fbpx

Fredric från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 33 minuter sedan.

» Prova IG du med.
75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Kändisar sitter på fenomenala kontakter och har förstklassiga rådgivare. Men vad handlar de? Svenska och internationella kändisar köper, äger och investerar i många olika aktier, fastigheter och råvaror. Vissa sysslar även med valutahandel, medan andra föredrar fonder, ETF'er eller kryptovalutor.

Idag har Du möjlighet att se vad en rad intressanta kändisar faktiskt köpt på slutet. Hela 24 olika tillgångar som kändisarna med god insikt och kontakter har valt att investera i. Häng med och lär dig hur de hur de investerar, vilka sektorer och vilka länder. Vi garanterar att du nog inte kände till majoriteten av dessa innehav..

Vad köper kändisar för aktier innan jul? Vilka valutor eller mjuka råvaror investerar framsynta kändisar i? Låt oss titta på vad några bekanta ansikten tänker om marknaden.. Först ut är Victoria Silvstedt som berättar vad hon handlat innan jul.

Victoria Silvstedt: Lång i dollar, Disney & Amazon

Först ut är en stilig och hälsosam kvinna med smarta investeringsstrategier – Victoria Silvstedt. Victoria Silvstedt äter frukost på St Barths Hon medger att hennes pappa har gett henne mycket ekonomiska råd som hon försökt följa. Victoria började investera framför allt i lägenheter där hon gillar vara. Initialt så fick hon hjälp med investeringarna, men satsar numera själv på stabila aktier och fonder, samt undervärderade valutor. Men hon medger sig även vara lite mer lekfull med en liten slant.

När vi på Valutahandel.se frågar om de senaste investeringarna så svarar hon från den gamla svenska kolonin i Karibien, St Barths.

Jag äger en hel del Disney aktier som jag haft under en längre tid och köpte lite extra under nedgången“. En aktie som Victoria nyligen gick ur är Netflix, som såldes nära toppen.

Valutahandel frågar: Finns det några andra långsiktiga aktier som du införskaffat på slutet Victoria?
Amazon aktier har jag haft sedan länge och har inga planer på att sälja. Köpte för övriga precis Tele 2 AB, fortsätter Victoria.”
Läs mer om Amazon aktiens bakgrund, utveckling och analytikers rekommendationer i vår artikel.

Vi på Valutahandel avslutar med sista frågan: Hur ser det ut med valutor, krypto eller råvaror?

“Jag köpte nyss USD för mina svenska kronor. SEK har gått upp mycket mot dollarn”. Valutahandel.se kan konstatera att kronan gått upp runt 23% sedan i våras och det är nog sannolikt att någon rekyl kommer inom de närmaste månaderna. Så Victoria kanske är inne på något? Både Riksbanken och SEB tror dock på en lite starkare svensk krona mot euron.

Slutligen så medger Victoria att hon har BP aktier och en bitcoin för skojs skull. Förutom online trading och modeling, så är Silvstedt inblandad i Base of Sweden, ett make up bolag som du hittar på Instagram under @baseofsweden.

Victoria har tidigare berättat att hon handlar en hel del derivat till Dagens PS. Ifall du tror att dollarn har mer att hämta som Victoria, så kan du testa trading med demokonto genom Skilling.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova trading med USD. Vi på Valutahandel.se rekommenderar Skilling. Smidigt & enkelt, se själv!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Elon Musk: Tesla, Tesla, Tesla

Med bara 3 dagar kvar till inkludering i S&P 500, så har aktierna i Tesla (TSLA) stuckit rejält. Tesla logo
Snart kommer miljoner äga Tesla aktier utan att känna till det, då många fonder tvingas köpa in sig i aktien. Elon Musk sitter redan på drygt 38.7 million Tesla aktier, värda omkring $610 styck. För någon dag sedan så skrev Bloomberg en artikel som frågade ifall Tesla är värd $90 eller $780 per aktie, vilket är skillnaden mellan olika analytikers riktkurser. Ifall du tror på det förstnämnda så går det att blanka Tesla aktier (med 5x hävstång) via Skilling. Ifall du istället tror på uppgång så kan du köpa vanliga Tesla aktie-CFD'er via Capital, eller Tesla CFD'er med hävstång via Skilling.

Elon Musk har numera 38.7 miljoner aktier i Tesla, motsvarande 4% av bolagets utestående aktier.

Beyond Meat paket

Bill Gates: Tror på växtbaserat kött

Bill Gates har investerat i två stora växtbaserade köttföretag, Beyond Meat och Impossible Foods. Beyond Meat aktien har gått upp drygt 40% i år och börjar bli allt mer även bland svenskar. Ifall du är sugen att hänga på Bill Gates så kan du handla Beyond Meat CFD'er via Skilling.

För övrigt så investerar Gates långsiktigt i bolag såsom Apple, Alphabet (Google), Amazon och Berkshire Hathaway som är det största innehavet. Slutligen så bör nämnas att Bill och hans fru, Melinda Gates, har deras egen stiftelse Gates Foundation, där även Warren Buffet är tungt bidragande. Målet är att hjälpa människor leva hälsosamma och produktiva liv.

Uber logo

Beyonce: Fick betalt i Uber aktier

Den berömda sångerskan vet hur man spelar sina kort när det gäller att investeringar. Vad använder hon för strategier då? Jo, hon använder sitt namn för att diversifiera sina investeringar. När Uber ville att hon skulle uppträda på deras företagsfest 2015, så ville hon ha eget kapital i bolaget istället för kontanter. Efter börsnoteringen så värderades hennes aktier till 9 miljoner dollar och med dagens värdering så är de på över 11 miljoner. Inte illa för ett uppträdande. Hade ju personligen gärna sjungit en sång eller två för de siffrorna..
Men ifall du liksom jag inte har samma färdigheter som Beyonce, så kan du alltid köpa Uber aktier med 5x hävstång, eller blanka Uber hos Skilling. Både är möjligt med ett knapptryck.

