Niklas från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 23 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
75% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Site Logo
featured image

Här nedan kan man se de åtta populäraste valuta-paren och deras spread. Spread’en anger hur står skillnad det är mellan köp- och säljkursen. Ju mer populära valutorna är desto lägre spread (alltså mindre skillnad mellan köp- och sälj-kurs) är det normalt. Mindre valutapar, som t.ex. de ganska ovanliga SEK/CHF, SEK/NOK eller NOK/HKD har ofta större spread (större skillnad mellan säljpris till köppris), då det är färre som handlar med dem valutaparen.

Svenska kronan (SEK) är i världssammanhang och omsättningsmässigt vid valutahandel en liten och ganska obetydlig valuta för världsekonomin. Därför har ofta valutapar med vår egna SEK oftast i sammanhanget en stor spread. Vid skrivandets stund har t.ex. GBP/SEK en spread på hela 0,0043 [sälj: 11.6356 / köp: 11.6391] i jämförelse med den väldigt populära GBP/USD som har en spread på bara 0,00031 [sälj: 1.28794 / köp: 1.28813]. Då får man dock ta hänsyn till att 1 SEK är mindre värd än 1 USD, så skillnad i spread är ju relativt kursen mellan valutaparen i sig eftersom det är i USD snarare än i SEK. Omräknat till SEK för båda spreadsen är alltså GBP/SEK spread’en på 0,0043 och GBP/USD spread’en 0,0017.

Med detta sagt betyder det inte att man måste avhålla sig från att handla valutapar där SEK ingår. Fördelen från att känna till sin egna valuta och ev. framtida politiska händelser, finansiella beslut eller liknande kan överstiga nackdelen med en liten spread. Detta är något man från fall till fall måste ta ställning till, utifrån de belopp man handlar med och tidshorisonten. Dock är det bra att vara medveten om att man bör rikta sitt intresse mot stora valutor om man vill hitta lägre spreads.


Populäraste valutaparen att handla hos Plus 500 och deras spread

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på
DMCA.com Protection Status

Copyright© 2010-2020 www.valutahandel.se All Rights Reserved