fbpx

Pär från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 18 minuter sedan.

» Prova IG du med.
75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel med ett flertal asiatiska valutor såsom koreanska won (KRW) är ett hett alternativ framöver. Men hur ser utsikterna ut för de fem största asiatiska valutorna – och vilka kan vara intressanta att antingen investera eller spekulera i framöver?

Thailändska baht, kinesiska yuan, japanska yen, koreanska won och inte minst singaporianska dollar är alla fem asiatiska valutor som potentiellt kan vara heta att spetsa portföljen med kommande tid. Likt de flesta andra valutor i världen har samtliga fem stärkts mot den allt svagare amerikanska dollarn det senaste året, men för somliga ser utvecklingen stabilare ut än för andra. Nedan tittar vi närmare på utsikterna för SGD, JPY, THB, CNY och KRW den närmaste tiden och huruvida det kan vara läge för korta eller långa positioner.

Japansk yen

En av världens mest omsatta valutor tillika en klassiker för carry trading på grund av det sedan länge mycket låga ränteläget i Japan. JPY fortsätter att vara en given kandidat för många valutahandlare, men jämfört med flera av de övriga asiatiska storvalutorna har utvecklingen mot USD varit något svagare. Fram till årsskiftet steg JPY stadigt (om än försiktigt) i värde mot USD, men sedan januari ser den uppåtgående trenden ut att vara bruten och kursen är idag lägre än vad den var för ett år sedan. Mot turkiska lira så är japanska yen på väg tillbaka och valutaparet TRY/JPY kan med fördel handlas hos Skilling.

Även mot euron ses en försvagande utveckling, men en betydligt mer rejäl sådan än mot USD. För ett år sedan kostade en euro 116,99 yen – idag är priset uppe i 130,17 yen. En ökning med drygt 11% på tolv månader. Japans svaga ekonomi och låga räntesatser lär inte bjuda på några helomvändningar den närmaste tiden medan euron och andra högavkastande valutor fortsätter att gå starkt.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova asiatisk valutahandel med en svensk, innovativ och modern sajt. Börja trada med yen hos Skilling, du med!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Stora kliv för Sydkorea?

Sydkoreansk won

De asiatiska valutorna är heta i år – detta gäller inte minst Sydkoreas won kan överträffa marknadens förväntningar. Den generella uppfattningen på marknaden är en fortsatt stark uppgång för KRW under det kommande året – framförallt på grund av landets framgångsrika hantering av pandemin, frihandelsavtalet RCEP, en export som växer så det knakar samt ytterligare ett massivt frihandelsavtal i pipen. CPTTP-avtalet är ännu inte färdigt, men går allt i lås innebär det enorma handelsmöjligheter mellan Asien, Kanada, Australien och ett flertal länder i Sydamerika. Sydkorea framhålls ofta som en framgångssaga sett till hur ett land kan utvecklas från ett fattigt jordbruksland till ett supermodernt industrisamhälle ledande inom ny teknik och med en blomstrande utrikeshandel.

Med två enorma frihandelsavtal som ytterligare gynnar exporten för asiatiska länder finns all anledning att vänta fortsatt framgång för Sydkoreas ekonomi och således även för valutan. Somliga spår till och med att KRW har potential att bli en ny safe haven-valuta likt JPY. Sugen på att satsa? Hos IG handlar du valutapar med KRW till konkurrenskraftig spread och på en toppmodern plattform.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Bäst för trading med koreanska won. Prova IG idag!

Riskvarning: 75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Thailändsk baht

Svenskarnas billiga semesterparadis nummer ett har blivit rejält mycket dyrare de senaste åren då den thailändska bahten stärkts oväntat mycket mot inte minst vår egen svaga svenska krona. För fem år sedan gav 1 SEK hela 4,23 THB – idag ligger kursen på 3,62 THB, vilket dock är en markant återhämtning mot för bara ett år sedan.

Mot euron ser utvecklingen för den thailändska bahten liknande ut. THB har försvagats relativt mycket mot EUR de senaste 12 månaderna. Tittar man på kuren mot USD ser läget dock annorlunda ut. En förvisso blygsam men tydlig uppgång mot den amerikanska dollarn har setts sedan början av 2020. Thailand har framgångsrikt lyckats hålla spridningen av covid-19 i schack, men på dyr bekostnad av en mer eller mindre helt avstannad turismindustri och därmed en mycket ansträngd ekonomi. För att locka tillbaka turister till landet när gränserna väl öppnas igen kan det förstås ligga i regeringens intresse att stävja en starkare baht. Samtidigt spås det att bahten kommer att stärkas under hela återstoden av 2021, framförallt på grund av den allt svagare dollarn, vaccinframgångar och mindre spänningar och volatilitet i den globala export- och importhandeln.

Medan du kan handla thai bath (THB) mot Bitcoin hos Capital med registrering på bara 10 sekunder, så går det att handla pundet mot THB på Plus500 (recension). Det brittiska pundet har visat rejäl styrka på slutet och många tror att en förstärkning kommer fortsätta.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Handla med THB/GBP hos Plus500, en börsnoterad valutamäklare. Prova själv idag!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Kinesisk yuan

Även den kinesiska valutan har hämtat in mark mot den amerikanska dollarn de senaste tolv månaderna. Yuan (eller renminbi) sjönk heller inte lika kraftigt mot USD som många andra valutor i februari/mars förra året utan lyckades behålla en hyfsat stadig nivå. En viss försvagning ses mot euron, men en marginell sådan. Faktum är att en euro kostar lika mycket idag som för ett år sedan – 7,78 CNY.

Flera analytiker spår en ytterligare försvagning mot euron, och antyder att EUR/CNY kan vara en bra investering på längre sikt. I slutet av 2021 väntas kursen ha gått upp till 7,80 CNY för 1 EUR, men ökningen tros fortsätta och enligt prognoser kommer 8,00-gränsen att nås inom ett par-tre år.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Stort utbud av asiatiska valutor hos en betrodd, modern och seriös onlinemäklare. Kom igång med valutahandel hos hos IG du med!

Riskvarning: 75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Singaporiansk dollar

SGD är trots landets blygsamma storlek världens tolfte mest omsatta valuta tillika en av de mest stabila valutorna i hela Asien. Mycket tack vare Singapores strategiska läge för handel, det stora intresset bland utländska investerare och en mycket stark exportorienterad ekonomi. Valutahandel har tidigare skrivit om 5 valutapar med SGD som kan vara intressanta för handel under 2021, men hur ser utsikterna ut så här en bit in på det nya året?

SGD tappade en del mot euron under 2020 och även om vissa tecken på återhämtning har kunnat ses har trenden fortsatt in även under 2021. Vad som talar för SGD – och även de andra asiatiska valutorna – är det enorma frihandelsavtalet RCEP som nyligen slöts och i vilket Asien och Stilla havs-regionen är inkluderade – men inte EU eller USA. Avtalet spås bli en rejäl boost för många asiatiska ekonomier, varför en uppgång i valutakurserna också kan vara att vänta. Inte minst för SGD som redan är en av de starkaste valutorna i Asien och det faktum att Singapore är den kanske viktigaste huben för handel i hela Sydostasien.

Handla valutapar med SGD hos en populär, seriös mäklare – registrera dig med BankID hos Skilling redan idag.

Tips! På våra valutasidor kan du se livekurser för alla ovanstående asiatiska valutor samt ett flertal såväl större som mindre världsvalutor.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.