Activision blizzard aktie - order

George Soros: Kort i banker, lång i tech

Georgo Soros är en stor fan av ETF'er och teknikbolag för närvarande. Samtidigt så är han försiktig med innehav i banker. Soros gick nyligen ur Bank of America och JP Morgan. “Bank- och finanssektorn kommer sannolikt att möta svåra tider med låga räntor, medan konsumenterna växlar mot digitala plattformar för betalningstransaktioner”.

Ifall du vill blanka eller köpa JP Morgan, så kan det göras via svenskspråkiga Capital. Soros har även gått lång i teknologibolag, med investeringar på $313 miljoner i Invesco's ETF QQQ, vilken är drygt 7.67% av portföljen. Eftersom amerikanska ETF'er endast är tillgängliga för professionella investerare, så kan en Nasdaq 100 ETF via Degiro (finns på svenska) vara ett bra alternativ.

Ytterligare ett påtagligt innehav som George Soros tror på är videospelsbolaget Activision Blizzard Inc (ATVI). Bolaget har stabil intäktstillväxt på 12% de senaste fem åren, goda intäkter (6.489 miljarder USD under 2019) och en rätt låg värdering om man tittar på liknande sektorer såsom spelbolag.

Kim Kardashian: Disney, Amazon & Apple

Precis som Victoria Silvstedt så är Kim Kardashian rejält investerad i Disney och Amazon aktier. Förutom detta har hon även Adidas och Apple i portföljen. Dessa är säkert bra som långsiktiga placeringar.

Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki, mannen bakom boken Rich Dad, Poor Dad, har påpekat att det kan vara en bra idé att köpa Bitcoin under 20 000 USD. Han tror nämligen att Bitcoin kommer nå $50 000, på grund av institutionella investerare som köper upp BTC på marknaderna. Men i skrivande stund så ligger dock Bitcoin på 22 698 USD, så kanske man är för sent ute om man går in precis nu?

Ifall du missat Bitcoin racet, så satsa på silver“, säger Robert Kiyosaki. Det finns alltid alternativ till crypto. Du kan själv investera i silver. Det finns många olika former, såsom silver ETF'er eller silver CFD'er från Capital.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Vill du handla silver? Prisvärt och smidigt hos Capital. Prova nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Oprah Winfrey

Den rikaste svarta kvinnan i USA, Oprah Winfrey, gjorde nyss en stor investering i Oatly. Visste du att Oatly är ett svenskt veganskt varumärke från Sverige? De producerar alternativa mejeriprodukter gjorda av havre. Bolaget formades redan 1994 i Lund, under namnet Ceba. Det var professor Rickard Öste som insåg att havre inte bara är hälsosamt sammansatt näring utan också smakar relativt gott i flytande form. Nu konkurrerar Oatly med flera producenter av sojamjölk, men med investeringsrundan där Oprah Winfrey stoppade in $200 miljoner bör troligen kunna hjälpa till att nå ut till en bredare målgrupp, i fler länder. Eftersom Oatly inte är börsnoterat än så går det inte att handla än. Men ifall du vill investera i en annat vegansk matproducent så finns ju även Beyond Meat som du kan prova istället!

Vidare så ger Oprah några goda råd: Hon tycker man ska köpa vad man vet och känner till. För övrigt så rekommenderar hon att man bör tänka till 2 gånger innan amn köper något. För även den mest framgångsrika investeraren kommer misslyckas någon gång.

Skåneflyg: Flygplan

Ny flyglinje: Henrik Person Ekdahl

Medan Norwegian stängt ner många rutter och gått in i rekonstruktion, så utökar istället Skåne med nya flyg till Stockholm. Det är ett gäng entreprenörer med bakgrund från regionen som tar upp flyglinjen Kristianstad – Stockholm. Bland annat Henrik Person Ekdahl, Optimizer Invest, Jacob Karlsson, Carl-Henrik Dahlqvist, Kristianstads golfbana, Maxi Stormarknad och Fredrik Rosengren är med och investerar. “Flyget är en viktig pusselbit för såväl det regionala näringslivet som hela bygdens aktivitet”, menar investerarna. Det nya bolaget som ska flyga mellan Österlen / Kristianstad och Stockholm heter SkåneFlyg.se.

Bitpay: Sir Richard Branson

Plattformar för trading med krypto för amerikaner växer i snabb takt. Sajten Bitpay har precis tagit in kapital från både Sir Richard Branson och Index Ventures

Personligen så anser vi på Valutahandel.se att Stormgain är mkt bättre för trading, eller CEX ifall man bara vill köpa crypto och inte syssla med trading.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Vill du äga Bitcoin eller Ethereum? Prova Stormgain nu!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Jay C: Sin egen “skumpa” och Uber

Visste du att Jay C har sitt eget mousserade vin, precis som Victoria Silvsted? Det är faktiskt varumärket Champagne Armand De Brignac som Jay C skapade redan 2007. Men Jay C investerar i mycket och har även en spännande musiktjänst. Den räknas som en konkurrent till Spotify och kallas Tidal och beräknas vara värd 100 miljoner dollar. Den mest imponerande investeringen är kanske Uber aktien, som Jay C köpte för 2 miljoner dollar. Idag är aktien värd över 90 miljoner.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.