fbpx

Petter från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 25 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den australienska dollarn fluktuerade under handelssessionen i veckan, eftersom den fortsätter att kämpa i samma område som så länge har varit svårt att bryta igenom för traders som tittar på en starkare AUD mot USD. Valutahandeln med AUD fortsätter att se 0,7350-nivån som svår att bryta genom så om vi skulle bryta oss över skulle det verkligen betyda något.

Men just nu verkar det som valutamarknadens aktörer helt enkelt är nöjda med att handla fram och tillbaka i ett 100-punktsintervall mellan den nivån och 0.7250-nivån. På grund av detta tittar många av de traders vi är i kontakt med på kortsiktiga diagram mer än någonting annat. Det är värt att notera att det senaste läget var högre än det föregående, så det ser ut som om folk vill försöka bryta ut den här marknaden, men det finns många problem där ute. Det bör noteras att så sent som i mars 2020 så var AUD/USD nere på 0.55, så dagens 0.73 nivå är en rejäl försvagning för USD mot i våras. Läs mer om hoppet för AUD här.

Detta är en av de situationer där marknaden står inför många rörliga delar samtidigt. Australiens reservbank kommer sannolikt att fortsätta att sin strategi med en lös penningpolitiken, och det finns också möjlighet till negativa räntor där ute. Det är spännande område för en valuta, så om marknaden kommer att se negativa räntor kommer den troligen att pressa den australiska dollarn i allmänhet. Utöver detta anses Aussie-dollarn också vara en “riskabel valuta” eller “volatil” om man föredrar kalla det så. Med andra ord måste vi se lite ”risk on” beteende runt om i världen. Om vi kommer dit kommer vi att se detta par stärkas. Men med allt som händer är det lite svårt att förvänta sig att den australiska dollarn helt enkelt tar fart till uppåtsidan.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Kul och flexibel trading, där du kan variera hävstången vid CFD handel med valutor. Prova Capital nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Det är bekräftat, det finns ett vaccin mot Coronavirus som kommer, men det är åtminstone ett år borta. Mellan nu och då måste vi se om ekonomin kan ta fart eller inte – men oavsett så bör Covid-19 kunna ge trading möjligheter.

Vi måste analysera om det kommer att bli en betydande mängd stimulans från USA, vilket kan försvaga USD ytterligare. Även om det förmodligen kommer att bli ytterligare stimulansåtgärder, är det troligt att stimulansen kommer att vara mindre än folk hade hoppats om republikanerna håller fast vid kontrollen över senaten. Dessutom finns det många frågor om huruvida det kommer att bli stimulans mellan nu och det speciella avrinningsvalet i Georgia. Läs om räntekostnader och andra fallgropar i valutahandel här.

AUD/USD

Även om vi generellt sett inte ger konkreta råd så finns det en del möjliga saker som en trader kan agera på. Tittar vi på diagrammet för AUD/USD tycks detta valutapar vara på väg mot dubbeltoppen på 0.7340 igen. Denna nivå kan komma att vara viktig, den kan antingen leda till ett utbrott eller fungera som ett motstånd.

När det hände senaste förändrades marknadsmiljön ganska kraftigt under dagen, med risk on att gå fast för att bli risk-off känsla. Detta drabbade den australiska dollarn hårt och ökade den amerikanska dollarn, så vi har sett en stor vändning.

Tekniskt sett bör det noteras att priset har gått under de senaste två veckorna inom ett intervall från 0,7340 till 0,7221. Skulle priset lyckas flytta ner till 0,7221 eller till och med stödet på 0,7245 och sedan göra en fast hausse-vändning, skulle det vara en attraktiv lång handel, eftersom det inte finns någon tvingande anledning till att riskavslag bör bestå längre än några dagar.

Redo att upptäcka en bättre, mer transparent och proffsigare online trading mäklare? Registrera dig hos Skilling redan idag!

Några tankar om AUD/USD ur ett teknisk perspektiv

• Gå långt efter hausseartade prisåtgärder direkt vid nästa tryck på 0,7245 eller 0,7221.
• Placera stop loss 1 pip under det lägsta priset.
• Justera stopplossen så att den hamnar på break even om och när affären visar 20 punkter i vinst.
• Stäng 50% av positionen med vinst när handeln är 20 punkter i vinst och låt resten av positionen rida.

För den som istället tror på att AUD kommer att falla finns det andra handelsidéer

• Gå kort efter den baisseartade prisåtgärden direkt efter nästa tryck på 0,7274 eller 0,7298.
• Placera stop loss 1 pip över det senaste priset.
• Justera stopplossen så att den hamnar på break even om och när affären visar 20 punkter i vinst.
• Stäng 50% av positionen med vinst när handeln är 20 punkter i vinst och låt resten av positionen rida.

Den bästa metoden för att identifiera en klassisk ”prisåtgärdsvändning” eller en price action reversal är att en timmars candle stängs, till exempel en pin bar, en doji, ett outside eller till och med bara en engulfing candle med en högre stängning. Du kan utnyttja dessa nivåer eller zoner genom att titta på prisåtgärden som sker på de angivna nivåerna. Läs dig mer om valutahandel på 5 minuter för att komma igång. Alternativt, testa direkt med ett demo konto (utan riktiga pengar) innan du testar på riktigt. Skilling har ett bra demokonto där du är igång på 30 sekunder. Prova själv AUD/USD trading nu!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Proffsigt trading på svenska. Starta med Skilling idag!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.