fbpx

Kennet från Torekov

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 7 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vill du komplettera din investeringsportfölj med kryptovalutor och önskar inspiration kring hur andra handlar? Nedan har Valutahandel sammanställt en lista över de 10 mest handlade kryptovalutorna just nu – komplett med aktuella priser och några värdefulla tips för dig som vill komma igång med krypto.

Mycket volatilitet, höga toppar och djupa dalar samt ett finansiellt system som står utanför det konventionella och som med det potentiellt kan ge ett visst skydd mot exempelvis inflation. Kryptomarknaden är kryddad med stora möjligheter såväl som höga risker, och fortsätter att locka traders för både kortsiktig spekulation och långsiktiga investeringar. Idag finns över 2000 kryptovalutor tillgängliga på marknaden och nya coins lanseras titt som tätt. Fortfarande toppas listan över de mest handlade tillgångarna emellertid av klassiska, välkända mynt som de flesta är bekanta med, vare sig man är särskilt insatt i marknaden eller inte.

Valutahandel har tagit en titt på hur omsättningen ser ut just nu och vilka valutapar som är de mest handlade på kryptomarknaden 2023. Nedan ser du hela topp 10, med BTC, ETH och USDT i täten på första, andra och tredje plats.

Topp 10 mest handlade kryptovalutorna

1. BTC/USD
Bitcoin toppar listan som världens mest handlade kryptovaluta och därmed fortfarande överlägset störst drygt 10 år efter att den lanserades. Valutaparet BTC/USD handlas under måndagsförmiddagen för strax under $25 000, vilket är nedgång med drygt 12% den senaste månaden men ett rejält lyft sett över de senaste 6 månaderna. Vid årsskiftet kostade 1 BTC bara strax över $20 000. Prissvängningarna är konstanta och värdet har de senaste 5 åren pendlat mellan nästan $70 000 som högst (hösten 2021) och drygt $6000 år 2018. Efter toppen 2021 föll värdet som bekant kraftigt under 2022 till följd av ett antal kriser i kryptoindustrin, men under 2023 har viss återhämtning skett.

Bitcoin grundades 2009 av Santoshi Nakamoto och nätverket bygger på en proof of workstruktur där nya block bryts fram av miners. Samtliga 21 miljoner Bitcoins beräknas vara frambrutna år 2140, om halveringsprocessen fortsätter vart fjärde år enligt nuvarande plan.

Som världens mest handlade kryptopar finns givetvis BTC/USD tillgängligt hos alla mäklare med krypto i sitt utbud. Valutan kan handlas som den är eller med instrument som exempelvis CFD:er, vilka ger dig möjlighet att spekulera i prisutvecklingen på BTC utan att behöva äga själva tillgången själv.

Hos Skilling kan du trada BTC/USD med CFD:er till riktigt bra villkor. Registrera dig hos Skilling nu!

2. ETH/USD
Bitcoins största konkurrent som fram tills nyligen också byggde på proof of work, men med processen Ethereum 2.0 har gått över till proof of stake. Ethereumnätverket har dels den egna valutan Ether (ETH), dels många andra coins som skapats på Ethereums nätverk. Namnet Eteherum är egentligen namnet på nätverket och blockkedjeteknologin, medan dess native token ETH heter Ether. Precis som för BTC har värdet för ETH varierat kraftigt över tid. Mellan 2018 och 2023 har priset på ETH/USD stigit från $240 till drygt $1580, dock med en hel del upp- och nedgångar där emellan.

3. USDT/USD
USDT, eller Tether, är den tredje mest populära kryptovalutan och den största av alla så kallade stablecoins – det vill säga kryptovaluytor knutna till en vanlig fiatvaluta. Tether, likt andra stablecoins, erbjuder en annan stabilitet än konventionella kryptovalutor just eftersom dess värde backas av faktiska tillgångar i USD. Att valutan är peggad mot dollarn innebär också att värdet på 1 USDT alltid ska motsvara 1 USD.

4. BNB/USD
BNB är native token på världens största kryptoplattform Binance. Valutan är en verktygstoken som både kan användas för trading och investeringar, samt i olika applikationer på Binance nätverk. Prisutvecklingen har även här varit god de senaste 5 åren (dock med kraftiga svängningar under tiden) – 2018 kostade 1 BNB drygt 10 USD, idag är priset strax under 210 USD.

5. XRP/USD
XRP, eller Ripple, är världens femte mest handlade kryptovaluta, men den största sett till marknadsvärde. Totalt finns mynt till ett värde av motsvarande 45 miljarder USD i omlopp på marknaden. Priset per coin är dock lågt, med kursen på $0,49 – men valutan finns i många kryptohandlares portföljer och valutaparet XRP/USD finns att handla hos så gott som alla mäklare med ett utbud i krypto.

