fbpx

Marcus från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren NS Broker för 9 minuter sedan.

» Prova NS Broker du med.
61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Ett decentraliserat finanssystem med målsättningen att återskapa och efterlikna det traditionella systemet – fast med mindre krångel, lägre kostnader och smartare flöden. DeFi är utan tvekan årets största snackis inom kryptovärlden, och en innovation som enligt många kan komma att revolutionera hela marknaden. Men hur fungerar det egentligen, och vad är potentialen?

Namnet DeFi står för “Decentralized Finance”, vilket mycket väl sammanfattar hela konceptet och tanken bakom denna heta kryptofluga. DeFi är som inledningsvis nämndes alltså ett decentraliserat finanssytem som genom smarta kontrakt ämnar att efterlikna det traditionella finanssystemet i fråga om möjligheter att ta lån, ge ut lån, handla med värdepapper och strukturera derivatinstrument för kryptovalutor – men utan tidskrävande processer, oskäligt höga kostnader och brist på anonymitet.

Systemets kärna baseras på stablecoins

I syfte att erbjuda en stabil och kvalitativ miljö för återskapande av lånekontrakt och andra finansiella produkter, utgörs kärnan av DeFi inte av traditionella kryptovalutor med hög volatilitet – som Bitcoin, Ripple och Litecoin till exempel. Istället lutar sig konceptet på så kallade stablecoins – alltså kryptovalutor knutna till fiatvalutor (eller andra mer stabila tillgångar så som ädel- eller industrimetaller) – helt enkelt för ökad stabilitet, säkerhet och ett mer praktiskt förfarande överlag. DeFi kan förstås nyttjas av Bitcoin-ägare (och de med innehav i andra traditionella kryptotillgångar) som exempelvis önskar växla eller använda sina tillgångar som säkerhet för ett lån eller för att kunna få avkastning i form av ränta – men i de flesta DeFi-kontrakt utgör också stablecoins en del av själva grunden.

Till vad kan DeFi användas?

DeFi riktar sig till dig som handlar krypto, har innehav i krypto och som önskar ett smidigare, säkrare, billigare och mer integritetsanpassat sätt att kunna utnyttja tjänster som exempelvis:

Ta lån samt låna ut pengar: Applikationer skapade genom DeFi gör det möjligt för kryptoägare att använda sina cyber-tillgångar som säkerhet för att ta ut lån – utan att vare sig behöva ha ett bankkonto eller fylla i tidskrävande och omständiga ansökningsblanketter. Något utlämnande av personuppgifter, inkomstuppgifter och boendeförhållanden är med andra ord inte nödvändigt – till skillnad från en låneansökan gjord inom det traditionella finanssystemet. Tillgångarna låses fast i smarta kontrakt tills dess att lånet har återbetalats.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Handla massor av kryptovalutor från StormGain. Super brett utbud och bästa priserna. Prova nu!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Decentraliserad trading utan inblandning av tredjepart: Snabbare och smidigare trading av kryptovalutor utan att behöva gå genom en plattform understödd av utomstående mellanhänder. Med hjälp av smarta kontrakt skapade i DeFi kan trading av krypto ske helt decentraliserat genom ett peer to peer-system, tillgängligt via bland annat Uniswap, Curve och Kyber.

Digitala kontrakt på krypto: Kanske en av de mest populära funktionerna med DeFi, tillika den som ökar mest i fråga om nya plattformar på vilka funktionen implementeras. Syftet är att skapa digitala kontrakt – eller rättigheter om man så vill – till exempelvis Bitcoin, vilka traders och investerare kan handla snarare än att handla och äga valutan i sig. Ungefär som att köpa en guldaktie istället för att köpa fysiskt guld. Tanken är att förenkla användandet av BTC och andra krypto som säkerhet för bland annat lån, som annars kan vara relativt komplicerat då många kryptotillgångar lämpar sig utmärkt att lagra tillgångar i – men är mindre smidiga att använda som exempelvis säkerhet för lån.

DeFi-applikationer skapas i huvudsak på Ethereums plattform

Kryptoplattformen Ethereum är långt ifrån en nykomling i krypto-gamet, men har till mångt och mycket definierats om sedan DeFi blev ett faktum – och är nu hetare än någonsin. Plattformens kapacitet för smarta kontrakt – vilket ju är hela grundstommen bakom DeFi – utgör en perfekt digital miljö för att skapa decentraliserade finansiella applikationer av olika slag. Just därför är Ethereum också den plattform där majoriteten av alla DeFi-appar utvecklas. Med det dock inte sagt att DeFi tagits fram exklusivt för just Ethereum. I praktiken kan applikationer utvecklas på alla krypto-plattformar med tillräcklig kapacitet för så kallade smarta kontrakt. Hittills är det dock ännu Ethereum som svarar för de flesta DeFi-applikationer som byggs inga.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Prova trading med DeFi coins och krypto. Äklare ett stort utbud av aktier-CFD'er, såsom GameStop och AMC. Registrera dig hos Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


DeFi och Ethereum öppnar nya dörrar på kryptomarknaden

Konceptet med decentraliserad finansiering och applikationerna skapade på Ethereum är ännu i sin linda, och fortfarande återstår att se var utvecklingen tar vägen och hur pass mycket denna krypto-innovation möblerar om på marknaden. Trading eller lån genom DeFi-applikationer är fortfarande att anse som högst spekulativt, med hög risknivå och mycket osäkerhet. Att man trader och/eller investerare gör sin egen research innan man ger sig in i gamet är således viktigt förstås.

Med det sagt är DeFi och Ethereum solklart det största samtalsämnet inom krypto-sfären i år, och det ska bli spännande att se var det tar vägen – och hur långt det faktiskt kan gå.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Seriös valuta- och kryptomäklare som är värd att chans. Prova AvaTrade nu!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.