fbpx

Algot från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Easy Markets för 5 minuter sedan.

» Prova Easy Markets du med.
73% av alla privata kunder förlorar pengar när de handlar CFDer med denna leverantören.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

En av världens främsta plattformar för valutahandel och online trading, och den tyngsta konkurrenten till MetaQuotes populära plattformar MT4 och MT5. cTrader är det cypriotiska finanstech-bolaget Spotware's mesta flaggskeppsprodukt, som sedan lanseringen 2010 har erövrat marknadsandelar på löpande band och idag används av miljontals traders världen över. cTraders största kundgrupp kommer idag från copy trading.

Valutahandel.se har sammanställt en komplett guide till cTrader med detaljer om vad du får, vilka funktioner som finns, hur den används samt huruvida den faktiskt är så bra som den sägs vara. Företaget bakom cTrader – Spotware Systems Ltd – grundades år 2010 i Limassol på Cypern – ett känt fäste för finansbolag och online mäklare överlag. Mannen bakom bolaget, Andrey Pavlov, har sina rötter inom både finans och teknik, och hade siktet inställt på att med banbrytande informationsteknologi och innovativa lösningar skapa de mest användbara, rättvisa och träffsäkra tradingapplikationerna för såväl mäklare som traders över hela världen. Resultatet blev cTrader. Plattformen släpptes även den år 2010, och blev därmed en av Spotwares första produkter – liksom den största och mest ansedda. cTrader klassas än idag av både Spotware själva och omvärlden som företagets främsta succé och stolthet, och som en av marknadens absolut bästa lösningar för kvalitativa tradinguppslevelser online. Prova själv cTrader med Skilling idag!

cTrader hos Skilling

Vad är cTrader och till vad används den?

Är du en erfaren trader känner du förmodligen redan till cTrader och alla dess kvaliteter. Kanske är det till och med den plattform du själv föredrar att handla med. Är du däremot ny i gamet och oerfaren inom såväl trading som tillgängliga plattformar, kan lite grundläggande fakta vara värdefullt att få.

cTrader är en handelsplattform speciellt utvecklad för nätbaserad handel med olika typer av finansiella instrument. Genom cTrader kan användare både investera och spekulera i tillgångar som valutor, aktier, kryptotillgångar, index, råvaror och andra börshandlade produkter. cTrader är inte en mäklare i sig, utan står istället för teknologin och systemen genom vilka mäklare som saknar en egenutvecklad plattform (alternativt även vill erbjuda en tredjepartslösning som komplement) kan möjliggöra handel för sina användare.

Topplista med de bästa cTrader valutamäklarna för dig som föredrar tekniskt storslagen trading, med grymma funktioner såsom AutoChartist vilket ges ut helt gratis.


1

Skilling: Trading med guld. Lätt som en plätt. Köp eller sälj guld från din mobil.

9.56/10
2

Pepperstone: Investera i guld hos Pepperstone – bättre villkor, bättre priser, bättre upplevelse.

9.43/10
3

IC Markets: Bättre guldtrading med snabbare avslut, bättre instrument och lägre spreads.

9.3/10

cTrader webbversion

Finns det olika versioner av cTrader?

Kortfattar kan man säga att det finns 3 moderna och bra versioner som du bör fundera över.

Webbversionen

Du ser ett exempel på hur det kan se ut inuti cTrader's webbversion till höger. Det är en extremt proffsig handelsplattform, med allt från orderdjup till nyheter och realtidskurser med möjlighet att ha flera olika fönster igång. Du kan skräddarsy allt med cTrader webb så att det passar dina egna önskemål och handelsmönster.

iOS och Android apparna

cTrader fanns initialt endast som nedladdningsbar mjukvara, men numera är plattformen avsevärt smidigare tillgänglig som webbversion och som app för både iOS (129.7 MB) och Android (65 MB). Enklast är dock att komma igång direkt genom en proffsig trading sajt, såsom Skilling (läs recension här). Du kan registrera dig hos Skilling här eller gå till deras sida om cTrader här! Det blir automatiskt ett demokonto, som kan göras om till riktiga pengar med hjälp av bankID.

cTrader graf på iOS
cTrader's mobila version har förbättras rejält de sista åren och idag så är det en utomordentlig handelsplattform för iOS (iPhone, iPad, Mac).

