fbpx

Per från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 17 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Med det amerikanska presidentvalet precis runt hörnet blir många lite extra sugna på att handla EUR/USD.Valutahandeln med dollarn är nu ett hett ämne, där folk diskuterar huruvida euron kommer stärkas eller försvagas. Under de senaste två dagarna har euron blivit avsevärt starkare.

Ett av årets mest bevakade politiska event skrider allt närmare och ligger nu endast ett par veckor fram i tiden. Såväl förväntningar som spänning och ett visst mått rädsla hänger i luften, vilket inte minst syns på kursen för valutaparet EUR/USD.

Upploppet fram till valet har – likt de senaste fyra åren under Trumpadministrationens ledning – varit minst sagt stormigt, med heta debatter, demonstrationer och inte minst en covidsjuk Trump som tagit mycket medialt utrymme. Vilken utgång valet kommer att få och hur den utgången kommer att påverka kursen för den amerikanska dollarn går än så länge bara att sia om – men givet det vi vet om de bägge kandidaterna, hur vissa av USA's internationella relationer (framförallt Kina) mått under Trumps presidentskap samt de tongångar som råder nu känns det inte helt osannolikt att fortsatt volatilitet väntar om Trump återigen tar hem segern.

Vinner däremot Biden kan man tänka sig att han i sällskap av sin demokratiska administration kommer att revidera en hel del beslut från Trumps tid – vilket kan förväntas få en stabiliserande effekt och starkare dollar som följd.

Sista debatten och valdagen bäddar för volatilitet

Den 23 oktober går den sista debatten av stapeln, och den 3 november går amerikanerna till val. Två events som av analytiker spås orsaka ordentligt kännbar volatilitet och som kan bjuda på flera intressanta möjligheter. Forex- och CFD-mäklaren Easymarkets bevakar bägge eventen och erbjuder exklusiva verktyg och särskilt förmånliga villkor speciellt framtagna för högvolatilitetsevent som dessa två.

EUR/USD?

En given möjlighet – förutsatt att man tror att Donald Trump vinner och får fyra år till i ovala rummet – kan vara att gå kort i dollarn. USD har erfarit ett smått otroligt framgångsrally de senaste åren men har på senare tid försvagats allt mer och uppvisat en betydligt mer volatil kurs. Corona-pandemin har slagit hårt, liksom en del av Trumps beslut samt det faktum att USD anses starkt övervärderad. Hittills har omvärlden på ett hyfsat sätt lärt sig parera de törnar och den osäkerhet som omger Trump och hans regering – men med covid-pandemin som tillfört ytterligare en orolig variabel är frågan om det är stabilt nog att fortsätta så i fyra år till. Vinner Trump lär relationen med Kina också vara fortsatt kylig.

Är du på jakt efter en riktigt bra valutamäklare för EUR/USD som inte bara erbjuder det alla andra gör utan som med rätt teknik, innovation och ett öga för detaljer i det närmaste återuppfinner valutahandel? Testa Easymarkets redan idag!

EasyMarkets: Reinventing trading

Guld?

Få tillgångar (för att inte säga ingen) slår guldet på fingrarna när det blåser snålvindar på världsmarknaden. Det är trots allt inte för intet som guld refereras till som världens främsta safe haven-tillgång.

Till skillnad från många andra råvaror och andra metaller är guldet inte korrelerat med dollarn, varför den eftertraktade ädelmetallen kan vara en lämplig investeringsmöjlighet i tider då dollarkursen är skakig. Givet att många marknader och även andra valutor är peggade mot dollarn kommer valets utgång att skapa ringar på vattnet och påverka långt mer än bara värdet på USD. Vill man hedga sig mot negativa effekter kan således guld vara värt att köpa så här i slutspurten av valet.

För handel med guld kan man med fördel välja den skandinaviskt grundade plattformen Skilling – vilken erbjuder snäva spreads, säker registrering med BankID samt några av marknadens lägsta spreads för guld och silver. Skilling har dessutom både MT4, cTrader och den egna Skilling Trader som tillgängliga plattformar, vilket ger riktigt bra valmöjligheter och bra flexibilitet.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading som ett proffs. Prova med Skilling nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Aktier?

Vinner Trump lär han fortsätta regera efter devisen “America first”, vilket sannolikt kommer att vara fortsatt gynnsamt för amerikanska bolag. Att gå lång i amerikanska aktier kan således vara en möjlighet, och också den trend som tillsammans med att gå kort i USD varit mest tydlig den senaste tiden.

Går presidentskapet till Biden kan det rent globalt bli bättre förutsättningar då han inte är riktigt lika strängt patriotisk.

Vidare kan vissa branscher också vara värda att hålla ett öga på – såsom exempelvis hälso- och sjukvård vilket Trump under sitt presidentskap tydligt visat inte är hans främst prioriterade område.

Cancellera din order hos Easymarkets

http:/Skydda dina investeringar

Hur marknaden kommer att påverkas av valutgången kan man endast spekulera om än så länge – mycket osäkerhet råder ännu och ingenting är förstås klar förrän det är klart. Och när det väl är klart återstår att se hur marknaden anpassar sig. Snabba svängningar kan ske varför en slags “öppet köp”-tjänst förstås vore välkommen att ha, om man plötsligt skulle vilja ångra en trade som man ser går dåligt. Easymarkets erbjuder en så kallad deal cancellation-funktion, med vilken du kan ångra en förlorande trade inom 1 timme, 3 timmar eller till och med 6 timmar.

Tjänsten är helt unik i sitt slag och kan utnyttjas mot endast en mindre avgift. Synnerligen bra i rådande tider och med den volatilitet och osäkerhet som omger såväl valet som utvecklingen för både USD och andra marknader kopplade till dollarn. Som kuriosa kan också nämnas att Easymarkets är sponsor till Real Madrid – kanske ytterligare en faktor som lockar med denna mäklare om man är både trader och en hängiven RM-supporter.

Teamet bakom Valutahandel kommer med spänning att fortsätta följa utvecklingen både fram till, under och efter valet och rapportera om potentiella investerings- och tradingmöjligheter i kölvattnet av resultatet.


Betyg: 5.7/10
Minsta insättning: 1800 kr
Beskrivning: Bli en bättre trader med EuropeFx. Prova med ett gratis demo konto idag!

Riskvarning: 78,94% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos EuropeFX:Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.