fbpx

Algot från Huddinge

Registrerade sig hos valutamäklaren Easy Markets för 5 minuter sedan.

» Prova Easy Markets du med.
73% av alla privata kunder förlorar pengar när de handlar CFDer med denna leverantören.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel.se har idag haft nöjet att tala med Spargurun, en av Sveriges främsta spar- och investerarprofiler på Instagram. Vi har frågat om Spargrisens mål, drömmar, misstag, fritidsintressen och vad han lärt sig om börsen 2020.

Lite bakgrund: Spargurun postar flera gånger i veckan motiverande instagramposter till alla som vill bli lite bättre på sin egen privatekonomi. I slutändan så är det väldigt enkelt att “bränna” för mycket på onödiga saker, men Spargurun hjälper dig att tänka mer långsiktigt vid investeringar istället. Även om han inte ger några rekommendationer, så kan man genom att följa honom på Instagram (på Instagram (@Spargurun) se allt vad han handlar och ständigt bli motiverade.

I den spännande intervjun så frågar Valutahandel om Sparguruns bakgrund, så är han relativt förtegen. Han medger sig dock prioritera sina intressen och familj väldigt högt. Mycket tid går åt till att umgås med dom. När det kommer till saker som Spargurun och hans familj gillar, så är svaret snabbt och tydligt: “Ett av våra största intressen är att resa, så drömmen är att bosätta sig utomlands någon gång i livet”. På väg mot 10 miljoner i sparat kapital, så hoppas vi att han når den möjligheten innan han fyllt 40 år. Nedan kommer intervjun med 10 frågor till Spargurun.

Spargurun logo

Hur mycket tid per dag och vecka lägger du på aktiehandel?

Jag är passiv. Men det blir ändå några timmar i veckan på att hålla koll på alla mina ca 40 bolag i portföljen.

Handlar du som privatperson eller genom företag?

Både och!

Har du ett specifikt belopp du vill spara ihop nu?

Målet är att nå 10 miljoner kronor innan jag fyller 40.

Valutahandel svarar: 10 000 000 kronor låter som ett trevligt belopp. Vår gissning är dock att du kommer höja målet och ribban efterhand, när du närmar dig 40 år och redan passerat 10 mille..


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Nå ett miljonbelopp med långsiktigt trading, du också. Testa Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Hur långt perspektiv brukar du ha på dina investeringar?

Valutahandel tänker högt: Namnet “Spargurun” i sig låter lite 5–10 år, minst. Rätt eller fel?
Korrekt uppfattat. Mitt mål är att äga på lång sikt. Men jag gifter mig aldrig med någon aktie. Så om jag kommer till en ny slutsats är jag inte rädd för att sälja ett bolag.

Vad är den vanligaste frågan du får av dina följare och vad är svaret?

“Borde jag köpa xxx?”. Mitt tråkiga svar är dessvärre alltid att jag inte ger några köp-/sälj rekommendationer.

Valutahandel svarar: Helt rätt. Låt oss överlåta rekommendationer till de som tar ansvar och tjänar på det, såsom investmentbanker, private banking och vanliga banker.

Finns det någon rolig hobby som du har?

Jag älskar film!

Flygande raketer

Finns det något nytt du lärt dig om börsen under 2020?

Att det kan gå otroligt fort. Coronakraschen varade bara i några veckor innan det vände upp igen.

Kommentar från Valutahandel: Ja, den rör sig verkligen som en raket på flera håll nu. Folk förväntar sig väl att det blir rekordtillväxt under 2021. Vårt tips är att krydda portföljen med lite valutahandel. Satsa lite på en valuta du tycker är undervärderad som du tror ska gå upp. Det kan vara aktivt med trading genom en valutamäklare, eller mer passivt i form av att du bara växlar pengar till en annan valuta och ligger där tills den vänt. Många som får lön i norska kronor kör just nu strategin att de bara behåller pengarna i NOK och väntar sig att den får samma enastående utveckling som svenska kronan fått det sista året. Vissa tror istället att svenska kronan ska fortsätta stärkas, medan många istället tror på en återkomst för USD under 2021. Det finns alltid fulla av olika tankar och precis som Spargurun så rekommenderas att du tar dina valutaråd från din bank, då vi inte ger några köp eller sälj rekommendationer.

