fbpx

Magnus från Djurgården

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 24 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den turkiska liran är en väldigt intressant valuta just nu, bland annat för att den ingår i segmentet “emerging markets”, även kallat tillväxt marknader. Här tillhör länder med stark potential för ekonomisk utveckling, som exempelvis Indien, Kina och diverse länder som börjar lyftas ur fattigdom. I början av året såg vi en stark nedgång av valutan i samband med att presidenten gick ut med att man ville sänka reporäntan, detta var ej omtyckt av marknaden i början av året men nu ser vi valutan studsa tillbaka i pris.

Varför har TRY vänt igen?

Låga räntor är alltid något som attraherar investerare, med låga räntor kan man få in kapital till ett lägre pris och avkastning på investeringar blir högre. Däremot, så beror denna vändning på något helt annat; nämligen att landet väljer att behålla två siffrig ränta vilket vanliga investerare oftast inte tycker om. I början av året såg vi en stark nedgång av den Liran bland annat eftersom president Erdogan avskedat centralbankens chef men även för att det fanns spekulationer på att man ville få ner räntan till ensiffriga nivåer. Men i detta fallet, efterfrågades det faktiskt av den anledning att höga räntor behövs eftersom landets inflation också är två siffrigt, för att valutan inte skall tappa värdet behöver landet behålla höga räntor. Två siffriga inflationsnivåer är väldigt ovanliga i dagens läge, men för att stabilisera ekonomin behöver de faktiskt matcha det med höga räntor då det generellt sätt är mycket svårare att reglera inflation kontra ränteläget då efterfrågan och konsumtion oftast är de drivande krafterna för ökad inflation. Vi kunde även se att marknaden uppskattade detta drag från turkiska regeringen, sedan januari till juni har Liran minskat med 14% gentemot dollarn de första 6 månaderna under året till följt av en 5% uppgång när man gick ut med att behålla räntorna. Du kan med fördel handla EUR/TRY till riktigt bra villkor hos Skilling (läs omdömet), där du kan vara på gång inom 10-15 sekunder med ett riskfritt demokonto. Prova själv idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck den ledande, skandinavisk valutasajten för trading med EUR/TRY. Testa Skilling riskfritt med ett demokonto, du med!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Höga räntor är bra för dig som valutahandlare

Räntor är en väsentlig del att ta hänsyn till för dig som valutahandlare, speciellt om du gillar swing trades och att gå lång i emerging markets valutor som TRY. Höga räntor är bra för dig som valutahandlare då det oftast leder till att valutor över tid bibehåller sitt egenvärde, de förlorar alltså inte sitt värde like mycket och valutan löper större chanser för uppgångar än nedgångar.

Vi kan se detta om vi jämför med ett land som exempelvis Sverige där man gärna tillämpar penningpolitik för att skapa stabilitet men även höga vinster för företag som exporterar genom att ha en långsiktig och stabil devalvering kan företag tjäna flera miljarder på valutakursvinster. Detta kan vi se om man kollar på paret SEK/EUR där kronan minskat med 20% över de senaste 10 åren, detta eftersom Tyskland är Sveriges största kund rent exportmässigt. Detta gör regeringen genom något som kallas för devalvering, ett sätt att minska värdet på kronan utan att total krascha värdet. Ifall du vill läsa mer om inflation och devalvering, har vi skrivit en bra historisk artikel om just detta.

Du som valutahandlare bör ha koll på räntorna kring valutan du handlar med, som vi såg med Turkiska Liran studsa den upp när man gick ut med att man skulle hålla räntorna uppe vilket inte är lika vanligt i OECD länder där majoriteten av valutorna håller sig på negativ eller noll procentig ränta (SEK, USD, EUR etc). Generellt sätt så brukar swing trades vara ett enklare sätt att tjäna pengar än att spekulera på upp och nedgångar som händer minutvis, därför är dessa typer av valutor perfekt för dig som letar efter en bra affär istället för flera som kan anses vara mindre bra. Eftersom den valutan just nu visar en del styrka mot vissa valutor kan det vara bra att använda teknisk analys när du skall handla med valutan, mitt favorit verktyg är RSI indexet som mäter relativ styrkan i valutan. Det vill säga, ifall den är över köpt eller över såld. Om du vill lära dig mer om RSI verktyget läs våran guide om det!

Höga räntor kan även vara ett bra sätt att försäkra sig mot en turbulent marknad, nyligen skrev vi precis om det nya fenomenet med omvända reporäntor där bankerna lånar ut pengar till centralbanken istället för privatpersoner och företag. Detta är en indirekt effekt av att ha för låga räntor allt för länge. Ifall du vill läsa mer om det kan du kika på vår artikel.

Var kan man handla lira?

NSB logoNSBroker (omdöme) – NSBroker är en väldigt enkel plattform där man snabbt kan komma igång med sin valutahandel, ett tryggt varumärke samt att de innehar certifiering. Det finns även väldigt många olika alternativ för insättningar vilket gör det mycket enklare att fylla på sitt konto. Om du inte har handlat med valutor tidigare kan du också använda deras demokonton för att lära dig. Klicka här för att registrera dig!

StormGain icon
StormGain (omdöme) – Låga kommissioner, låga insättningskrav och tillgång till hög hävstång. Detta kan du förvänta dig få tillgång till via StormGain, förutom att de erhåller ett stort utbud av möjligheter för dig som nybörjare eller proffs har även plattformen ett väldigt stort utbud av kryptovalutor du kan göra affärer med. Det finns även möjlighet till gratis trading signaler och demokonton vilket är riktigt lukrativt för dig som vill göra bra affärer. Börja handla hos StormGain idag!


FXCM (omdöme) – Vad jag gillar med FXCM är hur företag så gärna implementerar teknologi för att underlätta tekniska analyser för dig som använder deras plattform, du kan även anpassa ditt konto på ett sätt så du får tillgång till verktyg som passar dina behov oavsett om du är en institutionell valutahandlare eller en hobbytrader. Deras fria SMS signaler är även ett väldigt stort plus då man enkelt kan göra snabba trades med tanke på att alla har en mobil idag är det inte så svårt att missa en bra signal. Klicka här för att börja använda FXCM idag!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Fler än 50 råvaror och flest valutapar mot TRY att handla med CFD. Prova Capital!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


 


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.