fbpx

Greg från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 44 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vill Du få inspiration och motivation för trading på nätet? Då finns det en speciell person du bör följa på instagram. Han får dig på bra humör och ger dig inspiration varje dag, samt lär dig uppskatta vad du redan har. På aktiesidan så har han satt en tydlig gräns: Endast aktier som är bra för framtiden.

Vi talar idag med InvestorMannen. Ifall du inte känner igen namnet, så är det troligen för att han är norsk. Den 22-åriga InvestorMannen kommer nämligen från Oslo. Trots sin ringa ålder så har han handlat aktier och fonder sedan 14 års ålder, då hans pappa introducerade honom till aktier och sparande. Numera så jobbar han halvtid och handlar aktier, fonder samt sysslar med valutahandel under resterande delen av dagen. Här går vi igenom InvestorMannens bakgrund, investeringstankar och vad han lärt sig om trading. Häng med!

När köpte du din första aktie och varför började du investera?

Jag köpte mitt första aktie när jag var 14 år gammal. Jag har en ivrig och aktiv pappa som har investerat i aktier länge. När han berättade om aktiehandel och visade det för mig så verkade det väldigt intressant. Anledningen till att jag fortsatt spara och investera är för att jag drömmer om ett liv där jag kan göra de saker jag vill och har lust till. Vill inte känna att man inte har råd att köpa det jag vill.

Valutahandel kommenterar: Tror det är så för de flesta av oss i 18-25 års åldern. Det låter som en bra grund för att börja investera.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova investera enkelt med demokonto, helt riskfritt. Prova själv Skilling nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Vilken typ av trader är du?

Vi noterar att du beskriver 4 typer på Instagram: Scalper, daytrader, swing trader och positionstrader.

Jag är först och främst en långsiktig handlare. Jag är numera väldigt tålmodig och jag tittar på aktier som kommer att vara bra för framtiden och som kan ha en bra utveckling. Så jag är en positionshandlare med en långsiktig vision.

Valutahandel säger: Gillar verkligen din investeringsstil eller investeringsfilosofi kanske man kan kalla det. Hoppas fler följer din modell, för det är den bästa för alla; för miljön, för världen. Samtidigt så tror jag att 2021 och framåt kommer vara åren då din filosofi börjar slå väl ut. Allt fler yngre investerare är inne på detta spåret. Samtidigt så släpper banker och fonder allt fler produkter som är inne på samma spår som dig. Om några år så har vi troligen gått från några procent av befolkningen som investerar som tänker på detta sätt, till en majoritet av alla yngre och även medelålders investerare.

Hur ser en normal trading vecka ut för dig?

En vanlig vecka ser ut så här: Jag börjar dagen med att kolla nyheterna. Då läser jag i E24 och Finansavisen.

Under dagen när marknaderna öppnar så kontrollerar jag hur marknaden rör sig. Först tittar jag på mina egna investeringar, innan jag kollar på de olika marknaderna generellt rör sig. Sedan går jag igenom min bevakningslista för att kontrollera rörelserna och samtidigt se vilken typ av nyheter som kommer när marknaden öppnas och vad som diskuteras på börsen i allmänhet.

Mina investeringar kommer efter att jag bestämt ett ingångspris i de aktier jag följer. Så när de når den punkten eller närmar sig så bildar jag en uppfattning av om det är en investering jag ska göra eller om jag hellre ska vänta.

Efter att jag har följt marknaden och kontrollerat mina investeringar och planerat ytterligare investeringar, så går jag tillbaka till en vanlig dag med planering av inlägg för Instagram. En normal tradingdag innebär ett långsiktigt perspektiv, där jag tror på de investeringar jag gör och sitta tålmodigt och väntar på positiva rörelser. Jag följer inte investeringarna hela tiden, eftersom det skulle vara slöseri med tid, eftersom jag investerar långsiktigt och inte är en daytrader. Som Warren Buffet också säger: Tålamod är nyckeln.


Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: SEK 1
Beskrivning: Investera långsiktigt med Degiro på över 30 olika Europeiska marknader. Lägst courtage i branschen. Prova själv nu!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Har du handlat valuta?

Jag handlar valuta förutom att investera i aktier och fonder. Så jag räknar mig även som valutahandlare. Handlar med valuta i stort sett varje dag. Vid valuta trading så är det ett stort antal olika valutapar som jag brukar handla med. På bevakningslistan så finns AUD/CAD, AUD/JPY, AUD/NZD, AUD/USD, CAD/JPY, CAD/CHF, EUR/USD, EUR/NZD, EUR/GBP, EUR/CAD, EUR/AUD, EUR/JPY, EUR/CHF, GBP/CAD, GBP/AUD, GBP/JPY, GBP/USD, GBP/NZD, NZD/CAD, CHF/JPY, AUD/CHF och USD/ZAR. Även om jag ännu inte handlat några digitala valutor, så finns kryptovalutor såsom BTC/USD, XRP/USD och BCH/USD på bevakningslistan.

Dessutom så är trading med guld (XAU/USD) något som jag brukar hålla koll på.

