fbpx

Greger från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 11 minuter sedan.

» Prova IG du med.
75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det nya året har inletts med ett rejält intåg av institutionella investerare som vill vara med i kryptoracet. Många söker sig lite bekvämt direkt till Bitcoin, men utöver denna största och mest kända virtuella valuta finns även en hel del andra attraktiva instrument att utforska.

Intresset för kryptovalutor och virtuella betalmedel fortsätter att breda ut sig och inta nya marker bland såväl institutionella investerare som privata. Allt fler ifrågasätter det faktum att det traditionella finansiella systemet mer eller mindre har monopol på världsekonomin, och söker istället ett alternativ som är mer förenligt med den moderna, digitala värld vi lever i.

Trots att krypto vid det här laget har funnits ett bra tag är marknaden till mångt och mycket ännu i sin linda, med mycket volatilitet och en hel del action från och till. Action som också gör det till en spännande marknad att utforska och investera i, så länge man är medveten om riskerna.

För dig som är intresserad av att inkludera krypto som en del av din finansiella handel 2021, listar vi nedan 9 riktigt spännande instrument att hålla ögonen på under det kommande året.

Kryptoindex 10 från Stormgain

Kryptoindex 3, 5 eller 10 från Stormgain

Tre av marknadens enklaste och mest spännande instrument finns hos Stormgain. Bolaget bjuder på en kryptokorg, med 3, 5 eller 10 av de största kryptovalutorna. På så sätt får du exceptionell exponering mot kryptomarknaden, utan att behöva krångla och köpa massa olika mynt. Allt handlas som ett aktieindex, men kallas istället kryptoindex eller kryptokorg. Korgen består av de 10 kryptovalutorna med högst likviditet: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash, Dash, Eos, Cardano, Monero och Bitcoin SV. Prova själv kryptoindex 10 här!

På så sätt får du extremt bra spridning. Ifall du vill ha mindre spridning så finns kryptoindex 5 från Stormgain, där kryptovalutorna Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin och Bitcoin Cash har 20% var. Få spridning mot krypto på ett enkelt sätt. Prova Stormgain kryptoindex idag!

Ethereum från Stormgain eller Capital.com

Ethereum – vilken egentligen är själva plattformen, medan Ether är myntet – är en av de två jättarna som definitivt bör finnas i varje seriös kryptotraders plånbok. Bakom Ethereum står bland andra den ryska techentreprenören och programmeraren Vitalik Buterin, som lanserade plattformen och kryptomyntet i juli 2015.

Etehereum bygger på blockkedjeteknik genom vilken smarta kontrakt kan skapas. Förutom det egna myntet ETH är också de flesta DeFi-coins – så kallade DApps – skapade med Ethereums block chain eftersom denna hittills är den överlägset bästa för så kallade smarta kontrakt. ETH är näst efter Bitcoin världens största kryptovaluta, en mästare på att utnyttja möjligheter inom blockkedjeteknik samt en stor och välkänd community för kryptoanhängare. Nackdelar är egentligen svåra att hitta, men jämfört med BTC är Etehereum en betydligt yngre vilket för med sig vissa osäkerheter. Läs vår djupgående artikel om ETH 2.0, vilket tillsammans med många andra faktorer kan få priset att sticka 2021.

Bitcoin från CEX

Nya spännande valutor till trots – det är svårt att diskutera möjligheter med krypto utan att nämna Bitcoin. BTC är världens största digitala valuta, grundad och lanserad 2009 av Santoshi Nakamoto (vilket sägs vara en pseudonym). Valutan har kallats “digitalt guld” fått mycket uppmärksamhet i media och bland institutionella investerare, dels för att den är den första moderna kryptovalutan, dels för dess konstruktion med mining och för dess extrema fluktuation i värde.
Till fördelarna kan givetvis Bitcoins storlek räknas, liksom dess globala etablering och det faktum att den fungerat oavbrutet under många år. Fluktuationerna kan vara en nackdel, liksom avsaknaden av ett underliggande eller bakomliggande värde – vilket dock inte är något unikt för just BTC.

Litecoin

Även Litecoin är en av de största och mer kända kryptovalutorna på marknaden, vilken till konstruktionen är mycket lik Bitcoin. Myntet är en så kallad peer to peer-valuta, skapad under en MIT/X11-licens av Charlie Lee och senare utvecklad av Litecoin Core Development.

Liksom BTC fluktuerar även LTC i värde. Under 2017 nådde valutan en all time high, men även 2021 har börjat starkt efter en svagare period under 2020. En av de största fördelarna är att Litecoin fungerar med alla digitala plånböcker. Vidare möjliggör den också ett mycket smidigt sätt att skicka och ta emot pengar världen över. Ett bra komplement till BTC, om än inte riktigt lika vass ännu.

Handla 10 olika krypto såsom Litecoin, Ripple, EOS, Ethereum eller Bitcoin hos Skilling. Prova själv kryptotrading idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Upptäck en svensk valuta- och kryptomäklare som har BankID. Testa Skilling nu!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Ripple trading från Stormgain

Ripple erbjuder likt Litecoin också ett mycket smidigt system för att kunna göra finansiella transaktioner på rekordtid, särskilt från företag till företag. Det är alltså både en plattform för valutatransaktioner, samt en valuta i sig. Ripple, vars digitala valuta förkortas XRP, har anammats av flera finansiella institutioner världen över, hos vilka den genom partnerskap används som ett kompletterande system.

