fbpx

Christian från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren NS Broker för 34 minuter sedan.

» Prova NS Broker du med.
61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det brittiska pundet är den fjärde mest populära handlade valutan och den tredje vanligaste reservvalutan. Brittiska pund representerar ekonomin i Storbritannien, som består av England, Skottland, Wales och Nordirland. Pund Sterling är samtidigt den sjätte största valutan när det gäller BNP och den åttonde största valutan när det gäller köpkraftsparitet.

Just nu är det brittiska pundet i fokus av flera anledningar. Valutaparet GBP/USD kan drabbas av en dubbel whammy av inte bara kapitalutflöde från Storbritannien utan också ett inflöde av kapital till EUR eller USD om investerare går från att prioritera avkastning till likviditet.

Med tanke på bristen på framsteg i förhandlingarna mellan EU och Storbritannien som är satt till maximalt 6 månader, dåliga brittiska makroekonomiska grundläggande faktorer och Bank of Englands proaktiva tillvägagångssätt (QE-utvidgning), övervärderas troligen GBP för närvarande. Många analytiker anser därför att GBP/USD har utrymme att falla.

Kommer en hård eller mjuk Brexit?

En av de stora frågorna som diskuteras på valutamarknaden just nu är om det skall bli en hård eller en mjuk Brexit. Brexit med en Mini UK FlaggaBrexit kan ta många former. Olika former bör förutses som ett spektrum där “Mjuk” och “Hård” är två möjliga alternativ. När valutahandlarna pratar om Hard Brexit ser de för sig ett avtal där Storbritannien skulle lämna inte bara EU utan också EUs inre marknad (som länder utanför EU också är medlemmar i) och EUs tullunion (som även länder utanför EU är medlemmar). Storbritannien skulle istället sträva efter att säkerställa ett frihandelsavtal med EU, vilket helst täcker både varor och tjänster. Men om några år så kan export från EU till Storbritannien tänkas minskas, samtidigt som EU's import från Storbritannien säkerligen även kan minska.

I en hård Brexit-situation skulle Storbritannien inte behöva anpassa sig till fri rörlighet för EU-medborgare eller vara föremål för Europeiska domstolen. Landet skulle förmodligen inte behöva bidra till EUs budget. Det skulle också kunna underteckna frihandelsavtal med andra länder. Det är emellertid troligt att Storbritannien inte kommer att kunna teckna ett frihandelsavtal med EU eller andra länder innan den lämnar EU.-Förhandlingar om handelstransaktioner tar vanligtvis många år. Risken är dock att det kommer bli krångligare för EU-medborgare att jobba i Storbritannien och vice versa för britter som vill jobba inom EU. Det kan även bli krångligare att flytta till Storbritannien, medan du som EU-medborgare kanske behandlas sämre i framtiden om en mjuk Brexit inte nås.
WTO i Zürich
Om inte ett övergångsavtal med EU uppnås är det ganska troligt att Storbritannien under några år skulle behöva handla med EU och andra länder enligt Världshandelsorganisationens regler. Detta förväntas påverka den brittiska ekonomin negativt. Innan dess att valutamarknaden vet vad som kommer att hända är det sannolikt att både valutaparen GBP/USD och EUR/GBP kommer att erbjuda goda möjligheter till affärer för valutahandlare.

Pundet på kort sikt

Det brittiska pundet (GBP) sjönk förra veckan mot större valutor som US Dollar (USD), Euro (EUR) och Swiss Franc (CHF), men förstärktes relativt andra viktiga motsvarigheter som den australiska dollarn (AUD) och Kanadensisk dollar (CAD). Notera att spot GBP/USD spikade lägre med cirka 250 pips, eller 2 procent från den 10 juni svänghöga, medan EUR/GBP prishandlingen steg stadigt högre vecka till vecka för att få ungefär 60 punkter, eller 0,7 %.

Priserna på GBP/USD handlar nu ungefär oförändrat sedan starten av månaden när den amerikanska dollarn steg upp från de döda och försöker återhämta den senaste nedgången. Pund-dollarn svängde kraftigt lägre förra veckan efter ett avslag på prisnivån på 1.2800, vilket motsvarade en pressning av Bollinger Band och ogiltigförelse av den stigande kanalen som utvecklats sedan mitten av maj.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Trading med pund från en storslagen brittisk valutamäklare. Handla med turbo-warranter. Prova IG idag!

