fbpx

Peter från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 35 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Priset på Bitcoin har fallit ganska rejält sett över den senaste månaden, såväl som det senaste halvåret. I skrivande stund ligger BTC priset på $39 622, kan Valutahandel.se notera. Många BTC-aktier – alltså bolag vars verksamhet på något sätt är knuten till kryptovalutan – har följt efter i värdetappet och minskat i pris, vilket i sin tur kan öppna upp för flera intressanta investeringsmöjligheter.

I november 2021 låg priset för en Bitcoin på rekordhöga 68 990 USD. En månad senare hade värdet sjunkit med över 10 000 USD till 57 000 USD – och idag är kursen mot den amerikanska dollarn nere på strax under 40 000 USD. Bitcoin har med det, liksom flera andra kryptovalutor, gjort skäl för sitt rykte om att vara en volatil tillgång vars värde kan fluktuera både kraftigt upp och ned på väldigt kort tid. Bitcoin har tappat runt 30% av sitt värde på knappt ett halvår. För den som haft ett öga på att investera i valutan som sådan, eller i aktier kopplade till Bitcoin, innebär prisnedgången att det just nu finns en möjlighet att handla på rea.

Övergavs på grund av hög risk – men intresset är större än någonsin

Att Bitcoin sjunkit nästan $20 000 på knappt sex månader kan härledas till flera olika saker. Prisraset började i slutet av förra året, då många valde att sälja av sina innehav av rädsla för att krypto var allt för riskfyllt i en tid av osäkerhet. Efterdyningar från pandemin bidrog till oro på marknaden och många ville se åt vilket håll det skulle barka med världsekonomin – vad som skulle hända när räntorna började höjas och de stödåtgärder som sattes in 2020 avvecklades.

Kriget i Ukraina har också det bidragit till prisnedgången för Bitcoin. När invasionen precis inleddes steg BTC och flera andra kryptovalutor initialt i pris, och det ganska rejält, men kort därpå vände utvecklingen nedåt istället och har så fortsatt sedan dess.

Osäkerhet till trots är krypto likväl hetare än någonsin och adaptionen in i finansindustrins finsalonger går spikrakt framåt. Politiker lobbar för att minska gapet mellan krypto och det konventionella finanssystemet, företag börjar i större utsträckning erbjuda krypto som betalmedel och flera länder jobbar febrilt med att emittera en egen nationell kryptovaluta – däribland Sverige. Att köpa Bitcoinaktier nu kan mycket väl vara något som ger god utdelning i framtiden, givet att utvecklingen fortsätter som den gör nu.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla BTC-aktier och ETF:er med CFD:er med lägsta möjliga spread. Prova Skilling!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


3 intressanta Bitcoinaktier – och en ETF

Idag finns många bolag vars verksamhet på något sätt är involverad i Bitcoin. Vilka aktier som känns mest tilltalande beror på vilken inriktning på BTC man önskar. Somliga företag är inriktade på mining, andra på att tillhandahålla mäklarplattformar där kunder kan köpa och sälja krypto och några utvecklar blockkedjeteknik för utvecklandet av nya coins.

Valutahandel har skannat av marknaden och valt ut 3 aktier kopplade till BTC som känns lite extra intressanta just nu.

Coinbase
Tradingplattformen Coinbase börsnoterades 2021 med draghjälp av investmentbanken Goldman Sachs, vilka nu också ryktas förbereda en notering även för Sam Bankman-Frieds kryptoplattform FTX.

Coinbase aktie överträffade inledningsvis alla förväntningar och låg riktigt bra till i början av fjärde kvartalet 2021, då priset på BTC och många andra kryptovalutor nådde rekordhöga nivåer. Därefter har priset gått ned ganska rejält till följd av såväl geopolitiska oroligheter som fått makroekonomisk effekt som oro för möjliga åtstramningar för krypto i form av regleringar – framförallt i USA. Samtidigt väntas framtiden för Coinbase, som själva sagt att de siktar på att bli kryptovärldens motsvarighet till Amazon, bli ljus enligt många experter. För den som önskar investera i en aktie med direkt exponering mot BTC kan COIN vara ett alternativ att överväga.

