fbpx

Olof från Torekov

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 6 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det talas ofta om hur folk tjänar hiskeliga pengar på uppgångar i kryptovalutor, men inte lika många artiklar tar upp hur blankning av Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor fungerar. Valutahandel ger dig tips på hur du kan dra nytta av volatiliteten och tjäna pengar på krypto även i nedgångar.

2021 har hittills varit ett minst sagt glödhett år för kryptomarknaden med stora uppgångar för bjässar som Bitcoin och Ethereum, men även för mindre coins som bland andra svenska Alice – en ny digital valuta som steg hela 30 000% inom en dag efter lanseringen i vintras. Var kommer nästa stora uppgång; kanske i någon lite mer udda kryptovaluta som är på gång, såsom SafeMeme?

Elon Musk, Michael Saylor & Changpeng Zhao i fokus

Stora och uppmärksammade investeringar av bland andra Elon Musk och hans Tesla, Square samt Michael Saylor från det globala IT-bolaget MicroStrategy trissade i slutet av förra året och under början av 2021 upp intresset rejält för framförallt BTC – varpå kursutvecklingen förstås följde efter. Första kvartalen av 2021 har således bjudit på fina möjligheter att tjäna stora summor pengar på investeringar i kryptovalutor. Bitcoin är upp hela 38% i år, medan Ethereum ligger på 289% uppgång i skrivande stund. Detta trots en nedgång på 39% (!) som värst för Ethereum idag och 27% för BTC. När denna artikeln skrivs så ligger dock ETH på $2680 (21.4%), medan BTC handlas runt $38749 (-10.5%). För alla långsiktiga ägare av kryptovalutor så uppskattas nog Binance VD's kommentar – Changpeng Zhao – som gäller HODL:

En man som passar på att köpa efter dagens stora fall är tech entreprenören Justin Sun, som grundade cryptovaluta plattformen TRON och för närvarande är VD för Rainberry:

Kryptovalutor är kända för att vara extremt volatila instrument och på marknaden förekommer förutom höga toppar även djupa dalar. Något som inte minst blivit tydligt nu senaste dagarna då Bitcoin rasat snabbt i värde. Svängningarna innebär med andra ord inte bara goda chanser att göra lönsamma affärer, utan även ett mycket högt risktagande – vilket givetvis är viktigt att vara medveten om du som trader eller investerare vill ge dig in i krypto. Vad som fick marknaden att tvärt vända idag kan ha varit Michael Saylors tillkännagivande:

Att marknaden överlag trendar nedåt eller att någon specifik kryptovaluta tappar i värde behöver dock inte per automatik innebära förlust av kapital. Precis som med aktier, valutor och andra tillgångar finns möjlighet att dra fördel av nedgångar i kryptovalutor och faktiskt tjäna pengar på dem. Som trader kan du inta korta positioner – det vill säga blanka – kryptovalutor på precis samma sätt som med andra typer av tillgångar. Lyckas du sälja dyrt och köpa tillbaka billigt kan du mycket väl räkna hem en ansenlig summa pengar. Lite längre ner i artikeln så går vi igenom olika möjligheter just nu, samt hur och var du enklast kan dra nytta av dessa.

Vad har hänt på marknaden som fått Bitcoin att tappa?

Modern av alla kryptovalutor har de senaste dagarna sjunkit markant i värde och med det givit upphov till stora rubriker. Raset kan dels förklaras med det faktum att Tesla nyligen meddelade att man inte längre kommer att acceptera BTC som betalmedel, och dels Kinas strikta förbjud mot betaltjänster kopplade till kryptovalutor. Ett massivt värdetapp för BTC kom snabbt som ett brev på posten.

Tesla och dess excentriske grundare Elon Musk förklarar beslutet med att den miljöpåverkan Bitcoin och andra kryptovalutor har inte klingar väl med Teslas egna hållbarhetsinriktade profil. Rykten om att Teslas egna – och relativt nyförvärvade – BTC-innehav är på gång att säljas dementeras däremot än så länge.

Kinas beslut att förbjuda inhemska banker och finansinstitut från att erbjuda tjänster med krypto har ytterligare spätt på effekten av Teslas kovändning i frågan och genererat en betydande negativ effekt på Bitcoins värde.

