fbpx

Andre från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 40 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Chicagobaserade börsoperatören CBOE utmanar CME, Chicago Mercantile Exchange, och Refinitiv med en ny plattform för valutahandel som kommer att heta Cboe FX Central. CBOE, som redan i dag bedriver en mindre plattform för valutahandel, lanserar en helt ny marknadsplats för forex. Syftet med detta är att bryta den dominans som EBS (CME) och Matching (Refinitiv) har på valutamarknaden vilken omsätter mer än 6,6 biljoner dollar per dag.

Cboe möter emellertid en hård konkurrens. Det finns minst 50 konkurrerande plattformar i drift hos många högklassiga valutamäklare, både mobila och nya valutamäklare. Hittills har ingen av utmanarna lyckats skapa en långvarig utmaning för EBS eller Matching när det gäller cash trading, vilket står för cirka två triljoner av det totala 6,6 triljoner som valutamarknaden omsätter per dag. Resten är swappar och optioner.
Börsgruppen hoppas att den finjustering på det sätt som CBOE skickar prisuppdateringar till klienter kommer att göra susen. På den nya plattformen kommer kunder som försöker köpa eller sälja till de närmaste priserna till den rådande växelkursen först information om marknadens rörelser istället för att data skickas till alla handlare samtidigt, som på EBS och Matching.

“Vi tror att det finns en unik möjlighet att förbättra de två huvudplattformarna som för närvarande finns på valutamarknaden”, sa Bryan Harkins, Cboes marknadschef. EBS lanserades av ett konsortium av banker 1990 som svar på det första elektroniska handelsverktyget som lanserades av Reuters (vars finans- och riskverksamhet byttes namn till Refinitiv).


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova Skilling's egenskapade nya plattform, helt enastående på mobil. Kom igång med BankId på under 1 minut. Prova nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


På sin topp hanterade de två huvudplattformarna mer än 200 miljarder dollar erbjudanden varje dag, men under de senaste åren har de genomsnittliga dagliga volymerna sjunkit till cirka 80 miljarder dollar när investerare började använda algoritmer och andra kanaler, till exempel valutahandel med banker direkt.

Trots mycket lägre volymer fortsätter emellertid de två plattformarna att utgöra ryggraden i den elektroniska valutamarknaden. De är värdar för handel mellan de största återförsäljarna. Paret har också kompenserat nedgången i intäkter från provisioner genom att ta ut höga avgifter för marknadsdata, vilket investerare ser som väsentlig för handel.

Historia är inte uppmuntrande. Broker Tradition lanserade en rivaliserande tjänst, ParFX, 2014 och medan plattformen har vuxit har den inte lyckats göra stort intryck. Deutsche Börse lanserade en utmanarplattform under 2015 med liknande resultat.

CBOE måste också ta sig an de senaste förändringarna på marknaden, till exempel en utveckling mot peer-to-peer-handel, och en motvilja bland stora banker att ansluta till dussintals konkurrerande plattformar. Men Jonathan Weinberg, chef för FX på Cboe Global Markets, är övertygad om att det är samma sak. “Vi har ambitiösa planer och vi tycker att det är en bra tid att positionera oss som ett alternativt erbjudande,” sade han.

Chicago Board Options Exchange (CBOE), beläget på 400 South LaSalle Street i Chicago, är det största amerikanska optionsbörsen med en årlig handelsvolym som ligger runt 1,27 miljarder kontrakt i slutet av 2014. CBOE erbjuder handel med optioner på över 2 200 företag, 22 aktieindex och 140 börshandlade fonder (ETF). Utöver detta finns även handel med just börshandlade fonder (ETFer) hos CBOE.

Chicago Board of Trade inrättade Chicago Board Options Exchange 1973. Det var den första börsen som listade standardiserade, börshandlade aktieoptioner. CBOE började sin första handelsdag den 26 april 1973 i samband med firandet av Chicago Board of Trade 125-årsdag. CBOE regleras av Securities and Exchange Commission och ägs av Cboe Global Markets.

Under 2010 blev företaget till ett börsnoterat företag och bytte namn till Cboe Global Markets, Inc. (Cboe). Handlare hänvisar till börsen som CBOE (“se-bo”). Cboe är nu holdingbolaget och börsen är den primära tillgången. Cboe är också upphovsmannen till Volatility Index (VIX) som är den mest använda och erkända mätaren för marknadsvolatilitet. Läs om hur du kan initiera trading med VIX här och vad det innebär.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Testa MT4 hos Skilling's, den senaste professionellt integrerade plattformen hos det skandinaviskt grundande bolaget. Kom igång nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.