fbpx

Niclas från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 39 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

En seriös tradingplattform är vid sidan av en transparent valutamäklare, ett bra utbud och låga kostnader är några av de viktigaste faktorerna för att kunna lyckas hantera och förstå forex trading. Nedan listas de fem alternativ för valutahandel, som står i en klass för sig när det kommer till teknologi, funktioner och finesser.

MetaTrader 4 – Marknadens Rolls Royce

MetaQuotes omåttligt populära tradingplattform MetaTrader 4 har över 15 år på nacken, men fortsätter likväl att stå stadigt gentemot de nya konkurrenter som dyker upp på marknaden. Ett antal uppdateringar och moderniseringar har förstås genomförts sedan lanseringen 2005, men kärnan i MT4 är
densamma. Plattformen är den mest använda bland traders globalt, och även den som de flesta mäklare väljer att använda som tredjepartslösning.

MT4 logoMetaTrader 4 är en heltäckande, komplett tradingplattform i vilken du ges alla förutsättningar som krävs för att kunna bedriva online trading på ett framgångsrikt sätt. Den tekniska infrastrukturen (skapad i ett eget programmeringsspråk) möjliggör bland annat träffsäker autotrading, vilket är en av MT4's mest uppskattade funktioner. Plattformen har ett stort antal verktyg och indikatorer inbyggda samt ett gränssnitt som förvisso kan ta en dag eller två att lära sig, men som ger din handelsupplevelse en helt ny dimension. Här lämnas ingenting åt slumpen, och ingenting att sakna.

Synnerligen interaktiva charts, riktigt bra EA's för automatiserad handel och möjlighet att komplettera med tusentals ytterligare verktyg och indikatorer är några av de features som får MT4 att utmärka sig – och som förmodligen bidrar till att plattformen behåller tronen år efter år. Vare sig du har valutor, krypto, råvaror, aktier eller index som din föredragna tillgång (eller kanske lite av varje?) är MT4 ett riktigt bra – och seriöst – val av plattform.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Den bästa svenska MT4-mäklaren. Prova själv nu!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


mt5 mobila plattformar

MetaTrader 5 – ännu en succé från MetaQuotes

MetaTrader 5 misstas ofta för en uppföljare till MetaTrader 4 – en ny och förbättrad version tänkt att fasa ut och ersätta den gamla. Så är dock inte fallet. MT5 är förvisso nyare (lansering skedde 2010), men är snarare tänkt att fungera som ett alternativ till sin föregångare då den riktar sig till lite andra marknader. I MetaTrader 5 har MetaQuotes skapat bättre förutsättningar för bland annat aktie- och råvarutrading, medan MT4 i första hand är framtagen för valutatrading.

Programmeringsspråket är ett annat än med MT4, och MT5's tekniska infrastruktur gör den också bättre lämpad för amerikanska marknader då den gör det enklare att uppfylla USA's regler om First In/First Out (mer om det finns att läsa på vår dedikerade MT5-sida.

Likt MT4 erbjuder MT5 också flera tidsenheter, ett generöst antal språkalternativ, intuitiva charts att skräddarsy efter tycke och smak samt mängder av analysverktyg och EA's för algotrading. Plattformen är precis som sin föregångare en av värdens mest nyttjade tradingplattformar, och en mycket vanlig tredjepartslösning bland mäklare (om inte riktigt lika utbredd som MT4). Så ifall du vill ha lite mer detaljer och inte är helt kär i MT4's enkla gränssnitt redan, så är MT5 en väldigt bra start.

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 1000 kr
Beskrivning: Den bästa internationella MT5-mäklaren. Prova FP Markets idag!

Riskvarning: 75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.


Skilling cTrader

cTrader – toppkvalitet från Spotware

Vid sidan av MT4 och MT5 är cTrader den plattform som anses vara mest seriös och kvalitativ. cTrader har utvecklats av det cypriotiska finanstechbolaget Spotware, för vilken den alltsedan lanseringen 2010 har varit företagets främsta flaggskeppsprodukt.