Varför cTrader?

cTrader erbjuder snygg grafik, användarvänligt gränssnitt och bra funktioner. Högkvalitativ online trading får gärna innehålla rejält avancerade funktioner och vassa verktyg, men plattformen bör med fördel vara så enkel som möjligt – utan att för den sakens skull upplevas som simpel förstås. Med Skilling's lansering av copy trading, så har nivån för traders höjt och allt har förenklats. Aldrig tidigare har det varit så enkelt att välja strategi och risknivå. Möjligheterna är större än någonsin tidigare. Prova själv cTrader copytrading idag!

I cTrader är både användarvänligheten, tydligheten och kvaliteten påtaglig. Det märks snabbt att man prioriterat en kombination av både avancerad teknisk infrastruktur – vilken möjliggör de riktigt bra funktioner plattformen har att erbjuda – samt ett gränssnitt som ska vara enkelt för att alla att använda. Oavsett tidigare erfarenhet.

Den mörka designen är behaglig för ögat och upplägget av både charts och översikter är mycket bra. Diagramvariationer som candlesticks, Bar Chart, HLC Chart, Line Chart, Hikin Chart och Renko Charts finns tillgängliga – för att bara nämna några. Utbudet av olika trendindikatorer, oscillatorer, volatilitetsmätare etc uppgår till över 70 stycken inbyggda, med möjlighet att genom cTrader Automate designa egna och addera många fler om man så vill.

I systemet finns också möjlighet att spara mallar för olika charts, ta så kallade chart shots (anpassade skärmdumpar) samt enkelt dela dem i exempelvis sociala medier för att inspirera andra samt skapa ett bra forum för utbyte av tips och idéer.

Börja med copy trading

cTrader för copytrading och algoritmisk trading – funkar det?

cTraders främsta konkurrent MetaTrader 4 (även MetaTrader 5 som dock inte fått lika stort genomslag) är för många synonym med marknadens bästa möjligheter för automatiserad handel. cTrader är dock ett mycket bra alternativ – även här erbjuds en utmärkt miljö för att robothandel med hjälp av algoritmer.

cTrader Automate, som tidigare gick under namnet cAlgo, ger användare access till alla verktyg och hjälpmedel som behövs för att designa och skapa egna automatiserade tradingrobotar. I cTrader Automate används C# för samtlig kodning, och hela applikationen är 100% sömlöst integrerad med samtliga övriga funktioner och finesser på plattformen.

Skräddarsydda strategier för automatisk handel kan implementeras på alla tillgångskategorier, så att du kan handla både valutor, aktier, index eller någon annan föredragen produkt med färre känslor inblandade, mindre impulsivitet och bättre stabilitet. Jämfört med MetaTrader 4 når tekniken i autofunktionen inte riktigt lika långt då den är snäppet mindre utvecklad – men den är fortfarande riktigt bra.

Copytrading då, hur ser det ut där? Tradingformen som erbjuder handlare chans att inspireras av andra och kopiera strategier från framgångsrika traders över hela världen. cTrader levererar även där. cTrader Copy är en vidareutveckling av den tidigare applikationen cMirror, med vilken samtliga användare på cTrader kan dela med sig av sina egna strategier och ta del av andras. Funktionen är till fullo integrerad med plattformen i övrigt, kostar ingenting att använda och ger handlare utmärkta möjligheter att connecta med miljontals andra cTraders världen över. Den bästa sajten för copytrading genom cTrader är utan tvekan Skilling, som finns på svenska med svensk support, BankID stöd, snabbast avslut och tydligast avgifter. Prova själv cTrader copytrading med Skilling idag!

Hur börjar man handla på cTrader?

Som nämndes inledningsvis är cTrader inte själv en mäklare hos vilken du kan registrera dig för ett konto och börja handla tillgångar. För att komma igång och börja handla på plattformen krävs således att du först och främst skapar ett konto hos en valuta- och CFD-mäklare där cTrader erbjuds som implementerad tredjepartslösning.

cTrader är inte lika utbredd som MetaTrader 4 (som de flesta mäklare erbjuder), men är likväl en storspelare i branschen varför det sällan är särskilt svårt att hitta en bra mäklare som har cTrader som tredjepartslösning.

