fbpx

Magnus från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 33 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Krytpovalutan EURt är ett stabelcoin som stöttas av Tether och vars värde är fast knutet till euron. Här hittar du information om vem som ligger bakom EURt, vilket syfte valutan fyller, hur den kan användas och var den finns att handla.

EURt – eller Euro Tether – är precis som USD Tether, USD Coin och Binance USD en kryptovaluta av typen stablecoin, eller stallmynt som det ibland kallas på svenska. EURt är en blockkedjebaserad tillgång, vilken främst handlas på Ethereums nätverk, men som också är konstruerad för att fungera på ett antal andra kedjor.

Vid sidan av USDT och USD Coin är EURt är en av kryptomarknadens mest omsatta mynt inom kategorin stablecoins. För den som vill få tillgång till alla fördelar som kryptovalutor erbjuder, men med bättre stabilitet och mer trygghet – kan EUR Tether var ett attraktivt alternativ att investera i. Valutans kurs följer utvecklingen för euron, och värdet backas upp av reella tillgångar i euro.

Det här är EUR Tether – en kort presentation

Stallmyntet EURt är en produkt av blockkedjeföretaget Tether, vilket i sin tur flyger under vingarna på Bitfinex – en av världens största exchangeplattformar för kryptotillgångar. Valutan har funnits på marknaden sedan 2014.

EURt är liksom USDT, vilken också den är en tillgång som tillhandahålls och stöttas av Tether och Bitfinex, ett stablecoin som backas av fysiska tillgångar. I det här fallet euro. Valutan skapas, handlas och hanteras främst, men inte exklusivt, på Ethereums nätverk.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla kryptovalutor och stablecoins med grymma villkor. Testa Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Överbrygger klyftan mellan det traditionella finansiella systemet och det nya digitala

Såväl EUR Tether som stablecoins generellt är viktiga tillgångar för att minska klyftan mellan det konventionella finansiella systemet och det nya. Som en fusion mellan krypto och – i EURt:S fall en fiatvaluta – bidrar EUR Tether å ena sidan med flexibilitet och obundenhet till den som vill ha exponering mot euron, å andra sidan med mer trygghet och bättre säkerhet för den som vill ha exponering mot kryptomarknaden.

Hur ser kopplingen till euro ut?

Värdeförhållandet mellan EURt och fiatvalutan euro är 1:1 – vilket innebär att 1 Euro Tether alltid är lika med 1 euro. På det här sättet liknar EURt övriga stora stablecoins vars respektive värde är knutet till en fiatvaluta – för enkelhetens skull är värdet mer eller mindre alltid satt till just 1:1.

Att stallmyntets värde är peggat mot en reell, centraliserad tillgång innebär att den volatilitet som annars är synonymm med kryptovalutor, är betydligt mindre. Vanliga fiatvalutor är reglerade och därmed mindre känsliga än konventionella kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, Solana och Litecoin. Förändringar i valutakursen förekommer naturligtvis, men svängningarna är inte lika kraftiga som för vanliga kryptotillgångar. Ökar euron i värde gentemot till exempel dollarn eller svenska kronan, gör så även EUR Tether. Tappar euron istället i värde, följer EURt efter.

Sammantaget replikerar EURt utvecklingen för vanliga euron.

Kombination av eurons robusta stabilitet och kryptomarknadens flexibilitet

Syftet med EUR Tether är att tillhandahålla en tillgång med vilken investerare dels får tryggheten från en robust och stark valuta som euron, världens näst största reservvaluta och en av de mest omsatta på valutamarknaden, dels får exponering mot den innovativa, moderna och flexibla finansiella marknad som kryptobörsen utgör.

Traditionell valutahandel med vanliga euros i par med andra valutor är på flera sätt både tryggare och säkrare – men flexibiliteten som kommer med kryptoinstrument finns inte där. Den digitala konstruktionen och det faktum att kryptovalutor – så även stablecoins – är decentraliserade möjliggör omedelbara transaktioner mellan parter dygnet runt, oavsett var i världen man befinner sig.

EURt är knuten till en statlig valuta, men opererar genom ett decentraliserat nätverk. Detta innebär i sin tur fördelar som:

– Säkra och omedelbara transaktioner utan inblandning av tredje part
– Mer anonymitet
– Skydd mot inflation

Viktigt att klargöra är emellertid att ett stablecoin som EUR Tether förvisso skapas på ett decentraliserat nätverk, men ändå är kopplat till en statligt kontrollerad tillgång, varför ett visst mått av centralisering finns. Stablecoins är mindre centraliserade än vanliga fiatvalutor, men ska inte förväxlas med konventionella kryptotillgångar.

Skapades ursprungligen för Bitcoins blockkedja – körs idag främst på Ethereums nätverk

Tether skapades från början för Bitcoins blockkedja via protokollet Omni Layer. Idag emitteras de flesta Tether tokens, däribland EURO Tether, istället på Ethereums nätverk. Även TRON och EOSIO används, men främst som back ups till Ethereum.

Hur handlar man EURT?

EURt handlas liksom andra kryptovalutor och stablecoins via mäklarplattformar och crypto exchanges. Valutan handlas vanligen i par med exempelvis USD.

Du behöver inte ha något befintligt innehav i krypto för att kunna köpa EUR Tether då insättningar i fiatvaluta accepteras. Detsamma gäller för uttag. Gör du insättningar eller uttag i euro får du motsvarande belopp i EUR Tether (ej inräknat eventuella avgifter) eftersom värdeförhållandet mot euro alltid är 1:1.

Företaget bakom valutan, Tether Limited, är ansvariga för att emittera och bränna mynt utifrån efterfrågan från investerare. De är också ansvariga för att det de facto finns reella tillgångar i fiatvalutan euro som motsvarar de totala tillgångarna i EUR Tether.

Vad är det totala värdet av Tether?

Enligt den senaste finansiella rapporten från Tether Limited, var det totala värdet av Tether tokens $62,773,190,075 per den 30 juni 2021. Majoriteten av dessa fanns i USD Tether, vilken är den största av Tethers tokens – likväl som det överlägset mest omsatta stallmyntet.

EUR Tethers värdetak – det vill säga det sammanlagda värdet av de mynt som kan skapas – är 400 000 050. I dagsläget finns drygt 210 000 000 i cirkulation.

Värdet av EUR Tether säkras av olika slags tillgångar i euro. En mindre andel utgörs av kontanta medel, medan övriga bland annat består av statsskuldväxlar och obligationer. Tether Limited har vid flera tillfällen kritiserats för att inte vara tillräckligt transparenta gällande de medel som backar upp värdet av företagets olika stablecoins.

Investera eller trada EUR Tether via en säker mäklare

EUR Tether finns att handla både kortsiktigt och långsiktigt hos Bitfinex. Den handlas i mindre utsträckning än USD Tether och USD Coin, varför den inte finns tillgänglig på lika många plattformar.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: En bra skandinavisk kryptomäklare för traders med höga krav. Prova Skilling du med!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.