6. USDC/USD
USDC är förkortning för USD Coin, vilken precis som USDT är en stablecoin-valuta knuten 1:1 till den amerikanska dollarn. Valutan lanserades 2018 på Ethereums nätverk och har de senaste 5 åren kommit att bli en av de mest eftertraktade kryptovalutorna på marknaden. Precis som Tether och andra stablecoins ger USDC fördelarna som kommer med krypto men också stabiliteten som följer med en fiatvaluta.

7. ADA/USD
Är du vetenskapsintresserad kan ADA vara rätt kryptovaluta för dig. ADA, vilket är förkortning för Cardano, är en proof of stake-valuta och den enda i sitt slag som drivs som ett forskningsbaserat projekt. Blockkedjan har öppen källkod och kan användas för att skicka och ta emot transaktioner i kryptovalutan ADA, likväl som för olika typer av applikationer skapade för myndigheter, företag och organisationer.

Kursen för ADA/USD ligger just nu på 0,24.

8. DOGE/USD
Kryptovalutan med den berömda Shibahunden som symbol och som ursprungligen lanserades som ett memecoin, men som idag är ett av de mest handlade mynten på hela kryptomarknaden. DOGE är en litecoinbaserad valuta som precis som Bitcoin bygger på proof of work, med öppen källkod. Valutan är en så kallad peer to peer-valuta, vilket innebär att handlare kan köpa och sälja den emellan varandra utan inblandning av tredje part. En välkänd profil som förespråkat Dogecoin vid flertal tillfällen är Teslagrundaren och superentreprenören Elon Musk.

Värdet för DOGE/USD är just nu 0,061.

9. SOL/USD
En av de hetaste uppstickarna de senaste åren och också den kryptovaluta som av många omnämnts som framtidens Ethereum-nätverk – snabbare, smidigare och bättre. Solana är liksom Ethereum ett blockkedjenätverk på vilket andra kryptoprojekt kan byggas. Valutan fick en lysande start men drabbades precis som hela marknaden hårt under kraschen i fjol. I dagsläget kostar 1 SOL strax under 18 USD.

10. TRON/USD
TRON, förkortning för Tronix, är native token på blockkedjenätverket Tron – ett unikt nätverk som skapats av flera olika tekniker från andra projekt som man på ett framgångsrikt sätt fått att fungera mycket väl ihop. Nätverket är precis som bland andra Solana och Etehereum ett proof of stake-nätverk vars huvudsakliga funktioner är att erbjuda fri och okontrollerad data – det vill säga ta tillbaka kontrollen över Internet till varje enskild skapare snarare än att det styrs av ett fåtal stora företag som idag – samt delning av spel och underhållning och möjlighet att distribuera egna digitala tillgångar.

Kursen för TRON/USD ligger för närvarande på 0,078, vilket gör den till en av de billigare kryptovalutorna – men av marknadens intresse att döma samtidigt en som många har höga förhoppningar om.

Är de mest handlade kryptovalutorna de bästa?

Det finns inga garantier för hur en kryptovaluta kommer utvecklas i framtiden, varför det heller inte går att säga att populära coins per automatik är bättre än mindre kända alternativ. Samtidigt visar hög omsättning och efterfrågan på ett stort intresse från marknaden, att många har goda förhoppningar om gynnsam värdeutveckling. Högt omsatta valutor kan också vara mer tacksamma att handla med eftersom likviditeten är god och det vanligen går lätt att både köpa och sälja. Något som kan vara till hjälp särskilt för den som är ny på marknaden.

5 tips till dig som vill investera i krypto

Vi hoppas att ovan lista med de 10 mest handlade kryptoparen och kort information om respektive valuta kan skänka lite inspiration till dig som vill handla, eller om du bara vill ha en uppdatering om vad som sker på marknaden just nu. Avslutningsvis visar vi 5 korta men värdefulla tips till dig som vill köpa Bitcoin eller andra kryptovalutor och önskar hjälp att komma igång.

1. Läs på! Sätt dig in i hur krypto fungerar och vad som skiljer olika coins åt. Förståelse är nyckeln till lönsamma investeringar och effektiv riskhantering.
2. Satsa aldrig mer än du har råd att förlora. Krypto är en högriskmarknad.
3. Välj mäklare med omsorg.
4. Iaktta försiktighet vid hävstångshandel – det ökar vinstmöjligheterna, men också riskerna betydligt.
5. Var beredd på volatilitet. Brist på säkerhet och reglering bidrar till många och stora svängningar på marknaden.

Investera i krypto hos en svenskgrundad toppmäklare – bli kund hos Safello!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.