fbpx

Sten från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 3 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det har varit en mycket bra start på året för de investerare som valt att exponera sig mot guld. Allt fler investerarare väljer att köpa den gula ädelmetallen, och fler och fler analytiker höjer riktkurserna för guldet. Detta har skapat ett tryck för guldpriset som gör att det kan bli möjligt för denna råvara att visa en ny rekordkurs. Med hjälp av hävstång från CFD-handel med guld så kan man få 20x belåning vid köp av den ädla metallen för trading på nätet. Prova på Skilling för trading med guld! En skandinavisk trading sajt med enastående plattform.

Fundamental vs teknisk analys för guld

Även om den fundamentala analysen kan vara användbar ibland och alltid är värda att bevaka, har den tekniska analysen nästan alltid företräde. Det finns inget negativt att säga om en två månader lång paus efter ett flerårigt utbrott. De mer negativa placerarna, de så kallade björnarna kan ha rätt i att inflationen är svag så undanröjde inte denna svaghet en av de viktigaste fundamentala indikatorerna för guld, som kvarstår på en hausseartad avläsning. Låt oss ta en närmare titt.

treasury bill 3 månader

Som vi ser i diagrammet ovan har vi skillnaden mellan den tre månaders statsskuldsväxelräntan minus den amerikanska kärninflationen som visas i grönt. Vid nuvarande nivåer på 0,10 procent respektive 0,10 procent förblir detta förhållande marginellt rätt vid nollinjen för tillfället, trots en massiv övergång från inflation till vad som nästan är deflation de senaste tre månaderna.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trada med guld genom Skilling. Enkelt och smidigt att komma igång. Ta tillvara på möjligheterna. Prova nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Alla negativa avläsningar är hausseartade för guldpriset, och det beror på att negativa reala kurser uppmuntrar att äga guld med tanke på att det inte finns några möjlighetskostnader.

Vad händer med guldpriset vid räntehöjningar?

Under tiden när realräntan stiger finns det en möjlighet att äga guld. Medan en negativ avläsning på 2,25 procent är uppenbarligen mycket mer hausseartad för guld, eftersom ju mer negativ denna avläsning är, desto mer ökar efterfrågan på guld. Den nuvarande avläsningen är i paritet trots en nästan aldrig tidigare skådad förändring av inflationstakten, från 2,30 % för bara tre månader sedan till 0,10 % för närvarande.

Det är också värt att notera att om guldiset verkligen var svagt, skulle denna enorma återhämtning i spridningen ha fått guldpriset att falla under sina månatliga rörliga medelvärden. I stället har metallen knappt glittrat. Ibland är det inte nyheten eller indikatorn som betyder något, utan det är reaktionen på nyheterna eller en förändring av en indikator. I guldfallet; metallen ryckte bort från denna återhämtning som om det inte ens inträffade. Men visst, även det svarta guldet har haft en bra resa de sista månaderna.

graf över guldpriset

(Källa: TC2000.com)

Om vi tittar på det tekniska diagrammet ovan, kan vi se att guld kort testade sitt viktiga månatliga rörliga medelvärde under marskorrektionen, men inte har kommit i närheten av denna sedan. Istället handlas metallen i närheten av sitt motstånd på 1 790 USD/troy ounce och konsolideras på denna nivå.

Skillnaden mellan nu och det första testet av detta motstånd är dock att den senaste pausen har gjort det möjligt för de starkare händerna att samla metallen från de som har tröttnat på guldhandeln. Det är därför vi kan se att medan guld stängdes i den nedre halvan av sitt intervall i april när den först testade denna nivå, stängde den i den övre delen av sitt intervall i maj. Samma sak skedde i juni.

Betyg: 9.29/10
Minsta insättning: $4-$8
Beskrivning: Köp guldtackor online till lägsta möjliga pris!

Riskvarning:


Detta tyder på en kraftansamling eftersom det finns en klar efterfrågan som kan möta ett säljtryck, vilket pekar på att nästa betydande rörelse i guld bör bli högre. Som alltid finns det ingen garanti för att guldpriset kommer att bryta ut till nya topphöjder i år, men det skulle inte överraska oss att se guldpriset över 1 920 USD/troy ounce före årsskiftet. Sugen på att prova? Läs då mer om guld trading här.

Men även om guld inte lyckas bryta genom sitt motstånd på 1 790 dollar, kommer metallen sannolikt att förbli hausseartad med tjurarna i kontroll över alla tidsramar så länge guldpriset förblir över $ 1 590 / oz. Detta är för närvarande där movering average finns, och detta område är vanligtvis ett golv för metallen på nedsidan.

Analytiker höjer riktkursen till $3000

Erkända guldanalytiker från t. ex Bank of America höjer riktpriset för guld rejält. Eftersom FED inte kan printa mer pengar, så är guld ett av få säkra kort, tänker vissa analytiker. Med tanke på att dagens pris ligger strax under 1800 USD per ett uns (28.35 gram guld), så är 3000 en rejäl uppgång. Vissa kan troligen hävda att det nästan alltid är bra att gå in och köpa guld (gå lång) ifall du har lite täckning på kontot och även tror på en rejäl uppgång, samt håller vägen öppen för en svarta svanen händelse inom snar framtid. Det finns oändligt med anledningar att satsa på guld ifall man tror på en nedgång på aktiemarknaden det närmaste året. Köp till sillen, sälj till kräftorna?

Var kan man handla guld på nätet?

Guld, med tickern (XAU), går att handla på nästan alla råvarumäklare i vår topplista (såsom AvaTrade, eToro, Plus500 och Skilling) i form av antingen CFD'er eller fysiska guldtackor som på Bullion Vault.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.