fbpx

Olof från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 36 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

En viktig faktor för att kunna lyckas bygga bra kapital som valutahandlare eller trader av andra finansiella instrument, är att vara uppmärksam på hur mycket av det du tjänar som försvinner i kostnader och avgifter. Så lite som möjligt är naturligtvis att föredra vid valutahandel och det är därför vi skapat denna post om kommissionsfria alternativ. Läs vidare för att lära dig mer om hur du hittar avgiftsfritt för valutamäklare, samt vilken typ av bolag som har lägst avgifter och högst säkerhet.

Mäklarsidor för online trading måste förstås tjäna pengar på något sätt, dels för att ha de ekonomiska förutsättningar som krävs för att kunna driva sajten, men även för att också de ska kunna redovisa positiva resultat och gå med vinst – som vilket annat företag som helst. Hur de tjänar sina pengar skiljer sig dock åt mellan de olika sidorna, och här gäller det att vara uppmärksam och läsa det finstilta när man ska signa upp sig som användare och börja nyttja en tjänst.  Sättet på vilket en valuta- eller värdepappersmäklare drar in intäkter beror på vilken typ av mäklare de är; STP-, ECN-, hybridmäklare eller market maker. För handel med både så låg kommission och så låga kostnader som möjligt är alltid en STP-mäklare alternativt en hybridmäklare att rekommendera.

Kommissionsfri handel – eller åtminstone handel med så låg kommission som möjligt – är det bästa och mest förmånliga alternativet för dig som trader. Det innebär något enkelt förklarat att valutamäklaren tar noll eller mycket lite provision för de positioner du genom mäklaren skickar till marknaden.  Men hur ska man då veta vilka av alla valutamäklare där ute som erbjuder marknadens vassaste och bästa kommissionsfria handel? Första steget är att kika på vilken typ av valutamäklare det handlar om. Låt oss reda ut några väsentliga skillnader och hur de hänger ihop med eventuell kommission eller i bästa fall, helt avgiftsfritt.

Sikta på STP- eller hybridmäklare 

STP står för Straight Through Processing (kallas även direktmäklare på svenska), vilket innebär att mäklaren omgående skickar kundens order vidare till en likviditetsleverantör, och positionen blir således synlig direkt på marknaden eftersom den inte passerar några mellanhänder eller någon typ av flaggning eller filtrering. STP-mäklare tjänar pengar på sina variabla spreads – alltså skillnaden i köp- och säljkurs – vilka oftast är mycket låga. En market maker arbetar istället genom att själva agera likviditetsgarant och på så sätt säkerställa att det alltid finns köpare till din order – de bedriver s k inhouse banking, vilket i stora drag innebär att deras intäkter genereras när kunder förlorar pengar – naturligtvis en potentiell intressekonflikt att ta med i beräkningen. Market makers tilltalar generellt sett investerare som handlar med mindre summor samt oerfarna nybörjare.

Hybridmäklare då – blandningen mellan STP och market maker – anses av många experter och erfarna traders vara det bästa av två världar. En hybrid har fördelen att både kunna skicka ordrar direkt till marknaden och de till sajten kopplade likviditetsgaranterna, alternativt själva möta och fylla upp ordern som en market maker. Metod beror oftast på orderns storlek och huruvida möjliga köpare finns, varför hybridmäklare oftast lockar breda användarskaror av varierande slag – med både större mindre finansiella muskler.

ECN-mäklare liknar STP-mäklare i det avseendet att de också skickar vidare ordrar till likviditetsgaranter istället för att syssla med inhouse banking. Däremot ligger ECN-mäklare steget före STP-aktörerna i fråga om No Dealing Desk – alltså att de inte själva på något sätt spelar någon aktiv roll i handeln annat än att agera renodlade mellanhänder. Många traders anser ECN-mäklare vara de mest opartiska aktörerna på marknaden – men modellen kommer också till ett högre pris i form av både större variabel spreads och högre kommission.

Vad är egentligen skillnaden mellan spreads och kommission?

