fbpx

Markus från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren Pepperstone för 22 minuter sedan.

» Prova Pepperstone du med.
75.9% av alla retail investerkonton förlorar när de handlar CFDs med Pepperstone.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den singaporianska dollarn är världens tolfte mest omsatta valuta – liksom en av de mest stabila valutorna i hela Sydostasien, med en framgångsrik exportekonomi och en eftertraktad investeringsmarknad i ryggen. Topprankade valutamäklaren Skilling erbjuder hela 5 valutapar med SGD för antingen spekulering eller investering, av vilka flera kan bjuda på intressanta möjligheter framöver. Häng med i en artikel om spännande valutahandel med fyra olika par mot Singapore dollar (SGD).

Tidigare under veckan så skrevs det om utsikterna för AUD, medan förra veckan tog upp exotisk valutahandel med Kina's yuan. Var så säker, fler spännande och djupgående artiklar om världens största finansiella marknad är på gång. Men först – Singapore dollarn och dess mest aktiva valutakryss.

Singapore's flagga

USD/SGD: Det mest stabila

Majorparet USD/SGD är det mest handlade SGD-paret på marknaden, tillika det mest stabila alternativet av samtliga SGD-par. Motsvarande för alla världens valutor är EUR/USD, som är det enklaste valutaparet att handla.

Givet pandemin har det gångna året varit en utmaning för mer eller mindre alla valutor (undantaget US dollarns tillfälliga boost precis i början), men under hösten har viss återhämtning kunnat ses hos den singaporianska dollarn – som dessutom spås kunna repa sig ytterligare i samband med det nya asiatiska frihandelsavtalet RECP. Avtalet väntas signas inom kort och förväntningarna på en potentiell asiatisk supertillväxt under nästkommande år är således höga – liksom ett sving uppåt för både SGD och flertalet andra asiatiska valutor. Samtidigt kämpar den amerikanska dollarn i motvind med kraftig övervärdering och ett amerikanskt skuldberg som växer sig allt större – vilket eventuellt skulle kunna innebära läge för korta positioner i USD/SGD.

Handla USD/SGD hos med låga spreads och rekordsnabba exekveringar – registrera dig snabbt och säkert hos Skilling med BankID och kom igång med valutahandel snabbt.

GBP/SGD: Kan Brexit skapa volatilitet?

Ännu ett intressant par som potentiellt skulle kunna uppvisa en del volatilitet i kölvattnet av Brexit. Sett över hela 2020 har valutakursen för GBP/SGD bjudit på en del upp- och nedgångar, med en lägsta dipp för det brittiska pundet i mars, då kursen stod i 1,69 SGD per 1 GBP – för att därefter stärkas och klättra strax över 1,80 SGD per 1 GBP tidigare i höstas och nu ligga precis strax under 1,80. Valutakursen har hållit sig relativt stabil sedan andra halvan av 2016 då pundet tappade avsevärt mot SGD, men såväl efterdyningarna av Brexit som det faktum att Storbritannien – likt resten av västvärlden – har det betydligt kämpigare med pandemin än Singapore och många andra länder i Sydostasien, kanske skulle kunna innebära en ytterligare försvagning av GBP och en allt starkare SGD framgent?


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Sugen på att handla med volatilitet? Prova trading med GBP/SGD hos Skilling idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


AUD/SGD: Fortsatt styrka för Aussien?

Tittar man på kursutvecklingen för valutaparet AUD/SGD under 2020 har den singaporianska dollarn överlag fått ge vika för den australiensiska som totalt sedan årsskiftet stärkts från 0,94 SGD per AUD till 0,98 SGD per AUD. Den australiensiska dollarn tappade liksom det brittiska pundet också mot SGD i mitten av mars, men har sedan dess repat sig relativt stadigt och ser ut att möjligen kunna stänga året starkare än vad det inleddes. Blickar man längre tillbaka har dock AUD stadigt försvagats mot SGD sedan tre-fyra år tillbaka, varför paret skulle kunna bli intressant för både långa och korta positioner.

SGD/JPY: Är Japan på gång igen?

Två asiatiska storvalutor kan bjuda på flera på intressanta möjligheter framgent. SGD har försiktigt men stadigt tappat mot den japanska yenen sedan första kvartalet av 2020, varför en blankningsmöjlighet skulle kunna bli aktuell om du spår att trenden fortsätter och att JPY ytterligare kommer att stärkas. Den japanska ekonomin gick också ordentligt fram under tredje kvartalet 2020, med stark återhämtning från årets föregående perioder och siffror som generellt pekat uppåt. Samtidigt så räknas japanska yen som en safe heaven valuta, tillsammans med euron (EUR), norska kronan (NOK), amerikanska dollarn (USD) och schweiziska Franc (CHF).

Handla SGD/JPY hos Skilling du också. Testa ett kostnadsfritt demokonto.

EUR/SGD: Uppåtgående trend?

SGD har under 2020 tappat mot euron, men tecken på viss återhämtning har kunnat ses under senare delen av hösten – och då framförallt de senaste veckorna. Medan majoriteten av euroländerna har drabbats hårt av en andra coronavåg, ser Asien överlag ut att klara sig bättre – och så även Singapore. Kan SGD's återhämtning mot EUR sista tiden vara tecken på att en bottennotering är nådd och att trenden är på väg att vända uppåt? Det faktum att EU dessutom kommer att stå helt utanför det kommande frihandelsavtalet medan Singapore tillsammans med ett femtontal andra asiatiska länder kan väntas få en rejäl skjuts i tillväxten, skulle också kunna innebära en positiv effekt på SGD's utveckling mot EUR.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Störst utbud för valutahandel på nätet. Upptäck Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Skilling erbjuder global valutahandel av skandinavisk kvalitet

Saknar du tidigare erfarenhet av valutahandel och letar efter en kvalitativ, seriös valutamäklare att komma igång med? Eller är du sedan länge redan aktiv, men önskar testa en ny plattform? Skandinaviskt grundade Skilling imponerar med en riktigt användarvänlig hemsida (som dessutom är helt på svenska), säker och snabb registrering med BankID och inte minst – riktigt bra spreads, snabba avslut och ett generöst utbud av valutapar. Utöver fem SGD-par finns mängder av majors, minors och exotiska par att trada och investera i.

Önskas mer detaljer innan du kör skarpt läge? Läs vår recension – eller mjukstarta med ett Skilling demokonto. 100% riskfritt, 100% autentisk handelsupplevelse.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla SGD hos Skilling, Sveriges snabbaste online tradingmäklare 2020. Kom igång med trading på under 1 minut med BankID!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.