, varför någon nämnvärd negativ effekt på MXN inte har påvisats – men skulle läget förvärras är det en risk man bör ha i bakhuvudet.

2020 års utsikter för MXN

Mexiko har, likt många andra länder i Nord-, Central- och Sydamerika, drabbats hårt i sviterna av Covid-19 – vilket förstås har haft en påtaglig inverkan på landets ekonomi. Stora delar av Mexikos BNP utgörs av internationell turism, tyngre industrier och export samt till viss del även oljeproduktion – vilka samtliga är branscher som lidit stora förluster under de två första kvartalen av 2020. Men, hårda prövningar till trots, är Mexikos ekonomi ändå att betrakta som relativt stabil i jämförelse med flera andra grannländer – och de ekonomiska utsikterna för resterande delen av år 2020 behöver inte vara alltför negativa. Landet trädde förvisso in i en lågkonjunktur redan under 2019 innan pandemin slog till, men med låg skuldsättningsgrad såväl statligt som bland hushållen, samt det faktum att majoriteten av exporten består av tillverkade varor snarare än råvaror (vilket gör ekonomin mindre känslig för sviktande råvarupriser), är Mexikos finansiella grund stadigare än för de flesta andra i regionen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla MXN hos Skilling, Sveriges snabbaste online tradingmäklare 2020. Kom igång med trading på under 1 minut med BankID!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Viktigt att tänka på är emellertid att exporten av tillverkade produkter till framförallt USA och Kanada svarar för en stor del av Mexikos intäkter, varför valutan också är mer korrelerad till de nordamerikanska börserna än till övriga ekonomier och valutor i Central- och Sydamerika. De lockdowns och restriktioner som till följd av Covid-19 har utfärdats i USA och Kanada, har därför blivit högst kännbara för den mexikanska ekonomin – och skulle situationen fortlöpa och förvärras i Nordamerika, kan det få konsekvenser för pesons värdeutveckling.

Med det sagt har den mexikanska peson hittills inte påverkats negativt av centralbankens räntesänkningar – snarare tvärtom. Valutan föll kraftigt i samband med det stora börsraset i mitten av mars, precis som en majoritet av världens valutor gjorde, men har sedan dess visat på en betydande återhämtning med hela 10 % upp mot den amerikanska dollarn sedan slutet av april. Landets KPI har under första halvan av 2020 stigit mindre än väntat, men inflationen ligger stabilt och jämförelsevis lågt på drygt 3,5 %.

Önskar du djupdyka ännu mer i Mexikos finansiella utsikter för 2020? Läs gärna vår senaste artikel skriven av valutaexperten Erik Forsell – där han bl a lyfter pesons ränteläge i förhållande till USD, landets aktuella tillväxtkurva och hur mycket du egentligen kan tjäna på carry trading med MXN.

  Bitcoin eller ETH? Båda slaktas just nuBitcoin eller ETH? Båda slaktas just nu
  Måndag, 13 juni 2022 11:43
  ETH är ner 17% idag och handlas för $1218, efter att ha inlett veckan på $1850. Bitcoin bröt inte bara 30 000 dollar nivån, utan även 24000 nivån för någon timme sedan och är ner 13% idag. Kryptoexperter dividerar om ifall ETH ska ner mot $500, $700 eller kommer vända runt 1000 dollar. Vad tror du? Går du lång eller kör du blankning? Prova själv trading genom Skilling idag till...
  Läs hela nyhetsflashen


  Det första insiderbrottet inom NFT'er?Det första insiderbrottet inom NFT'er?
  Torsdag, 2 juni 2022 13:11
  Nu verkar det som att den första domen i USA mot insiderbrott relaterat till Non-Fungible Tokens (NFT'er) håller på att avslutas i New York's södra distrikt. En före detta anställd på OpenSea kan få upp emot 20 års fängelse. Genom att vara anställd på OpenSea, hävdar åklagaren att den nu före detta anställda tog del av konfidentiell affärsinformation för att...
  Läs hela nyhetsflashen


  3 blankningskandidater: Index och krypto?3 blankningskandidater: Index och krypto?
  Tisdag, 24 maj 2022 16:58
  Vi börjar se allt fler blankare och Scott Minerd på Guggenheim’s Minerd säger till CNBC att vi kan se Bitcoin gå ner mot 8000 dollar. S&P 500 Index visar en fortsatt nedåtgående trend enligt Eliott Wave analytiker, som idag uttalade sig om att vi befinner oss i den tredje nedåtgående vågen utav fem. S&P 500 handlas idag...
  Läs hela nyhetsflashen


Valuta
Land
kr SEK
Svenska
GBP
Storbritannien
$ USD
USA
EURO
Europeiska Unionen
JPY
Japan
C$ CAD
Kanada
Om du också är intresserad av att bli kontaktad av en av våra pålitliga samarbetspartners som kan hjälpa dig att hitta rätt handelsplattform så tveka inte att ange dina kontaktuppgifter nedan.

Jag accepterar villkoren och att mina kontaktuppgifter lagras i enlighet med rådande lagstiftning.

Land
Ränta
Svenska flaggan Sverige
0%
Storbritanniens flagga UK
0.10%
Amerikanska flaggan USA
0-0.25%
Europeiska Unionens flagga EUROPA
0%
Kanadensiska flaggan Kanada
0.25%
Norska flaggan Norge
0.25%

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.