fbpx

Petter från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 38 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Flera tidningar och kritiker höjer rösterna mot att dollarns tid som reservvaluta kan vara på väg att ta slut inom kort. Nyligen skrev Financial Times om att “Bitcoins uppgång reflekterar USA's nedgång”, där jämförelser drogs med hur guldet som var prissatt i Weimar kollapsade.

Den amerikanska dollarn är fortfarande världens mest handlade valuta, världens främsta reservvaluta och en tillgång som länge haft status som stabil safe haven-tillgång. Historiskt så har det varit en trygg hamn att vända sig till när oro råder på världsmarknaden. Åtminstone fram tills nu, innan Biden blev president och stimulanserna når nya rekordnivåer som aldrig skådats förut.

USA's ekonomi och landets valuta tagit många rejäla smällar sedan pandemin med Covid-19 briserade för drygt ett år sedan, och har fortsatt tappa mot nästintill alla andra valutor fram till för en vecka sedan. Flera års kraftig övervärdering och ett ryck för kronan gör heller inte läget några favörer – och många analytiker flaggar nu för att 2021 kan bli året då dollarn kollapsar helt och inte längre kvartstår som reservvaluta i Kina, Ryssland och många Asiatiska länder. Istället tycks Euron och kinesiska Yuan vinna mark. Samtidigt blir alternativa safe heaven valutor allt mer populära, såsom norska kronor (NOK), schweiziska franc (CHF) och japanska yen (JPY).


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trada USD hos en ledande plattform. Kom igång från med Skilling redan idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


USD: Risk för ytterligare kollaps med Bidens stödpaket på 1900 miljarder dollar

Joe Biden svors in som USA nye president, den 46:e i ordningen, för en knapp månad sedan, varpå han omgående sjösatte ett gäng större åtgärder för att försöka tackla de konsekvenser pandemin hittills har orsakat landet. Däribland ett massivt stödpaket på hela 1900 miljarder dollar, avsett att bland annat finansiera ett utökat vaccinationsprogram och ekonomiskt stöd till den amerikanska befolkningen.

Stödet är givetvis välkommet i en svår tid som denna, men risken finns att den redan försvagade dollarn urholkas ytterligare när ännu fler nya pengar pumpas in i systemet. Valutahandel har tidigare rapporterat om att 20% av alla emitterade dollars är skapade under de senaste 12 månaderna, vilket har gett upphov till en ökad oro för skenande inflation och stigande priser på olika tillgångar. Men Jellen vill i alla fall ha tydligare valutahandel nu. Alltid något?

USA flagga: Kungen faller i schack

USD: Från safe heaven till en säker blankning?

Ett stadigt fallande värde gentemot så gott som alla andra valutor i världen gör förstås investeringsläget i USD nattsvart just nu. Utsikterna framgent är allt annat än bra – vilket således bereder vägen för lönsamma blankningar istället.

Fortsätter dollarn att falla så mycket som experter prognostiserar är det ett ypperligt läge att gå kort i valutan nu. På Valutahandels dedikerade valutasidor kan du enkelt hålla koll på livekurser för ett flertal valutor gentemot dollarn för att följa utvecklingen. Vill du blanka USD finns flera utmärkta mäklare att välja bland – däribland skandinaviska Skilling som erbjuder rekordlåga spreads och säker inloggning med BankID.

Bitcoin flyger som en raket

Bitcoin's uppgång blir USA's fall?

Bitcoins starka inledning på 2021 är ytterligare en intressant aspekt att väga in i det som händer med USD just nu. Financial Times publicerade nyligen en artikel i vilken man framhåller det kraftigt ökade intresset för Bitcoin och andra extremt volatila kryptovalutor som en indikation på att det traditionella ekonomiska systemet är satt ur spel med extremlåga räntor och skenande skuldberg – och att ett paradigmskifte kan vara nära förestående. Ett skifte som innebär att såväl USA som dess valuta kommer att spela en betydligt mindre viktig roll framöver.

Artikeln lyfter också fram hur världens förtroende för USA som en stabil och närmast allsmäktig stormakt på många plan har körts i botten de senaste åren på grund av den politik Donald Trump bedrev under sitt presidentskap. Ett läge som inte på något sätt förbättrades av stormningen av Kapitolium i början av året – utan snarare tvärtom. USA's internationella anseende är rejält naggat i kanterna, och med det även dollarns status. Erbjudande: Under februari månad 2021 så är det 50% lägre spread hos Skilling. Passa på att prova så länge erbjudandet gäller.

I FT-artikeln dras även en intressant parallell till hur guld kopplat till Weimar-marken steg kraftigt under ett decennium för att sedan rasa till botten då bubblan spräcktes. Analytikern menar att volatiliteten i BTC är snarlik den som sågs i Weimar-guldet för drygt 100 år sedan, precis innan en ekonomisk kollaps inträffade och världsekonomin gick in i ett nytt skede. Utvecklingen i BTC kallas här “det sista fungerande larmet” som varnar för att betydande geopolitiska förändringar väntar.

Passar kryptovalutor bättre i det nya, multipolariserade världsläget?

Framgångsrika tech-ikoner som Mark Zuckerberg, Elon Musk och Jack Dorsey argumenterar för att virtuella, oreglerade valutor är bättre lämpade i det nya världsläget vi befinner oss i idag. Ett multipolariserat läge där politiska stormakter bröstar upp sig allt mer gentemot varandra med bland annat hotad frihandel och ökade internationella spänningar som resultat. Det faktum att kryptovalutor är just oreglerade och inte under kontroll av någon regering eller något bankväsende gör det möjligt för dem att stå utanför all form av politiskt inflytande och maktspel – till skillnad från statligt utgivna fiatvalutor. Du kan handla USD mot ett 50-tal andra valutor hos Capital (omdöme), den mest användarvänliga trading sajten. Prova själv Capital på svenska idag!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla valutor, krypto, index och mycket mer med innovativ AI och riktigt bra villkor. Testa Capital redan idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Var kan man trada med USD?

USD kan handlas hos alla valutamäklare, men följande fem sticker ut som de främsta när det kommer till USD trading:

Skilling: Kvalitativ plattform grundad av skandinaver. Mycket brett utbud av tillgångar, snäva spreads, tre olika plattformar (MT4, cTrader och Skilling WebTrader) samt säker inloggning med BankID. Hemsida på svenska. TIPS: Fram till slutet av februari så har du noll avgifter vid trading, även med hävstång. Inga räntekostnader heller. Det rör sig om ett unikt, tidsbegränsat erbjudandepassa på idag.

Capital: Innovativ global plattform med supermodern AI-teknik som analyserar tradingbeteenden och hjälper till att utforma optimala strategier. Bra utbud och låga avgifter. Det räknas som den mesta användarvänliga trading sajten enligt våra recensenter och du har ett magiskt utbud med över 3000 instrument. Deras app är riktigt bra och både iOS användare och Android anhängare kan handla på ett smidigt sätt.

eToro: Världens största plattform för social trading – perfekt när du vill interagera med andra traders och inspireras av hur andra handlar. eToro har en av marknadens mest flexibla hävstänger, liksom ett komplett (och brett) utbud av tillgångar. Allt finns på svenska. Prova eToro idag.

AvaTrade: AvaTrade erbjuder förutom trading med USD även mängder av andra tillgångar till förmånliga villkor och en riktigt proffsig plattform. Dessutom finns det unika tradingskyddet AvaProtect, med vilket du kan hedga enskilda positioner mot en mindre avgift.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.