Valet av mäklare är viktigt. En riktigt bra onlinemäklare kan vara avgörande för ditt avancemang och dina framgångar som trader, medan en dålig mäklare kan grusa både möjligheter att utvecklas och möjligheter att tjäna pengar. Välj därför din mäklare med omsorg, och ägna gärna lite tid åt att jämföra, analysera och testa några olika alternativ med kostnadsfria och riskfria demokonton.

En bra mäklare för cTrader är den svenskspråkiga plattformen Skilling, på vilken du kan handla ett stort antal premiumtillgångar med både cTrader och den egna plattformen Skilling Trader. Skilling erbjuder sedan en tid tillbaka dessutom sömlös integrering mellan Skilling Trader och cTrader, vilket ger dig som användare en hel del fördelar och gör din tradingupplevelse bättre på alla sätt. Registrering sker snabbt och säkert med BankID, och plattformen finns både som webbversion, desktop och mobilapp.

Populära instrument att handla på cTrader

cTrader är en komplett handelsplattform mer än väl lämplig för trading med alla typer av finansiella tillgångar – men eventuellt att fokus ligger lite extra på valutor. Till de mest populära instrumenten hör bland andra:

Majors: Valutahandel med stora valutapar inkluderande USD är en given favorit på en plattform särskilt vass för just forex trading. Majors som EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, AUD/USD och USD/CHF har bra likviditet och omsätts flitigt hos de flesta mäklare. cTraders underliggande teknologi möjliggör blixtsnabba exekveringar – vilket i sin tur minimerar slippage och ger dig bättre spreads.

Minors och exotiska valutapar: Valutapar utan amerikanska dollar kan vara nog så spännande att handla. Forex trading och cTrader går väldigt väl ihop, varför även mindre och mer exotiska par också handlas i stor utsträckning på plattformen. De tekniska indikatorerna, valmöjligheterna för grafer och den kvalitativa autotradern passar utmärkt för valutahandel – och finns tillgängliga oavsett vilken cTrader-mäklare du väljer. Utbudet av mindre forexpar kan variera mellan olika mäklare, hos de flesta seriösa alternativen har ett brett sortiment.

Olja, guld och andra råvaror: Handel med råvaror är ett bra sätt att komplettera och diversifiera sitt innehav med tillgångar som endast är begränsat korrelerade med börsen. Olja och guld är särskilt populära, där guld är en stabil safe haven-tillgång och olja kan bjuda på både höga toppar och djupa dalar. CFD-handel med råvaror på cTrader tillåter dig att köpa eller trada råvaror med belåning, låga spreads och – hos de flesta cTrader-mäklare – ett bra ett utbud.

cTrader tekniska indikatorer

Vilka är de bästa indikatorerna på cTrader?

Basutbudet i cTrader består av drygt 70 inbyggda tekniska indikatorer fria att använda för analys. Utöver detta finns också mängder av ytterligare tools att addera, antingen genom att bygga dem själv eller välja bland redan färdiga alternativ.

Till de mest populära indikatorerna hör:
Stochastic Oscillator och Williams %R: Klassisk indikator som funnits länge men som fyller sitt syfte och är mycket användbar. Med cTraders Stochastic Oscillator analyseras huruvida en valuta eller annan tillgång är överköpt eller övervåld genom att identifiera och analysera historiska upp- och nedgångar med hjälp av referensvärden. Väldigt kortfattat fungerar indikatorn genom att köpsignal utlöses om Stochastic-kurvan sjunker under 20, och säljsignal utlöses om kurvan stiger över 80. Bra momentumindikator som tillhör en av de inbyggda i cTrader.

Williams %R är också en momentumindikator för identiering av överköpta och översålda tillgångar, och som är mycket lik Stochastic i funktion. Ett nyare alternativ som kan vara värt att testa.