Vidare går kryptomarknaden också mot så kallad alt coin-säsong, vilket innebär att minst 75% av de 50 största kryptovalutorna presterar bättre än Bitcoin. Många investerare säljer alltså av sina Bitcoins och köper andra coins istället. En utveckling som dels kommer ur en sjunkande BTC-kurs, men som också förstärker Bitcoins tapp ytterligare.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla krypto hos en seriös, svensk CFD-mäklare. Erhåll full transparens. Kom igång med BankID för snabb verifiering hos Skilling nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Tjej som handlar krypto från datorn

Varför talas det bara om att köpa kryptovalutor?

Trots att volatiliteten på kryptomarknanden ger goda (om än riskfyllda) möjligheter att tjäna pengar i såväl uppgång som nedgång skrivs det nästan uteslutande om att investera i krypto. Väldigt lite information finns att hitta om blankning. Varför det är så går förstås bara att spekulera om, men gissningsvis grundar det sig i det höga risktagandet som är förknippat med krypto överlag.

Blankning som strategi adderar ytterligare till den risknivån, och trots att det är ett tillvägagångssätt som innebär ännu ett sätt att tjäna pengar på krypto är det också mer riskfyllt.

Här kan du köpa krypto

Utbudet av kryptomäklare och marknadsplatser för kryptohandel växer snabbt och det finns många aktörer att välja bland. För investeringar i krypto rekommenderar Valutahandel framförallt följande tre plattformar:

eToro: Världens största mäklare för copy trading med såväl krypto som andra tillgångar. eToro har bra utbud, förmånliga villkor och finns dessutom på svenska.
Besök eToro här.
Skilling: Svensk kvalitetsmäklare som erbjuder säker inloggning med BankID, närmare 1000 olika tillgångar och extremt snabba avslut. Hos Skilling finns dessutom både cTrader, MT4 och Skilling Trader.
Besök Skilling här.
Stormgain: Stormgain är en renodlad kryptomäklare med världens största utbud av kryptovalutor, en användarvänlig plattform, bra transparens och riktigt låga avgifter.
Besök Stormgain här.

Blanka bitcoin från mobilen

Här kan du blanka krypto

Vill du testa lyckan i en nedgång är följande fem plattformar de bästa för blankning av kryptovalutor:

Skilling: Den skandinaviska firman Skilling erbjuder säker trading med både krypto och andra premiumtillgångar, snabba exkveringar och några av marknadens lägsta spreads. De är licensierade inom EU, vilket skapar trygghet för dig som kund med en insättningsgaranti på 500 000 kr. Registrera dig enkelt hos Skilling idag. Du får direkt ett demokonto att prova med och registreringen tar blott 15 sekunder. När du känner dig redo för att handla med riktiga pengar så använder du BankID för blixtsnabb KYC (verifiering av identitet).
eToro: eToro fungerar utmärkt även för blankning – antingen med egna strategier eller om du vill följa topprankade traders i CopyTrader. Öppna ett konto hos eToro här.
CMC Markets: CMC Markets är en veteran på marknaden och således en av de mest betrodda sajterna för bland annat kryptohandel. Plattformen passar perfekt för såväl korta som långa positioner. Kom igång med krypto hos CMC Markets du med.
FTX: Hajpad kryptosajt grundad av kryptomiljardären Sam Bankman-Fried. FTX är särskilt bra på derivatinstrument för krypto med hävstång. Testa blankning med krypto hos FTX.
Capital: Capital är en global krypto- och valutamäklare med prisbelönt plattform, innovativ AI-teknik och gott om valmöjligheter. Registrera dig gratis hos Capital idag.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Testa en marknadsledande valuta- och kryptomäklare med världens ledande tjänst för copytrading. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Avanzas certifikat inte optimalt för krypto

Avanza är svenska folkets favoritplattform för finansiella investeringar, men för krypto är den inte det bästa valet. Här kan du endast handla krypto med certifikat, vilket innebär att du inte kan genomföra några transaktioner på kvällstid, nattetid eller innan Avanza's marknaden har öppnat. På en snabbrörlig marknad som krypto behöver du kunna köpa och sälja på sekunden oavsett tid på dygnet. Funderar du på att använda Avanza för kryptotrading rekommenderar vi dig istället att exempelvis testa CFD-handel med krypto hos Skilling eller någon av de andra rekommenderade sajterna här ovan. På så sätt har du mer flexibilitet och behöver inte förlora rejält på grund av att du inte hinner köpa eller sälja i tid.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.