fbpx

Olof från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 39 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Varje år så kommer det ett antal överraskningar när det kommer till valutahandel. Under årets första del så är det framför allt två valutor som överraskar, en till det negativa och en till det positiva.

Den Argentinska peson (ARS) har under ett decennium bara tappat och tappat; tills den nya tuffa Javier Milei tog över. Efter det så har det varit otroligt stora åtstramningar inom ekonomin, som fått folk att protestera – men valutan har gått upp starkast i världen på slutet, trots att räntan sänktes med hela 10%. Samtidigt så går det rakt åt andra hållet för Japans valuta, som tappat rejält i år. Nedan ges lite tankar om dessa två länder och ekonomier samt förslag på var du bäst kan handla valutorna.

Sänkt ränta men starkare valuta: Bara i Argentina?

Normalt så brukar rejäla räntesänkningar följas av en svagare för valuta för landet som sänkte. pris på kött, ArgentinaMen så är inte fallet för Argentina än. Igår så sänktes räntan från 70% till 60% efter att inflationen minskat. Milei förväntar sig att inflationen ska sänkas till under 4% i september 2024, vilket är mer än de flesta analytiker vågar gissa på. Argentina hade ju 288% inflation under 2023, men mellan februari och mars 2024 så hade den gått ner till 11%, medan den genomsnittliga analytikern förutspådde 12.1%.

Men han verkar vara på rätt väg för Argentina just nu, då han är på god väg att få bukt med inflationen. Efter bara 4 månader på posten så har han börjat stabilisera valutan. Under de senaste 3 månaderna så har den argentinska peson stärkts med 25% genom blue-chip swappar, vilket är ett sätt att handla ARS. Detta är starkare än någon annan valuta i år som handlas mot dollarn. Den näst starkaste valutan mot dollarn i år är kenyanska shilling som gått upp drygt 20%, medan Uruguays peso är upp 1.5% mot dollarn i år. Dessvärre så har Valutahandel.se inte hittat någon sajt där du kan handla vare sig ARS eller KES. Ifall du istället vill få lite kul så kan vi tipsa om att besöka Argentina innan priserna går upp allt för mycket – för det är vad som ser ut att hända just nu. Starkare valuta, minskad inflation – dyrare för turister.

Yen tappar: Kommer BoJ att intervenera igen?

Tidigare när japanska yenen blivit för svag så har centralbanken valt att gå in och intervenera. Det är nästan så att Bank of Japan (BoJ) blivit kända för sina interventioner för att stärka yenen. Man vill ju inte ha en vare sig allt för stark eller allt för svag valuta, då båda kan skapa rejäla problem och i Japans fall kanske problem med inflation.

Under fredagen (26/4, 2024) så föll yenen till den lägsta nivån på 34 år och handlades på 157 yen för 1 USD. Nu sitter många traders och väntar på att handla yenen, innan den japanska centralbanken går in och stödköper. Under 2024 så har yenen fallit med hela 10% mot USD och är den stora valuta som gått sämst under året. Du kan med fördel handla Yen mot USD här, vilket är den valutamäklare med lägst spread och bäst villkor för svenskar, då den är grundad av Skandinaver.

Kronan är inte så mycket bättre än yenen

Av de lite mindre valutorna så är dock inte svenska kronan så långt efter när det kommer till nedgången i år. Med ett fall på 8.7% mot dollarn under 2024 så har den svenska valutan försvagats rejält i år. Mot euron så har det dock gått lite bättre med ett fall på “endast” 5.2%, från 11.12 i början av året till 11.70 i skrivande stund.

Ifall du tror på att kronan ska stärkas under den närmaste tiden, så kan du med fördel utföra trading med låg spread på Skilling.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.