Eftersom en spread är en typ av avgift pålagd av mäklaren i syfte att tjäna en slant på din trade, ställer sig många frågande till hur sådan handel då kan benämnas som kommissionsfri? Spreaden förefaller ju i princip vara precis det som definierar kommission – nämligen en avgift som mäklaren tar ut för att ha förmedlat traden. Men det finns en väsentlig skillnad. Medan spreads endast betalas en gång per genomförd trade – inräknat både köp och sälj – betalas kommission alltid vid både ingång och exit av en position. För att kompensera för bortfallet av kommission, innebär kommissionsfri handel hos många mäklare högre spreads. Väljer man istället att betala kommission kan man således “belönas” med erbjudanden om så lite som 0,00 i variabel spread. Det faktum att en avgift tillkommer vid både köp och sälj, gör det emellertid nästan alltid mindre förmånligt än att handla med enbart spreads. Dessutom finns idag flera proffsiga mäklare som steppat upp och faktiskt erbjuder både kommissionsfri handel och låga spreads. Vissa har även BankID för att snabba på processen och öka säkerheten. Läs vidare för att få reda på vilka!

Både nykomlingar och branschveteraner i toppen av kommissionsfritt

Efter att ha synat marknadens aktörer noggrant i sömmarna, kan Valutahandel.se konstatera att den svenskgrundade finetech-plattformen Skilling, veteranen eToro, den relativt färska NS Broker och social trading-jätten eToro utmärker sig som särskilt bra sajter med kommissionsfri valutahandel med riktigt låga variabla spreadar. Samtliga fyra aktörer är STP-mäklare, alternativt så kallade hybridmäklare. Utbudet av online mäklarsajter växer sig större och större hela tiden, med en ständigt strid ström av nya aktörer på marknaden. Konkurrensen dem emellan är hård och eftersom det blir allt svårare att erbjuda något helt nytt, unikt och extra förmånligt för dig som användare – handlar det ofta om mycket små marginaler i vad som skiljer de olika sidorna åt. Men, små marginaler gör ofta stor skillnad – därav vikten att jämföra och kontrollera eventuella avgifter, kommission och storlek på spreads. Skilling, NS Broker och eToro sticker ut med några av marknadens snävaste variabla spreads och avsaknad av kommission. Lägg därtill att övriga avgifter för t ex. uttag ligger på mycket förmånliga nivåer, så blir det enkelt att förstå varför samtliga fyra sajter är så populära och absolut får anses vara branschledande. Upptäck fördelarna du också och testa valutahandel med CFD hos t ex Skilling, NS Broker eller Plus500!
Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Sveriges bästa kommissionsfria bolag inom valutahandel. Kom igång med trading på under 10 sekunder med BankID!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Skilling cTrader integration slutförd

Hög säkerhet, ingen kommission & snabbast avslut: Skilling vinner

Det som är bäst för att bli en framgångsrik forex trader är när du kan få maximal säkerhet i kombination med helt kommissionsfritt och kan använda en superlåg variabel spread, samtidigt som du erhåller rekordsnabba avslut på dina affärer. Med hjälp av BankID så kan du bli verifierad och komma igång på 10 sekunder, ja du läste rätt! Bakom bolaget står Optimizer Invest som lagt in enorma belopp i Skilling för att få bolaget riktigt välfinansierat. Med otroligt hög säkerhet, BankID på plats, rejäl finansiering bakom bolaget och helt nytänkande teknologi så är det enkelt att förstå varför traders söker sig hit. Prova handla valuta hos Skilling, du också!

eToro mobil valutahandel

eToro vässar till sig ytterligare 

Apropå branschledande måste vi avslutningsvis nämna att copy trading-giganten eToro avancerar från kommissionsfri valutahandel, till att också introducera provisionsfri handel med aktier. Medan valutahandel som regel är hyfsat förskonat från alltför saftiga avgifter och kostnader, kan trading med aktier mycket väl innebära att en stor del av kakan äts upp av just provision och mer eller mindre dolda avgifter. eToros lansering av provisionsfri aktiehandel kommer därför som en glädjande nyhet. Sajten utlovar noll pålägg, noll ärendeavgifter och noll förvaltningsavgifter. Den provisionsfria handeln är tillgänglig för användare hos eToro Europe Ltd samt eToro UK Ltd, som vill ingå långa aktieaffärer utan hävstång. De nya villkoren är en av flera förmåner med att handla aktier med CFD'er hos eToro – där möjligheten att kopiera andras aktieportföljer, att endast kunna köpa delar av dyra aktier samt obegränsad handelsvolym kan lyftas för att nämna några. Saknar du konto hos eToro? Signa upp dig snabbt och smidigt och kom igång redan idag!


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Upplev kommissionsfri valutahandel med eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.