fbpx

Tina från Djurgården

Registrerade sig hos valutamäklaren Plus 500 för 27 minuter sedan.

» Prova Plus 500 du med.
79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel har idag släppt en recension av Sveriges populäraste plattform för investeringar, Avanza. Det är tydligt att sajten har ypperligt hög kvalité, men för valutahandel så finns det vara växling – inte realtidshandel med CFD'er.

Finansplattformen Avanza grundades med en vision om att göra handel med värdepapper online enklare, billigare och mer tillgänglig för alla. Idag är sajten det självklara valet för många svenska investerare och småsparare som vill köpa aktier och fonder – men vilka alternativ finns för valutahandel, CFD-trading samt de som vill spekulera lite mer och kanske använda hävstång?

Tusentals svenska och utländska aktier, mängder av fonder inom alla tänkbara kategorier, bra utbud av börshandlade produkter plus extramaterial som banktjänster, proffsbloggar och till och med en egen podd. Avanza har allt och lite till för investerare som vill handla aktier, fonder och aktierelaterade värdepapper. För daytraders och andra som föredrar spekulering och snabba puckar finns Avanza Markets – en tradingplattform på vilken man kan köpa och sälja med snäva tidsintervall och förmånliga priser. Prova själv Avanza Markets nu!
Håll koll på börsen med Avanza
Avanzas storhet är sedan länge väl känd bland svenska folket. Faktum är att plattformen i det närmaste kan liknas vid en institution som blivit mer eller mindre synonym för modern värdepappershandel på nätet. Valutahandel.se har gjort en djupdykning i sajten för en grundlig recension – och kan bekräfta att en hel del riktigt bra fördelar står till buds, men också att en alternativ plattform är nödvändig för den som till exempel önskar handla med valutor, aktiv CFD-handel eller amerikanska aktier. För dig som vill ha lika konkurrenskraftiga priser för krypto trading och investering som Avanza har på aktier, så kan vi tipsa om att läsa om Skilling som sänkt spreaden med över 90% för kryptovalutor. De har även ett otroligt bra utbud för valutahandel och är skapat av Skandinavien, vilket innebär att bankID och liknande är implementerat för maximal säkerhet. Prova själv Skilling idag!

Nedan listas 7 fördelar med Avanza – men också på vilka fronter sajten inte är optimal, samt värdefulla tips på vilka mäklare du kan komplettera med för bland annat CFD-trading. Hela recensionen av Avanza hittar du här. Redan övertygad? Registrera dig snabbt och säkert med BankID, och kom igång med Avanza på bara några minuter.

Avanzas främsta fördelar – Topp 7

Vilka är de största fördelarna med Avanza? Därefter går vi in på nackdelarna och alternativen..

Mycket säker och pålitlig nätmäklare

Som kund hos Avanza kan du känna dig trygg med att såväl dina finansiella innehav som personuppgifter hanteras och förvaras 100% säkert. Avanza har flera registrerade bolag (för aktier, fonder, pension och så vidare) vilka samtliga står under tillsyn av svenska Finansinspektionen. Registrering och inloggning sker med BankiD, alla uttag har tvåstegsautentisering och kunders respektive innehav hålls på segregerade konton.

Passar både nybörjare och proffs

Kan det faktum att svenska folkets intresse för aktier, fonder och finansiella investeringar överlag har ökat markant senaste åren ha något att göra med Avanzas extremt lättanvända och tydliga plattform? Mycket möjligt.

Avanza har framgångsrikt lyckats med målet att förenkla och tillgängliggöra finansiell onlinehandel för den större massan, med en marknadsplats som är både användarvänlig och tydlig, utan att för den sakens skull kännas simpel och bristfällig. Tvärtom. Diagrammen ör bra, översikten mycket tydlig, utbudet är generöst och bra trigger-funktioner finns tillgängliga.

Kom igång på bara 3 minuter

Registreringen går fort – och att komma igång med handeln likaså. Med BankID kan du skapa ett användarkonto på endast ett par mindre, och när du väl valt kontotyp för ditt innehav (AF, ISK eller kapitalförsäkring) är det fritt fram att börja handla. Insättningar kan dessutom göras med både Swish, Trustly och banköverföring, vilket innebär att pengar kan bli tillgängliga för handel omedelbart.


Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: 0 SEK
Beskrivning: Kom igång med Avanza, Sveriges bästa plattform för investeringar utan hävstång. Prova själv nu!

Riskvarning: Det finns en kapitalrisk vid trading genom Avanza, liksom alla andra sajter.


Gratis aktiehandel upp till 50 000 kr

Understiger ditt totala kapital hos Avanza 50 000 svenska kronor, handlar du aktier helt utan courtage. Perfekt för småspararen och den som för första gången vill handla aktier. Ifall du vill investera i aktier helt utan hävstång, så är Avanza marknadens bästa alternativ. Prova själv Avanza nu!

Övrig prissättning är också förmånlig. Olika courtageklasser finns tillgängliga beroende på hur mycket du handlar för, liksom förmånsnivåerna Brons, Silver, Guld och Platina som bland annat ger tillgång till tradingtjänsten Avanza Pro. Billigt lägsta courtage, och billigt rörligt courtage.

Bra utbildningsmaterial i Avanza Akademi

Är du helt grön inom aktier och fonder? Eller är du intresserad av att handla med börshandlade produkter som ETF'er, terminer, optioner eller warranter? I Avanza Akademi finns mängder av pedagogiskt material att lära av i form av artiklar, guider och filmer tillgängligt – både i dator och i mobilappen. Önskas tips, råd, uppdaterade nyheter och professionella analyser finns dessutom den populära Avanza-podden samt en mycket bra nyhetssajt.

Generöst utbud – tusentals produkter att handla

Avanza har förmodligen ett av Sveriges mest kompletta utbud av aktier och fonder, samt ett bra sortiment av andra börshandlade produkter. Sajten är inte främst utvecklad för hävstångshandel eller spekulativ trading på det sättet – även om hävstång är möjligt med certifikat inom vissa instrument, och Avanza Market fungerar utmärkt för daytrading – men för aktie- och fondhandel är hemsidan på många sätt outstanding.

Perfekt kombination av enkel orderläggning och mycket information

Avanza lyckas med sin egenutvecklade handelsplattform göra det enkelt att både lägga ordrar och dyka ned i all tänkbar information som finns att få om en viss aktie, fond eller annan produkt. Varje produkts egna sida har tydliga diagram med statistik över både kort och lång utveckling, senaste avslut, nyheter relevanta för den specifika produkten samt detaljer med olika nyckeltal.

Gränssnitt, layout och tillgängliga funktioner gör det enkelt att välja hur pass avancerat man vill ha det – endast snabb och smidig orderläggning, eller djupgående analyser.

Komplettera med alternativa online trading mäklare

En hel del fördelar och superstyrkor till trots, är Avanza inte möjlig att ha som enda online trading mäklare om du även vill köra på valutahandel, CFD-handel med bra hävstångsmöjligheter och smidig handel med amerikanska aktier.

Belåning är möjligt när du handlar med certifikat i vissa tillgångskategorier, och amerikanska aktier finns också tillgängligt – men processerna är relativt krångliga och valmöjligheterna få. För att få så bra tradingupplevelse som möjligt rekommenderas därför att man hittar en alternativ mäklare att komplettera med, speciellt inriktad på CFD-handel och med ett generöst utbud av valutapar.

Här kan populära Skilling vara ett bra val, som också den är en svenskspråkig sajt och som har en hel del att erbjuda för aktiva traders. Hos Skilling hittar du ett komplett utbud av premiumprodukter, samt hela tre plattformar att handla via – Skilling Trader, Meta Trader 4 samt cTrader.

Ytterligare online mäklare som kan vara intressanta för bland annat vassare hävstångshandel och handel med kryptovalutor är IG och Markets. Två marknadsledande plattformar som fungerar utmärkt som komplement till Avanza, alternativt som enda mäklare för mer spekulativ handel.


Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: 0 SEK
Beskrivning: Upplev Avanza, Sveriges levande plattform för aktiehandel utan hävstång. Prova själv nu!

Riskvarning: Det finns en kapitalrisk vid trading genom Avanza, liksom alla andra sajter.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.