fbpx

Tess från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Plus 500 för 43 minuter sedan.

» Prova Plus 500 du med.
77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

FTX har på bara ett par år blivit en av världens största tradingplattformar för kryptohandel med olika typer av derivatinstrument. För att ännu bättre kunna möta kundernas behov expanderar nu företaget sin amerikanska filial till att även inkludera aktier i produktutbudet, ett bra komplement till valutahandel och krypto. Målet är att på sikt bli en komplett helhetslösning för kvalitativ trading med olika typer av finansiella tillgångar.

FTX lanserades 2019 som en renodlad kryptosajt helt inriktad på trading med virtuella valutor. Plattformen har rönt stora framgångar på bara några få år och snabbt vuxit till en av världens största och ledande sajter inom sitt segment. I veckan meddelades att företaget nu tar sin verksamhet ett steg längre genom att även lansera aktiehandel på plattformen – till att börja med på den amerikanska sajten, men med målet att på sikt även utöka det till övriga filialer.

Enligt representanter från bolaget, däribland grundaren Sam Bankman-Fried, vill FTX expandera för att ytterligare kunna möta behov och efterfrågan från såväl befintliga som potentiella kunder. Man tror att majoriteten av alla som handlar krypto också tradar med aktier i någon utsträckning, och att man då gärna föredrar att ha allt samlat på ett och samma ställe.

Kostnadsfria konton och kommissionsfri aktiehandel

Aktiehandeln hos FTX kommer precis som kryptotradingen att erjudas via kostnadsfria handelskonton. Själva tradingen kommer också att vara helt utan kommission. Av dessa första tidiga uppgifter att döma verkar det alltså som att aktietrading via FTX kommer att vara kostnadsmässigt förmånligt på flera sätt.

Vidare kommer också utförliga marknadsanalyser att finnas tillgängliga, liksom detaljerad bolagsdata och analyser för varje separat aktie. Hela upplägget kommer att gå under namnet FTX Stocks och kommer implementeras på den befintliga FTX-plattformen i USA. Initialt kommer utbudet att inkludera aktier listade på Nasdaq, men ambitionen är att på sikt utöka det till andra marknader också.

Smyglansering för utvalda kunder i USA – utökning planeras på sikt

FTX Stocks kommer inledningsvis bara att finnas tillgängligt på bolagets amerikanska sajt, och där endast för en mindre skara utvalda kunder. Eftersom FTX inte kommer att tjäna några pengar på aktiehandeln till en början – de får inget betalt för att förmedla och mäkla aktieaffärerna – väljer man att testköra det hela för ett mindre antal kunder, innan man sjösätter det på riktigt.

Svenska kunder kommer, liksom övriga icke amerikanska kunder, alltså att få vänta ett tag innan FTX Stocks förhoppningsvis lanseras för oss också. Än så länge är FTX inte reglerad för tradingtjänster inom EU, men sajten växer hela tiden i popularitet och har redan nu många europeiska och svenska kunder. Att man framöver kommer att satsa på en EU-licens samt en lansering av FTX Stocks även här, känns därmed inte allt för otroligt.

Under tiden kan sajten användas för kryptotrading med flera olika typer av derivatinstrument, generös hävstång och ett massivt utbud av olika valutapar. Registrera dig för ett gratis demokonto hos FTX för att testa plattformen med fiktiva medel helt utan risk.

Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: $50
Beskrivning: Världens främsta kryptotrading med olika derivatinstrument. Låg spread, hög transparens. Prova FTX!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar vi trading på denna kryptoplattform.


Varför lanserar FTX aktiehandel?

FTX kommer fortsatt vara en storspelare inom krypto och virtuella valutor kommer framgent också att vara sajtens huvudsakliga fokus. Samtidigt ser man, enligt FTX US VD Brett Harrison, också ett värde i att utöka utbudet med aktier nu när allt fler börjar intressera sig för virtuella valutor och många nya kryptohandlare strömmar till. Många av de kryptotraders som tillkommer idag är redan aktiva inom aktiehandel.

För att göra det så enkelt och smidigt för dem som möjligt vill FTX göra det möjligt att samla all handel på ett och samma ställe – både krypto och aktier. Man vet att enkelhet, bekvämlighet och smidighet generellt är högt uppskattat och prioriterat bland traders – få vill tvingas ha olika konton hos olika mäklare för olika typer av tillgångar.

Insättningar med både stablecoins och fiat

Kunder som vill nyttja den nya möjligheten att handla såväl krypto som aktier från samma konto och genom samma mäklare kommer att kunna göra depositioner på sitt handelskonto med dels stablecoins som USDC, dels i vanliga fiatvalutor. Insättningar i fiat kommer att vara möjligt via banköverföring och kortbetalning, utan extra avgifter från FTX håll.

Nyheten tar FTX ett steg längre än flera stora konkurrenter

FTX är långt ifrån den enda stora kryptoplattformen på marknaden – men med lanseringen av FTX Stock skaffar de sig en fördel framför några av sajtens främsta konkurrenter. Varken Coinbase eller Binance, vilka liksom FTX är några av världens största plattformar för kryptohandel, har just nu aktiehandel på sina respektive sidor. Måhända kommer de följa i FTX fotspår om expanderingen visar sig vara en succé, men i dagsläget är FTX ensamma bland de tre att lansera tjänsten. Faktum är att Binance för en tid sedan valde att lägga ned sin aktiehandel och enbart rikta in sig på krypto.

Börsnotering i sikte för FTX?

Expandering till aktietrading en av flera spännande saker som sker på FTX denna vår. För en knapp månad sedan rapporterade Valutahandel om att företaget troligen ska ingå ett samarbete med investmentbanken Goldman Sachs, vilka enligt uppgift bland annat ska bistå FTX vid en potentiell börsnotering, som enligt rykten sägs kunna vara relativt nära förestående. I mars blev FTX Europe också första kryptoplattform att få tradinglicens beviljad i Dubai.

Vidare fortsätter också FTX att utöka sitt utbud av kryptoprodukter och att ta allt fler marknadsandelar på den konkurrenstäta kryptomarknaden. Vi ser med spänning fram emot att se hur FTX fortsätter att utvecklas samt om – eller förhoppningvis när – aktiehandel görs tillgängligt för den breda kundstocken.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.