Valutahandel säger: Kul att kunna kombinera valutahandel och aktier. Tror man har lättare att alltid hitta olika investeringar när man kör båda. Vissa dagar så är det mer läge för aktier, andra dagar så är det perfekt förutsättningar för mindre rörelser med valutor – som med hjälp av hävstången (trots högre risk) ändå kan ge schysst avkastning trots mindre satsat kapital om man är försiktig med stop-loss nivåerna. Kolla in vår guide om 10 fördelar med valutahandel vs aktiehandel för att få en tydligare bild av likheter och skillnader.

Har du några andre intäktskällor än aktier?

Jag investerer i forex trading, Kameo och Kron. På sidan har jag också ett deltidsjobb.

Valutahandel frågar: Nu blir jag nyfiken. Vad är Kameo och Kron?

InvestorMannen svarar: Kron är en sparrobot som investerar i fonder, medan Kameo är crowdfunding för framför allt fastighetsprojekt.

Är det någon valuta som du tror på under 2021?

Hvis vi ser på valuta generelt så er jeg positiv til den norske valutaen, den har en positiv oppside. Er mange valutaer å se opp for, om man bare ser på den danske kronen, som har gått opp veldig.

Om vi ​​ser på valuta i allmänhet så är jag positiv till den norska valutan. Den har en positiv uppsida. Sedan så finns det många valutor att vara på sin försiktig med. Om man bara tittar på den danska kronan, som har stigit kraftigt.

Markus på Valutahandel kommenterar: Håller med, tror också att den norska kronan är undervärderad just nu. Den har definitivt uppsida och kommer nog bland annat testa 1:1 nivån mot SEK snart. Men som du säger, man får vara försiktig för vissa valutor såsom DKK har varit väldigt stark på slutet. Med rejäl minusränta och allt så är det förvånande. Undrar själv hur länge den danska valutan tillåts vara peggad till EUR när de har en mer aggressiv penningpolitik än EU. Det är 21 år sedan som Danmark röstade nej till att gå med i Euron, så det är ju rätt märkligt att de fortfarande max får röra sig +/- 2.25% mot Euron.

Vad är din längsta respektive kortaste position i någon aktie?

Min kortaste position i en aktie är 3 månader. Där tog jag en solid avkastning som jag var mycket nöjd med.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Ta både långa och korta positioner på 4000+ aktier och valutor. Prova själv Capital nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Vad är ditt största misstag med investeringar?

Är det något som du ändrat över tiden för att inte råka ut för samma sak igen?

När jag började investera så var jag mycket otålig och trodde att pengarna skulle komma in direkt. Jag var vad du skulle kunna kalla “en person som trodde att man skulle bli miljonär över natten”.

Jag har nu lärt mig att vara tålamod och skilja känslor från investeringar. Detta har lett till mer kontroll över investeringarna och får mig att hålla mig lugn i alla situationer. Det betyder att jag i de flesta situationer fattar rätt beslut.

Jag insåg efter mycket kort tid efter mina första investeringar att jag var tvungen att ändra mina prioriteringar eftersom jag alltid kom med ursäkter för att inte kunna göra tillräckligt bra ursäkter. Så jag planerar min vardag så att jag får tid att göra de viktigaste sakerna först, innan jag går vidare till att göra något annat.

Hur är det med svenska investeringar; tradar du någon svensk aktie?

Jag tycker att svenska aktier är mycket trevliga. För närvarande sitter jag med SpecrumOne och Parans Solar Lighting. Men det finns mer på min bevakningslista. Så vi kan snabbt se att det kommer att bli fler investeringar i svenska aktier under 2021 och därefter.

Finns det någon kryptovalutor du investerat i?

Vidare: Hur tror du det blir för kryptovalutor 2021?

Fram till idag så har jag fortfarande inte investerat i någon kryptovaluta. Men jag tycker att det är roligt och väldigt intressant att följa bitcoin, vilket jag överväger att bekanta mig med ännu mer.

Men hittills så går investeringarna bara till valutahandel, aktier och fonder. 2021 tror jag kommer att bli året då fler kryptovalutor kommer att dyka upp. Krypto har en stor framtid framför sig och jag tror att det kommer att bli viktigt för framtiden. Det är bara en fråga om när innan jag har investerat i krypto, som sagt, bara en tidsfråga.

Vem ska vi intervjua efter dig?

Valutahandel fortsätter: Har du någon norsk instagramprofil, eller någon svensk, som vi inte bör missa att intervjua?

På den norske sidan av Instagram inom finans så är @avkastningsaktiv ett konto som är otroligt bra på den norska fronten.

Ett annat framrusande konto på den norska sidan är @UngEntrepreneur. Bortsett från det har jag @investmentcouple och @spargurun (som vi intervjuade här) som två svenska konton som jag ser upp till. Dessa är en helt fantastiska förebilder!

Varför är det värt att följa InvestorMannen?

Norska är i skriftlig form nästan identiskt med svenska. Du kommer troligen förstå precis allting. Samtidigt så kan InvestorMannen få dig att hitta potentialen, tro på dig själv, få dig att agera och nå målen du drömt om och jobbat hårt mot. Hans poster om investeringar får dig att tänka till, med hjälp av kloka ord och enkla men stilrena bilder. Du hittar honom som @investormannen på instagram.

Valutahandel.se vill passa på att tacka InvestorMannen för att han tagit sig tid att ställa upp.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.