Hur kommer det sig att du skippat investera i Tesla så länge jag följt dig?

Valutahandel fortsätter: Har den alltid känts övervärderad?

Jag har faktiskt ägt Tesla tidigare. Och det var ju såklart ett stort misstag så här i efterhand att sälja. I min mening presterar Tesla som bolag inte riktigt i enlighet med den värderingen som aktien har. Jag gillar bolaget men min strategi för att jag håller mig borta från den. På gott och ont.

Valutahandel svarar: Tesla (TSLA) är en väldigt riskabel aktie, med hög volatilitet. Det är svårt att hitta en ingång, för man tycker ofta den känns högt värderad. Samtidigt är det ofta farligt och högst riskabelt att blanka Tesla med CFD'er. Men när allt fler tyska premiumbilar som Audi, BMW samt Mercedes och så vidare kommer ut med riktigt många och bra alternativ som tar stora marknadsandelar, så blir jag nästan förvånad om Tesla till slut inte kommer droppa drastiskt någon dag. Johan Berntorp förutspådde Tesla's deja vu med IT-kraschen för en tid. Extremt lurigt med tajmningen, så håller mig själv helt undan den aktien, precis som du. Ifall man vill ha Tesla exponering så är QQQ eller liknande ETF kanske bästa alternativet? Då får man en mixad portfölj. Du kan själv handla ETF'er med t. ex Degiro, AvaTrade eller Capital.

Kryddor på bord

Har du köpt kryptovaluta någon gång?

Jag tycker att krypto kan fungera som krydda i portföljen.

Så länge man är medveten om riskerna och volatiliteten.

Valutahandel reflekterar: Kul att du tycker kryptovalutor kan fungera som krydda. Förstår att du inte vill peka på någon enskild såsom Bitcoin, Ethereum eller Ripple utan folk som är sugna på sådana investeringar får läsa på lite mer själva. Volatiliteten är ju trots allt enorm och det kan som vi båda vet definitivt gå i båda riktningarna för kryptovalutor.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Ifall du vill krydda med krypto, så finns Stormgain for spännande trading upplevelser.

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Vad är ditt största misstag inom investeringar?

I många år undvek jag tillväxtbolag. Tillväxtbolag bör ha större potential och jag tycker de gör sig bra som en del av en diversifierad portfölj.

Har du några tips för att hitta nya investeringsvärda aktier?

Ser att du nämner vinst, utdelning, värdering, tillväxt, balansräkning, affärsidén och insiders som viktiga faktorer vid val av aktier. Om du bara får välja två utav dessa – vilka är då viktigast för dig?
De två viktigaste tycker jag är tillväxt i omsättning och vinst. Jag vill gärna se stigande trender där.

Vad får dig att gå ur en investering?

(Ser att du med jämna mellanrum (typ varannan månad) säljer 1-2 aktier).
Enkelt sagt om jag inte längre tror på bolaget, alternativt att jag ser bättre möjligheter på annat håll.

Vad använder du för bildprogram till Instagram?

Slutligen så tycker vi på Valutahandel att dina bilder på instagram är fantastiska. De är väldigt inspirerande, motiverande och spännande att följa. Vad använder du för bildprogram för dina bilder på instagram och hur lyckas du få dem så snygga? De är ju världsklass..

Tack för det! Jag använder primärt power point för att konstruera dessa bilder.

Valutahandel avslutar: Stort tack för att du tog dig tid att svara på frågorna. Vi är säkra på att du kommer nå 10-miljoners gränsen innan 40 års ålder. Lycka till med investeringarna.


Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: SEK 1
Beskrivning: Brutalt låga avgifter. Riktigt bra för aktiehandel på nätet. Allt på svenska. Prova Degiro nu!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.



Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.