RSI: Relative Strength Index är också en klassisk indikator för hjälp att identifiera överköpta och översålda tillgångar. RSI använder andra referenspunkter (70 och 30 istället för 80 och 20) och lite annan teknik än Stochastic Oscillator, men utlöser också köp- och säljsignaler på samma sätt. Även denna ingår i det inbyggda grundutbudet hos cTrader.

Volume Profile 1.1: Nedladdningsbar indikator för hjälp att analysera när största respektve minsta volymer av en tillgång handlas i syfte att kunna förutspå kommande marknadsörörelser. Indikatorn visar bland annat vertikala volymer på priser, kan appliceras på olika tidsenheter, visar mesta tradade volym (VPOC) och kan implementeras i olika strategier.

Vilka insättningsalternativ är möjliga på cTrader?

Insättningar av kapital görs inte till cTrader som sådan, utan till den mäklare du väljer att registrera dig hos. Vilka insättningsalternativ som är möjliga varierar således mellan olika mäklare, där somliga är mer flexibla än andra. För Skilling så kan du komma igång med €100 eller 1000 kr, vilket är den absolut lägsta nivå för att komma igång. Normalt så brukar vi dock rekommendera en bra slant mer än detta för att ha lite täckning på cTrader kontot närmarknaden stänger.

De allra flesta erbjuder idag depositioner med hjälp av kredit-/debitkort, traditionell banköverföring samt olika typer av onlineplånböcker som Skrill, Neteller och PayPal. Även Klarna börjar så smått dyka upp hos en del.
cTrader rund logo
Insättningar är i regel kostnadsfria, men hur lång tid transaktionen tar ser olika ut för olika betalmedel. Kreditkort eller digitala betallösningar är oftast att föredra eftersom de sker omedelbart, medan banköverföringar i regel tar minst ett par bankdagar på sig för att gå igenom.

Krävs det en manual för att komma igång med cTrader?

I regel inte. Trots de många funktioner och finesser som finns, och den komplexitet plattformen erbjuder, är cTrader överlag en synnerligen lättanvänd handelsplattform som går relativt snabbt att lära sig. Givetvis krävs lite extra tid, träning och engagemang för att lära känna plattformen i början, men för de allra flesta går detta i regel ganska snabbt. Vill man ändå ha lite hjälp på traven så finns mycket bra tips och råd direkt från trading sajter som erbjuder cTrader.

Testa cTrader i demoläge för iOS, webb, desktop och Android

Det finns flera möjlighet att testköra cTraders plattformar för iOS, Android, webb och desktop på ett enkelt vis. Allt du behöver göra är att öppna demokonto hos någon online trading mäklare ovan, såsom Skilling eller IC Markets. Ett mycket bra alternativ som både förenklar och gör det smidigare för potentiella användare som vill testköra snabbt innan eller om man vill satsa på skarpt läge.
cTrader for mobile

Vilket programmeringsspråk är cTrader byggt av?

cTrader är skapat av programmeringsspråket C# (uttalas C Sharp), vilket också är det språk traders måste använda för att bygga egna botar.

C# är inte ett programmeringsspråk endast utvecklat för och av cTrader, utan ett utbrett språk skapat av Windows år 2000. C# används således inom en hel del annat än online trading. På detta sätt skiljer sig cTrader från MT4 och MT5, vilka är skapade med programmeringsspråk speciellt framtagna för just de plattformarna.

För att bygga egna botar i C# kan traders använda sig av både cTraders inbyggda kodnings-software, alternativt Microsoft Visual Studio.

Varför välja cTrader som handelsplattform?

Vilken plattform man som trader föredrar är högst individuellt och beror till stor del på vilka preferenser man har och vilket system man känner sig mest bekväm med. cTrader är förmodligen den mest kraftfulla plattformen på marknaden (medan MT4 är snäppet vassare vad gäller exempelvis EA's, algotrading och flexibilitet) och även den med bäst användargränssnitt. Utmärkt orderdjup, bra indikatorer och flexibla charts är ytterligare några av cTraders främsta fördelar.

Plattformen har på 10 år hunnit få flera miljoner användare världen över, klättrat till topp tre över marknadens bästa tillgängliga alternativ och erbjuder alla förutsättningar man behöver för att avancera inom online trading och potentiellt nå stora framgångar.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.