Silvergate Capital
Silvergate Capital är holdingbolag till Silvergate Bank, vilka tillhandahåller olika typer av finansiella tjänster för kryptovalutor likväl som traditionella banktjänster som privatlån och bostadslån. Inom Silvergate finns också ett nätverk där kunder kan skicka kryptovalutor till andra Silvergate-kunder samt låna pengar i USD för att köpa Bitcoin. I pipen just nu ligger lansering av ett eget stablecoin, vilket enligt Silvergate själva ska släppas senare i år.

Silvergate Capitals aktie bjöd på en markant uppgång i oktober/november förra året innan den liksom många liknande bolag började gå nedåt. Bättre tider ser dock ut att vara på gång – rapporten som släpptes i april visar att såväl vinst som omsättning per aktie har stigit över förväntningarna och att antalet kryptovalutakunder i banken har ökat med 9% sedan årsskiftet.

PayPal
Betaljätten PayPal ger indirekt exponering mot Bitcoin eftersom plattformen numera tillåter betalning i kryptovalutor. För den som önskar investera i ett bolag där krypto utgör ett komplement i verksamheten snarare än själva huvudinriktningen, kan PayPals aktie mycket väl vara ett alternativ. Hittills i åt har värdet sjunkit drastiskt – aktien har tappat hela 55% sedan årsskiftet och ligger just nu en bra bit under 90 USD. Samtidigt har bolaget haft en stabil tillväxt historiskt och för 2022 väntas intäkterna per aktie att landa på 1%, för att sedan stiga betydligt under 2023. Att det just nu råder sura tider på Wall Street kan innebära en öppning för de som vill investera i en av världens största betalplattformer som dessutom storsatsar på expandering inom krypto.

BITO – ProShares Bitcoin Strategy ETF
En börshandlad fond helt inriktad på Bitcoin kan vara ett alternativ för dig som vill ha exponering mot valutan men som önskar mer diversifiering än vad aktier i ett enskilt bolag kan ge, eller en investering i valutan som sådan.

BITO är världens första Bitcoin-ETF och finns sedan några månader tillbaka att handla med CFD:er hos skandinaviska mäklaren Skilling. Fonden, som lanserades i mitten av oktober 2021, drog in investeringar på drygt 570 miljoner USD bara under första dagen och omsatte över 1 miljard dollar under det första tradingdygnet. Fondens värde har nära följt prisutvecklingen för Bitcoin, vilket innebär en tydlig uppgång under första delen av Q4 2021 följt av en betydande nedgång därefter. Trots ett värdetapp på drygt 4% i fredags är förväntningarna på fonden fortfarande höga. Det må gå trögt för Bitcoin just nu, men det råder ingen tvekan om att kryptovalutor kommer att ta allt mer plats framöver. Adaptionen ökar och tillgångarna är på god väg att bli mainstream.

En fond som BITO utgör en smidigt och behändigt alternativ för de som önskar investera men som vill ha en mer försiktig approach än rena aktier eller BTC-köp.

Handla BITO hos Skilling nu.

Handla hos väletablerade mäklare

Aktier med exponering mot BTC och fonder likt BITO finns att handla hos alla de största onlinemäklarna. I vanlig ordning rekommenderar Valutahandel att välja en väletablerad och allra helst EU-reglerad aktör för tryggast handel med bäst villkor och mesta möjliga transparens.

eToro, Skilling och AvaTrade är alla utmärkta alternativ liksom Capital och CMC Markets. Här hittar du vår topplista över onlinemäklare med länkar till recensioner och omdömen. Vill du komma igång redan nu kan du registrera dig för ett kostnadsfritt demokonto hos Skilling här, eller bli kund hos eToro här.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla krypto, aktier, valutor och råvaror hos en betrodd mäklare. Testa AvaTrade!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.