Likt MT4 och MT5 är cTrader utvecklad i syfte att vara en heltäckande plattform på vilken traders ska kunna handla med alla slags tillgångar och instrument. Sett till funktioner, finesser och kvalitet ligger den i mångt och mycket på samma nivå som MT4 – vilken man föredrar är således främst en fråga om tycke och smak, snarare än att den ena är bättre än den andra.

I cTrader har mycket krut lagts på att få till en väl avvägd balans mellan avancerad teknik och ett enkelt och användarvänligt gränssnitt – plattformen är otroligt lättanvänd utan att på något sätt kännas knapphändig eller simpel. Snarare tvärtom.

Med cTrader Automate kan du designa och utveckla automatiserade tradingrobotar, cTrader Copy möjliggör copytrading och bägge tjänsterna är helt integrerade med plattformen i övrigt. Vidare är alla diagram otroligt intuitiva, alla tänkbara verktyg för teknisk analys finns tillgängliga och plattformen finns för såväl desktop och webb, som för mobil. En av de bästa alternativen ifall du vill köra cTrader är genom Skilling, då det är en skandinavisk och ärlig sajt.

Skilling CFD-handel

Skilling Trader – Skandinavisk design

Skilling grundades 2016 av André Lavold, Henrik Persson Ekdahl och Mikael Riese Harstad – en svensk/norsk entreprenörstrio med en imponerande bakgrund inom både finans och tech. Sajten är flitigt omskriven som en riktigt bra mäklare (så även här på Valutahandel) – men även den egenutvecklade handelsplattformen förtjänar att uppmärksammas lite extra. Skilling Trader är modern, enkel att använda, ger bra överblick över såväl historiska trades som öppna ordrar, saldo och så vidare.

Plattformen riktar sig till både professionella handlare, som nybörjare med begränsad erfarenhet – tillgängliga verktyg och möjligheterna att skräddarsy grafer och fönster efter sina egna behov bidrar med stor flexibilitet. Skilling Trader är kraftfull, men enkel – avancerad, men supersnabb (genomsnittlig exekveringstid ligger på otroligt låga 0,05 sekunder). Att plattformen dessutom finns på svenska ger ytterligare ett stort plus.

Värt att nämna om Skilling Trader är också det faktum att plattformen är helt sömlöst integrerad med Skilling cTrader. Här finns alltså möjlighet att använda bägge dessa kvalitetsplattformar parallellt – 100% sammankopplade i dator och/eller mobil.

Upptäck en ny nivå av online trading – registrera dig med BankID hos Skilling idag!

Capital.com mobilapp – prisbelönt CFD-trading

Sist men inte minst, en mobilapp som sticker ut i mängden och som är väl värd de priser och utmärkelser den har belönats med.

Capital.com's intuitiva och extremt användbara app är den ultimata plattformen för mobil CFD-trading på språng. Närmare 800 000 traders världen över använder den, vilket bara det tydligt vittnar om kvaliteten. CFD-appen ger dig access till över 3000 marknader med en uppsjö av instrument att välja mellan. Handelsupplevelsen är i det närmaste lika vass som i datorn – här handlar du med blixtsnabba exekveringar, har tillgång till mängder av analysverktyg, price alerts och utbildningsmaterial. Alltsammans med backning av den senaste AI-tekniken som gör din handel personligare och mer träffsäker.

Enkel trading genom CapitalTradingappen finns att ladda ned för såväl Android som iOS, och tillåter dig dessutom ha multipla konton – upp till tio stycken att trada parallellt med.

Capital.com kan du handla både valutor, kryptovalutor, råvaror, index och aktier.

Avslutningsvis – en riktigt bra och seriös plattform är lika viktigt som en seriös mäklare. Vilken man känner sig bekväm med är högst individuellt, men var kräsen och välj med omsorg.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.