fbpx

Greg från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 40 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vill du ha lite omväxling från traditionell valutahandel? Skandinaviska toppmäklaren Skilling gick i dagarna ut med nyheten att man lanserar det hajpade instrumentet BITO – marknadens absolut första Bitcoin-ETF – på sin CFD-plattform. För dig som gärna vill spekulera i prisutvecklingen på BTC utan att behöva ta risken med ett eget innehav, kan detta var det perfekta alternativet.

ProShares Bitcoin Strategy ETF – vilket är namnet på det instrument som på NYSE går under tickern BITO – har under hösten väckt stor uppmärksamhet som världens första Bitcoin-backade fond att noteras på en centraliserad börs. Fonden blev publikt noterad den 19 oktober, och drog redan under första dagen in investeringar på sammanlagt över 570 miljoner amerikanska dollar. Totalt omsatte tradingen i fonden 1 miljard USD under första dagen. Vid stängningsdags kunde den därmed utnämnas till världens näst mest handlade ETF någonsin.

Intresset var och är alltså fortsatt glödhett, vilket tydligt bekräftar det som varit på tapeten i över ett decennium – att det finns en stor efterfrågan på att kunna spekulera i Bitcoins prisutveckling på ett enklare, mer diversifierat och något mindre riskfyllt sätt.

Hemma i Europa kan traders glädja sig åt att fonden även finns tillgänglig för handel här. Dock som en CFD eftersom amerikanska ETF'er inte längre kan handlas i Europa – men ändå. Populära onlinemäklaren Skilling, vilka på bara ett par år har gjort sig kända för att gå i bräschen för nya trender och vara snabba på att utöka sitt sortiment med nya spännande instrument, avslöjade nyligen att BITO adderas till utbudet. Den börshandlade fonden finns numera att trada som CFD på såväl den egna (och exceptionellt bra) plattformen Skilling Trader, likväl som klassiska cTrader.

Skilling: Krypto med lägre spread

BITO är revolutionär på fler än ett sätt

Börsnoteringen av en fond backad av Bitcoin-futures är värd att uppmärksammas av flera anledningar. Utöver det faktum att BITO är den första i sitt slag att listas på New York Stock Exchange – och en centraliserad börs överhuvudtaget – innebär noteringen också en utökning av möjligheter för kryptohandlare.

Med fonden får de som är intresserade av kryptovalutor men som önskar ett annat investeringsalternativ än att äga egna faktiska tillgångar, möjligheten att spekulera i prisutvecklingen på enklare och mer lättillgängligt sätt. Diversifieringen är också betydligt bättre och man slipper gå in med den stora investering som en BTC idag kostar.

BITO är också betydligt enklare att handla än andra kryptorelaterade instrument, och bidrar således till att på ett effektivt sätt sänka tröskeln in på kryptomarknaden. Produkten köps och säljs som en aktie via en mäklare. Inget befintligt innehav av krypto behövs.

Vidare kan noteringen också anses vara betydelsefull för att minska gapet mellan det traditionella finansiella systemet, och det decentraliserade som kryptovalutor representerar. Bara det är förstås ett stort steg, med tanke på att det länge har rört sig om två polariserade motpoler – de som förespråkat det traditionella systemet, och de som advocerat för det nya.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla BITO, krypto & valuta CFD hos en seriös, svensk valutamäklare. Erhåll full transparens. Kom igång med BankID för snabb verifiering hos Skilling nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Det här är ProShares Bitcoin Strategy ETF

Bakom BITO ligger det sponsrande fondbolaget ProShares Group, varför produktens fullständiga namn är just ProShares Bitcoin Strategy ETF. ProShares Group har sedan 2006 varit en flitig emittent av börshandlade fonder, men BITO är den första i sitt slag.

ProShares Bitcoin Strategy ETF backas av Bitcoin futures – det vill säga kontrakt på att köpa och sälja BTC – vilka tillåter såväl långsiktiga investerare som kortsiktiga traders att spekulera i hur priset på kryptovalutan kommer att utvecklas i framtiden.

Fonden ger exponering mot Bitcoin, men handlas liksom vilken annan vanlig ETF som helst på en traditionell börs – i det här fallet NYSE. Som investerare eller trader i BITO CFD får du exponering mot ett stort antal futures samt möjligheten att tjäna på prisuppgångar (eller nedgångar om du blankar) i BTC – utan att själv behöva äga tillgången. För nybörjare inom krypto, eller för den som bara föredrar ETF'er som investeringsalternativ, utgör BITO för närvarande en helt unik möjlighet. Prova själv fantastiska BITO genom Skilling som CFD.

Handla BITO hos nordisk toppmäklare

Med bara några veckor som förflutit sedan börsnoteringen är BITO fortfarande ett extremt färskt instrument. Långt ifrån alla mäklare har lanserat det i sina respektive utbud än.

Vissa har dock varit snabbare på bollen än andra. För dig som är sugen på att trada med eller investera i BITO, finns fonden som redan nämnts tillgänglig för CFD-handel hos Skilling – en svenskgrundad mäklare med några av marknadens absolut snabbaste exekveringar (snittet är 0,05 sekunder), sjyssta villkor, en transparent och säker sida samt ett utbud som heter duga. Såväl vad gäller krypto och traditionella valutor, som aktier, råvaror, index och andra ETF'er.

ProShares ETF-CFD finns att handla med hävstång 1:5 på två av Skilling totalt tre olika plattformar – Skilling Trader och cTrader – vilka bägge finns tillgängliga både på webben och i mobilen. Sajten är helt på svenska, inloggning sker smidigt och säkert med BankID och insättningar kan göras enkelt i SEK.

I dagsläget ligger den korta och långa ränteavgiften for BITO på -0,0056 punkter för kunder med Premiumkonto, och -0,0079 punkter för de med Standard.

Upptäck trading med världens första Bitcoin-ETf du med – börja handla BITO hos Skilling redan idag.

Analytiker förutspår en positiv utveckling framgent

BITO's värde ligger idag på 39,29 USD, vilket innebär att den minskat marginellt från den initiala kursen på $40. Framgent tycks emellertid den samlade förväntan bland analytiker vara att priset kommer stiga. En bullmarknad sägs vara att vänta.

Den otroligt starka inledningen under Bitcoin under hösten, får många experter att tro på att det finns kapital som hittills exkluderats från krytomarknaden, eftersom gemene man funnit den för svår att ta sig in på. Med ett instrument som BITO görs krypto betydligt mer lättillgänglig för det större investerarkollektivet, varför mer av det uppdämda kapitalet kan förväntas nå marknaden framöver.

Vad tror du om BITO och utsikterna framgent? Föredrar du egna tillgångar i krypto, eller kan en ETF backad av Bitcoin-kontrakt som CFD vara värt att testa? Registrera dig kostnadsfritt hos Skilling för att testa med ett gratis demokonto.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck BITO CFD hos Skilling. Handla med sjyssta villkor på en otroligt transparent, tydlig och enkel plattform. Registrera dig hos Skilling nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.