fbpx

Marcus från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 25 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Hur valutahandel utvecklats över tid beskrivs normalt bäst av BIS, vilket står för Bank for International Settlements. Det är en internationell finansiell instutition som ägs av 62 centralbanker runt om i världen, däribland Reserve Bank of Australia (RBA), Norges Bank, Bank of Canada, European Central Bank (ECB), Bank of England, HKMA från Hong Kong, Swiss National Bank (SNB), Amerikanska Federal Reserve och Sveriges Riksbank med Stefan Ingves i spetsen. Visste ni att Stefan Ingves valdes till första vice ordförande för European Systemic Risk Board (ESRB)? Det bör dock nämnas att även förste vice riksbankschef Cecilia Skingsley samt Henry Olsson och Anna Breman också har viktiga roller inom Sveriges riksbank.

Hur som helst, tillsammans samlar de 62 centralbankerna in data och presenterar en rapport som heter BIS treåriga centralbanksundersökning. Nedan presenteras lite från den 21-sidiga rapportens huvudsakliga punkter om valutahandel, vilket nyligen släppts. Så, hur har marknaden utvecklats på sistone? Här kommer fakta som säkert kan vara intressant, både om du är trader själv eller tycker det är intressant med data över vad som händer på olika finansiella marknader..

6.6 triljoner i siffror

Ökat med 1.5 biljoner dagligen från 2016 till 2019

Valutahandel är världens överlägset största finansiella marknad, med helt otroliga transaktionsvolymer. Som trader är detta bara en fördel, då teknisk analys fungerar bättre och många anser även att det är lättare att handla med instrument som sällan kan påverkas avsevärt av en enda aktör. Från 2016 till 2019 så har volymen för världens valutahandel ökat till $6.6 biljoner per dag (6,600,000,000,000) i april 2019, vilket är en uppgång på 1.5 biljoner USD (1,500,000,000,000) i genomsnittlig daglig handelsvolym från tre år tidigare.

Derivatinstrument växer snabbast

Tillväxten för valutahandelsderivat, speciellt fx swappar men även CFD'er, slår traditionell spot trading när det gäller tillväxt. Varför gillar folk derivat? Jo, du får hävstång och kan på så sätt få större utväxling på dina position, även om risken ökar med belåning. Många tycks föredra denna typ av instrument. Valutaswappar och CFD'er står nu för 49% av den totala omsättningen på valutamarknaden under april 2019. Den globala omsättningen för valutahandel på spotmarknaden stod för 30% i april 2019, en nedgång på 3% från 2016 och en nedgång på 8% sedan 2013, avslöjar BIS i deras senaste rapport. Optioner växte samtidigt långsammare än valutamarknaden i sin helhet och står nu för 4% av den dagliga globala omsättningen.

Valutatrading med dollar

Nästan alla handlar dollar

Den amerikanska dollarn ligger säkert i en majoritet av alla plånböcker för valutahandel. Det är nämligen hela 88% av alla affärer som har US dollar på ena sidan. Dollarn är världens största valuta, men med ökat tryck från Ryssland, Kina och Arabvärlden så kommer troligen både Euron och RNB få allt större inflytande på sikt.

Euron blir allt större, Yen handlas mindre

Valutahandel med euron på ena sidan expanderade lite grann till 32%. Inom Eurozonen men också med omvärlden så blir euro (€) en allt viktigare del av en balanserad valutaportfölj, även för centralbanker. Däremot blev valutahandel med japansk yen drygt 5% mindre handlad, men stannade ändå kvar som den tredje mest handlade valutan med 17% av all valutahandel. Kanske något som kommer ändras under nästa rapport från BIS om knappt 3 år, vilket även bör innehålla Yen som en allt viktigare safe haven valuta under inledningen av 2020.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla EUR med Skilling. Låg spread, snabba avslut och otroligt många valutapar att välja bland. Se själv!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Dubbel valutahandel från tillväxtmarknader

Tillväxtmarknader såsom Turkiet, Sydafrika och Brasilien nådde dubblerad handel 2019 jämfört med tidigare mätning 2016. Medan kinesiska renminbin blev den 8:e mest handlade valutan, så var det andra marknader som överraskade. Valutahandel med yen mot högavkastande valutor från tillväxtmarknader är attraktiva för alla som handlar CFD'er med belåning, då det blir en positiv ränta för positioner där man går lång i land med högre ränta såsom Turkiet och 9.75% ränta för turkiska lira, jämfört med -0.1% för Japan. Den totala dagliga omsättningen i valutapar såsom JPY/TRY, JPY/ZAR och JPY/BRL har nära fördubblats. Under 2016 så var de dagliga nivåerna på 7 miljarder dollar, men har nästan dubblerats till 12 miljarder dollar under 2019.

EUR/TRY  
USD/TRY  

Storbritannien har överlägset störst volymer

De riktigt stora valutahandelsrävarna sitter i Storbritannien, troligen framför allt i London. Ingen annan kommer ens i närheten till volymerna av all valutahandel som sker från Storbritannien. Övriga länder där det handlas friskt med valutor är USA, Hong Kong, Singapore och Japan. Tillsammans står dessa fem länder för 79% av världens valutahandel.

Vilka är de mest handlade valutorna?

Nedan kommer först en topplista utifrån valuta och därefter utifrån valutapar.

De största enskilda valutorna, baserat på daglig omsättning i April 2019, är först USD, medan EUR kommer på andra plats och japanska yen (JPY) på tredje plats. Därefter kommer brittiska pund (GBP), AUD och kanadensiska dollar (CAD). Därefter kommer schweisiska franc (CHF) på 7:e plats, CNY på åttonde plats, HKD på nionde plats och NZD på tionde plats. Men redan på 11:e plats så kommer svenska kronan, följt av koreanska won (KRW) och Singapore dollar (SGD). Därefter kommer norska kronor (NOK) på 14:e plats och mexikanska peso (MXN) på 15:e och sista plats i topplistan.

1. USD
2. EUR
3. JPY
4. GBP
5. AUD
6. CAD
7. CHF
8. CNY
9. HKD
10. NZD
11. SEK
12. KRW
13. SGD
14. NOK
15. MXN
16. INR
17. RUB
18. ZAR
19. TRY
20. BRL
21. TWD
22. DKK
23. PLN
24. THB
25. IDR
26. HUF
27. CZK
28. ILS
29. CLP
30. PHP
31. AED
32. COP
33. SAR
34. MYR
35. RON

Vilka är de 15 mest handlade valutaparen?

De mest handlade valutorna 2016-2019 är USD/EUR (24% av den dagliga valutahandeln), USD/JPY (13.2%), USD/GBP (9.6%), USD/EME (20.2%), USD/AUD (5.4%), USD/CAD (4.4%), USD/CNY (4.1%), USD/CHF (3.5%), USD/HKD (3.3%), USD/KRW (1.9%), USD/INR (1.7%), USD/SGD (1.7%), USD/NZD (1.6%), EUR/GBP (2%) och EUR/JPY (1.7%). På 16:e plats kommer EUR/CHF som står för 1.1% av den dagliga handeln.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: EUR500
Beskrivning: Handla exotiska valutor och få låg spread genom NS Broker. En transparent valutamäklare.

Riskvarning: 61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.