fbpx

Marcus från Huddinge

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 18 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Mindre valutahandel väntas under julledigheten enligt Bloomberg och insiders från några större investmentbanker. Semester i slutet av december är standard för många lyckosamma valutahandlare.

Men samtidigt så kommer många nya trading möjligheter för ett flertal valutapar rapporterar Valutahandel.se, såsom USD/GBP, EUR/GBP och USD/TRY för att nämna några med rejäl volym på slutet. Här går vi igenom vilka volymändringar som kan förväntas och vad som kan vara värt att titta närmare på under julledigheten.

Valutahandel i mellandagarna

Enligt BIS senaste rapport så omsätter valutahandeln över 6.6 biljoner per dag. Ingen aktiemarknad kommer ens i närheten. Även om USD har varit den dominerade valutan, som finns i drygt 88% av alla valutaaffärer, så noteras en snabb uppgång för Euron och troligen även pundet snart. Kolla in realtidskurser för valutor här.

Medan Euro står för 32% av all registrerad valutahandel, så kommer yen (JPY) in på drygt 17% och pundet strax efter på 13% av alla transaktioner.

När det kommer till enskilda valutapar så är det framför allt USD/GBP som traders tycks lägga extra uppmärksamhet på just nu. Normalt så står detta valutapar för 9.6% av all valutahandel, med Brexit och en undervärderad valuta i Storbritannien kan komma att ändra på dessa siffror, som kan tänkas öka. Som vanligt så är USD/EUR den hetaste och mest omsatta valutan att handla (drygt 24% av alla affärer), vilket troligen kommer fortsätta öka de närmaste åren.

Hur är öppettiderna för valutahandel efter jul & nyår?

Nästan alla svenska valutamäklare har haft helt eller delvis stängt under julafton och juldagen, trots normalt väldigt generösa öppettider jämfört med börsen.

Även om krypto kan handlas 365 dagar per år, 24 timmar om dygnet, via sajter med rejäl hävstång såsom Stormgain, eller mer återhållsamma hävstänger som hos Capital och Skilling, så är valutamarknaden stängd under helger. Men valutahandel är ändå dygnet runt öppen på alla vardagar förutom större helger såsom nyårsdagen. Nyårsafton är det t. ex fritt fram att handla valuta.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova trading med pundet. De flesta analytikerna är positiva. Testa själv nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Några mindre handelsvolymer förväntas denna vecka, vilket kan skapa högre volatilitet än normalt i de flesta tillgångsslagen. Idag under onsdagen så kommer arbetslöshetssiffror från USA, vilket kan påverka dollarn samt den amerikanska börsen.

Vilka valutapar är heta i mellandagarna?

Det överlägset mest intressanta valutaparet i mellandagarna är USD/GBP, som vi skrivit om tidigare i posten om positiva utsikter för pundet. De flesta analytikerna tror att pundet har en bättre uppsida än andra valutor och kan nå åtminstone 1.4 eller mer, från nuvarande nivåer omkring 1.36. Även den australiensiska dollarn har positiva förväntningar bland ett flertal analytiker. Idag så noteras en uppgång på 0.88% för AUD mot USD. För trevlig trading med AUD eller GBP mot USD, så rekommenderas Skilling (recension här). Du kan själv prova Skilling trading idag!!

GBP: Ökad volatilitet väntas

En kraftigt förkortad version av detaljerna om handelsavtalet som är på hela 2000 sidor återfinns på EU's hemsida.

Hur analytiker och privatpersoner tolkar frihandelsavtalet, men framför allt tjänstesektorns smäll i London, kan påverka hur pundet kommer handlas framöver, även om de flesta är positiva idag. Små ändringar från Storbritanniens sida kan också snabbt ändra hela handelsavtalet, då EU kan ändra både skattesatser och övriga detaljer i avtalet. Vår gissning är att Storbritannien kommer följa nuvarande regler rätt noggrant fram till om 3-5 år, då de kanske börjar justera allt mer. Men för närvarande så kan pundet njuta av ett positivt handelsavtal.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla pundet med Capital. Fler än 10 olika valutakryss med pund. Testa själv nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.