Riskvarning: 78% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


EUR/GBP föll från prisnivån 0,8900- igen tidigt förra veckan när spotpriserna ping-pong fram och tillbaka mellan de två framhöll tekniska barriärer. Stöd- och motståndszonerna som har hållit EUR/GBP-prisåtgärder relativt innehållande ser ut att ligga bakom mittpunkten och 38,2% Fibonacci retracement av FX-parets aktuella handelsintervall. Priserna på EUR/GBP har också fortsatt att röra sig mellan hausseartade och baisseartade trendlinjer som sträcker sig genom både en serie av lägre toppar och högre bottnar.

Covid 19

Coronaviruset sätter press på pundet

Investerarnas oro kvarstår över bristen på framsteg i Brexit-förhandlingarna och de dystra ekonomiska utsikterna i Storbritannien orsakade av COVID-19. Under slutet av förra veckan bekräftades att Storbritanniens BNP minskade med rekordhöga 20,4 procent i april 2020. Den rapporterade siffran var högre än vad analytikerna hade förutspått, 18,4 procent. April var den första hela månaden som Storbritannien hade stängt, och det var stort fokus på denna siffra.

Kraschen i BNP var den sämsta utvecklingen sedan Storbritannien började rapportera månatliga BNP-siffror för 23 år sedan. Siffran var också tre gånger så hög som den nedgång Storbritannien såg i mars. Den brittiska tjänstesektorn som står för 80 procent av den årliga BNP minskade med 20 procent. Föga förvånansvärt, det största fallet för någon bransch var flygresor, som kraschade med hela 92,8 procent.

Boris Johnson sade att även om den brittiska ekonomin skulle drabbas av en mycket allvarlig ekonomisk inverkan men skulle kunna studsa tillbaka. Premiärministern bekräftade att regeringen skulle presentera planer för att öka arbetstillfällen och tillväxt de kommande veckorna.

Kan pundet falla ännu mer?

Bank of England har uppgett att BNP för andra kvartalet kan falla med så mycket som 25 procent och arbetslösheten kan fördubblas. BoE-guvernör Andrew Bailey sa till BBC att banken är villig att vidta ytterligare åtgärder för att stödja ekonomin. Redan i april 2020 så visade Storbritannien på en BNP minskning med över 20%.

Investerare är fortfarande bekymrade över bristen på tydlighet över Storbritanniens COVID-19-svar, eftersom andra länder börjar öppna upp sina ekonomier och återvänt till arbetet mycket snabbare. Dessutom kommer regeringens öppnande av skolor att göra det svårt för barnens föräldrar att återvända till sitt arbete fullt ut. Ju längre nedstängningen fortsätter, desto mer sannolikt kommer pundet till euro och pund till dollar att drabbas. Den som tror på en långdragen uthämtning bör således sälja dessa valutapar.

Det kommer inte att bli någon Brexit-förlängning

Kabinettsminister Michael Gove har bekräftat att den brittiska regeringen inte kommer att söka någon förlängning av Brexit-övergångsperioden, som beräknas ske i slutet i januari nästa år. EU har inte gjort någon hemlighet för sin vilja att förlänga Brexit-övergångsperioden och Storbritannien har fram till slutet av denna månad att begära en förlängning. De flesta verkar emellertid säkra på att en förlängning inte kommer att ske.

Detta innebär att Storbritannien och EU kommer att ha fram till slutet av året att komma överens om ett frihandelsavtal, även om den faktiska tidsfristen kommer att vara slutet av oktober, eftersom alla frihandelsavtal måste ratificeras av Europaparlamentet vilket tar tid.

EUs diplomater har sagt att Storbritannien var angelägen om att påbörja “tunnelsamtal” nästa månad, men Michel Barnier har förkastat den idén och sagt att de båda partierna är för långt ifrån varandra och måste visa framsteg innan tunnelförhandlingar kan övervägas. Tunnelsamtal är hemliga diskussioner som hålls borta från media och utan regelbundna uppdateringar av EUs diplomater. Boris Johnson hade sagt att Storbritannien skulle vara beredd att gå ifrån Brexit-förhandlingarna om det inte fanns några tecken på framsteg i juni, men både Storbritannien och EU har nu uttryckt sin vilja att skjuta samtalet tills senare i år, vilket ger pundet till euro och pund till amerikanska dollarkurser med lite stöd.

Summerar vi läget så ser det inte så pass ljust ut för Storbritannien på någon front. Detta betyder att om Bank of England och Boris Johnsson lyckas lösa en eller flera av dessa problem kan pundet komma att stärkas snabbt.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla pund såsom GBP/USD hos Skilling, världens näst mest handlade valutapar. Prova nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.