Bland Ripples fördelar kan bland andra nämnas snabbheten i transaktionerna vilka ofta endast tar ett bra sekunder, att systemet kan hantera nästan alla olika fiat- och kryptovalutor samt de låga transaktionskostnaderna. Vad gäller Stormgain som plattform erbjuder den en utmärkt miljö enkom anpassad och utvecklad för kryptotrading. Kostnaderna är låga, avsluten snabba och sajten erbjuder en komplett tjänst för såväl trading som exchange.

Krypto Index: Plus500

Crypto 10 från Plus500

Crypto 10 är ett index innehållande 10 olika kryptovalutor, däribland BTC och ETH. Crypto 10 Index finns att handla hos Plus500, vilken är en ledande global tradingplattform sett till både antal användare, utbud och tjänster. Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Instrumentet kan vara intressant för dig som önskar investera i krypto men som har svårt att välja en enskild tillgång, alternativt om du önskar minska risken något genom att bredda exponeringen. Crypto 10 är enkelt att handla och det är naturligt diversifierat. Samtidigt blir förstås priset för mer trygghet i regel mindre avkastning. Enda nackdelen med Plus500 (recension) är att de har lite krångligare KYC för att de ännu inte har BankID implementerat. Men ifall du vill ha en börsnoterade mäklare av högsta klass, med ett utmärkt kryptoindex, så testa Plus500 nu!
Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Du kommer inte att ångra dig, då detta är en riktigt proffsig och långsiktig aktör, som du kan läsa mer om i vår recension.
Crypto Index 10 från IG

Crypto 10 Index från IG

Även populära IG (recension) erbjuder ett Crypto 10 Index bland sina instrument, vilket sedan årsskiftet har ökat ganska markant i värde. Indexet omfattar de tio största kryptovalutorna på marknaden, fördelade utifrån respektive marknadsvärde. Återigen ett bra alternativ för dig som föredrar att utforska krypto på ett lite tryggare sätt än med egna investeringar direkt i valutor. Bolaget är verksamt i över 100 länder och har funnits sedan 1974, så är det någon du kan lita på så är det detta företag. IG har även intressant produkter såsom valutahandel med schablonskatt, vilket förenklar din trading.

Indexet sköts av BITA GmbH. Prova själv trading med Crypto 10 Index genom IG nu!

CIX Index från Capital

Ett indexinstrument som likt det hos IG och Plus500 har gått riktigt bra sedan årsskiftet. Capital (recension) är en fantastisk handelsplattform, med riktigt bra villkor och teknik för en kvalitativ handelsupplevelse. Crypto CIX Index CFD från CapitalDessutom finns Capital på svenska, med svensk support och allt, vilket kan vara en klar fördel för många traders. Prova själv Capital idag!

Även här CIX index har både fördelar och nackdelar – ett lägre risktagande tack vare bredare exponering, men på bekostnad av en lägre förväntad avkastning. Några av fördelarna att handa CIX index och andra instrument hos Capital är att bolaget har 30 olika språk, 2810 instrument och ger fullt utav tips på vad du kan göra bättre, eller fortsätta med i större skala.

InvictusCapital's kryptoindex-fond

Två produkter hos Invictus Capital har intresserat oss på Valutahandel: Venture Capital-fonden för kryptobolag samt Crypto 20 Index som ska motsvara ett aktieindex för kryptoindustrin.

Fonden, Hyperion VC, går i ett tidigt stadium in och investerar i blockchain relaterade bolag som de bedömer ha hög tillväxtpotential. Ett synnerligen intressant instrument som sticker ut på listan, och som kan vara attraktivt för den mer riskbenägne som vill hoppa på ett eventuellt framgångståg tidigt.

Crypto 20 är plattformens indexfond som kan handas via MetaMask. Fonden består av de 20 mest handlade kryptovalutorna, såsom Ethereum (ETH) 12.1%, Litecoin (LTC) 9.8%, Bitcoin (BTC) 9.6%, ADA 9.4%, Polkadot (DOT) 9.2% samt en rad mindre mynt.

Den mest uppenbara nackdelen för bägge produkterna från Invictus Capital är dess brist på likviditet, som Valutahandel har mailat och frågat om. Ytterligare en nackdel med är att bolaget finns i Sydafrika och saknar licens. Därför anser vi inte dem vara en riktigt seriös produkt och vågar inte tipsa om bolaget.

Ethereum terminer: Lanseras i februari 2021

Den 8:e februari släpps Ether futures, eller terminer för Ethereum som man kalla det på svenska. Detta intressanta kryptopar släpps genom CME, och sägs kunna öka likviditeten och möjligheterna för alla valutamäklare som erbjuder krypto. Februari är också månaden då Ethereum får en avsevärt snabbare hastighet – vilken av Ethereum refereras till som ETH 2.0 – så det gäller hålla utkik om vad tidningar skriver och vad folk handlar under denna period. Prova själv trading med Ethereum genom Skilling eller Ledger idag!

Öppna en ledger wallet, så kan du själv skaffa en Nano X idag!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Investera och trada krypto billigare, snabbare och proffsigare hos Capital. Testa du med.

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.