fbpx

Christian från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 11 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
89% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Internationella kryptosajten Cryptorival framhåller sig själva som en global hub för allting som rör kryptovalutor – från trading och mining till växling och staking. Men är de så bra som de utger sig för att vara, eller finns det betydligt mer kvalitativa alternativ tillgängliga på marknaden?

Cryptorival lockar med en inbjudande hemsida som känns såväl modern och high tech, som användarvänlig och tydlig. Plattformen grundades 2017 av David och Lisa Sampson, och har på drygt fyra år i branschen hunnit värva många användare världen över med sitt breda tjänsteutbud för krypto.

På sidan finns bland annat ett stort antal recensioner och omdömen om olika wallets, exchanges och miners samt charts och algoritmer att ta del av. Sedan lanseringen för drygt fyra år sedan har dock tveksamheter cirkulerat gällande Cryptorivals legitimitet samt huruvida deras avsikter är 100% ärliga eller ej. Det faktum att transparensen inte är den bästa är kanske särskilt oroande när det gäller en plattform för kryptomarknaden, för vilken det finns vissa brister och luckor gällande säkerhet redan som det är.

Så hur bör man då resonera som kryptohandlare på jakt efter en mångsidig kvalitativ plattform att använda? Är Cryptorival så bra som de själva vill påskina – eller finns det anledning att satsa på något annat alternativ? Valutahandels bedömning är att ett visst risktagande förvisso kan vara positivt ibland – inte minst inom trading där det till och med är nödvändigt – men i vissa situationer är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Finns det varningsflagg för en viss aktör, är det i regel klokast att välja någon annan. Det är inte säkert att man blir blåst, men finns risken att råka ut för en dyrköpt näsbränna är det bättre att avstå.

Proffsiga plattformar för kryptohandel: Topp 3

Valutahandel testar och recenserar regelbundet plattformar för trading, staking, mining och växling av kryptovalutor. Vi tittar på utbud, säkerhet och transparens, avgifter, användarvillkor, eventuell reglering, plattformar och teknik samt vilka tjänster och möjligheter som står till buds för dig som kund.

Baserat på de många plattformar och sajter vi testar kan vi med glädje konstatera att det finns en hel del bra aktörer där ute. Som mer seriösa alternativ till Cryptorival vill vi framförallt rekommendera dig att testa någon av följande tre:

Skilling – svensk mäklare med alla de senaste mynten

Skilling är ett utmärkt alternativ för dig som är ute efter en modern och nytänkande mäklare, och som samtidigt vill stötta svenskt entreprenörsskap. Plattformen har på bara några år tagit stora marknadsandelar och lockar ständigt nya kunder tack vare sajtens tydlighet, generösa utbud, låga avgifter och höga prioritering av säkerhet.

Svenska Skilling är inte en renodlad kryptoplattform utan en mångsidig mäklare med ett mer än komplett utbud av olika premiumtillgångar. Förutom krypto finns även ett stort antal valutor, råvaror, aktier och index att handla.

På kryptofronten utmärker sig Skilling som en av de snabbaste att ta in nya coins. Bland de senaste tillskotten finns bland andra ett nytt hundalternativ till Dogecoin – Sheba INU, vilket lanserades anonymt under 2020. Förutom nya mynt finns givetvis även klassiker som Bitcoin, Ethereum och Litecoin.

Vill du testa Skilling rekommenderar vi dig att öppna ett kostnadsfritt och riskfritt demokonto. Med demokontot handlar du med en fiktiv portfölj under 30 dagar men i en autentisk tradingmiljö.

Registrera dig med BankID hos Skilling här.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck en ledande, skandinavisk valuta- och kryptomäklare. Testa Skilling du med!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


Stormgain – marknadens bästa utbud

Stormgain är måhända det främsta kryptomeckat av alla. Sajten erbjuder marknadens största och mest välsorterade utbud av kryptovalutor, med såväl större coins som mindre och nylanserade varianter. Det här är plattformen för dig som inte nödvändigtvis behöver ha en mäklare med en massa andra instrument inom andra kategorier – utan som först och främst vill ha en plattform helt dedikerad till krypto.

Som kund hos Stormgain kan du trada, investera, växla, förvara och staka med en riktigt flexibel hävstång (upp till x300) och Sveriges lägsta avgifter för krypto. Sajten belönar lojala kunder med fina rabatter och det anordnas frekvent roliga tävlingar av olika slag. All aktivitet sker via den webbaserade mjukvaran eller den egenutvecklade appen, av vilka bägge håller mycket hög kvalitet. Ytterligare fördelar med Stormgain är möjligheten att göra insättning med kreditkort (du behöver alltså inte ha en befintlig wallet för att komma igång) samt att insättningar kan göras i SEK.

Kom igång med ett demokonto hos Stormgain du med.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Upptäck en ledanda kryptomäklare och exchangeplattform med bra spreads och konkurrenskraftig kommission. Testa Stormgain du med!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


eToro – kopiera framgångsrika kryptotraders

För de flesta är eToro främst känd som en pionjär tillika en av de största inom copy trading – men mäklaren är även framstående inom kryptohandel. eToro är liksom Skilling en mångsidig mäklare med ett brett utbud av olika slags tillgångar. Totalt finns här flera tusen instrument att trada eller investera i – däribland ett mycket bra sortiment av kryptovalutor.

eToro erbjuder handel på sin egenutvecklade tradinglattform, vilken givetvis finns tillgänglig för både dator och mobil. Mjukvaran är särskilt väl anpassad för social trading – här kan du interagera med tusentals andra traders och kopiera strategier från de mest framgångsrika kryptohandlarna. Är du ny inom krypto kan copy trading hos eToro vara ett mycket bra sätt att komma igång.

En stor fördel med eToro – och även Skilling – är det faktum att de är licenserade av finansiella tillsynsorgan inom EU. Reglering av rena kryptosajter har fortfarande inte riktigt tagit fart, men bland mångsidiga mäklare är det desto mer vanligt. För dig som kund är finansiell reglering en viktig kvalitetsstämpel.

Här kan du bli kund hos eToro och testa kryptohandel med copy trading.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla med marknadens kanske säkraste trading sajt, som snart listas på Nasdaq & som har försäkring upp till 1 miljon euro. Prova eToro med demokonto nu!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Slutsats: Skippa Cryptorival och satsa på en mer seriös aktör

Cryptorival är en av flera liknande sajter som till synes verkar bra, men som dessvärre inte riktigt håller måttet vad gäller framförallt säkerhet, transparens och allmänna kundvillkor. För handel med krypto, vilket ju redan är en riskfylld marknad i sig, rekommenderar vi alla våra läsare att vara än mer noggranna med vilken plattform man väljer. Ta det säkra före det osäkra när det gäller val av kryptomäklare, och spara de kalkylerade riskerna till själva handeln istället.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.