fbpx

Simon från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 35 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det finns väldigt mycket spekulationer kring vart priset på oljan skall gå i framtiden. Många kända nyhetsmedier gillar att peka på att oljan kommer dö ut i samband med att samhället blir mer hållbart, men är det verkligen så? Oljan är väldigt uppbunden i valutor och går oftast i cykler. Dollarn (USD) är den valutan som oljan har den mest tydliga relationen med då man oftast mäter oljepriset i just dollar. Häng med och lär dig mer om olika korrelationer, framtiden för oljan och olika ställen att handla olja på nätet.

En negativ relation mellan oljepriset och dollarn

Just för att man fortfarande mäter oljans pris i dollar valutan på ett internationellt plan betyder det även att dessa två har en negativ relation.
Flera dollar sedlar i en hög

Anledningen till detta är väldigt enkelt, när dollarn går upp så ändras inte värdet av oljan utan det som händer är att priset går ner just för att behålla samma värde per gallon.

Oljan går alltså inte upp i pris när dollarn gör det, därför måste oljan gå nedåt för att priset per gallon skall vara korrekt. Så ifall du oroas över 5% inflation i USA, vilket kom ut idag, så kan råvaror som olja vara ett sätt att hedga sig mot inflation till viss del. Du kan registrera dig hos Skilling och handla olje-CFD med några knapptryckningar.

Amerika gynnas av att oljan går ner i pris, då hela landet gör valutakursvinster på detta. Länder som har en ekonomi beroende av oljeexport har däremot inte samma fördel. När vi talar om länder som exempelvis Ryssland och Brasilien, där landets energisektor är en relativt stor del av bruttonationalprodukten, får man större fördelar av ett högre oljepris. Denna relation som oljan och dollarn har är däremot väldigt gynnsam för dig som day trader. Ifall du vill lära dig mer om hur oljan förhåller sig till valutor och dollarn så kan du kolla denna artikel på Forbes, eller läsa om vad man ska tänka på vid handel med oljevalutor.

Oljan har en positiv framtid, trots miljörörelsen och nedgångarna

År 2020 har nog varit en av de jobbigaste perioderna för oljan sedan 2008 finanskrisen, global efterfrågan på olja minskade med 25% i April 2020, däremot så förväntas hela sektorn ha en väldigt stark återhämtning i samband med att ekonomin öppnas igen. Man tror även att efterfrågenivån som tidigare funnits för oljan kommer att minska just eftersom Corona pandemin gjorde att företag började öppna möjligheten till sina anställda att exempelvis jobba hemifrån eller automatisera arbetsuppgifter. Detta kan vi även se tydligt då olja har underpresterat jämfört med S&P500 index, dock så är oljan långt ifrån död.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck den ledande, skandinavisk valuta- och råvarusajten för trading hemifrån. Testa Skilling, du med!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Det vi måste förstå är att även om samhället som helhet blivit mer engagerade i miljön och att minska utsläppen så är teknologin för hållbar energi långt ifrån klar, i dags läget finns det ingen alternativ energikälla som kan ersätta oljan. Oljan är fortfarande den mest efterfrågade energikällan då den är enkel att använda, enkel att framställda och väldigt billig att producera. Kostnader för vindkraft minskar med åren då teknologin blir bättre, däremot så finns fortfarande ett stort kapacitets problem då man inte lyckats försörja städer med mängderna energi som krävs. Förutom att det faktiskt kräver att man placerar vindkraftverk någonstans där det blåser finns det även andra problem såsom att återvinna de stora stolparna och även marken som förstörs. Oljan är väldigt fördelaktig då man kan lagra oljan väldigt länge och det tar inte heller upp stor mark som kan nyttjas för annat. Ifall du vill läsa mer om oljans framtid kolla denna artikeln från Deloitte!

Köp av WTI olja som CFD

Oljederivat blir allt mer lukrativt

Fördelen för dig som day trader är att oljans pris alltid går upp och ned i cykler. Ifall du vill förstå vad som får oljan att gå upp eller ner i pris kan du t. ex använda teknisk analys verktyg. Däremot så domineras fortfarande derivathandels marknaden av institutioner och professionella traders. Därför är det extra viktigt att du som trader lär dig vad som får oljan att röra på sig.

Även det faktum att nordpolen smälter mer och mer varje år är detta en fördel för dig som day trader, så tråkigt som det är att isen smälter måste vi även ta hänsyn till att det finns väldigt mycket outforskad mark i nordpolen där man spekulerar på att hitta olja. Stora bolag som Lundin energy, Exxon etc har redan börjat planera hur de skall pumpa upp olja där. Enligt denna artikel finns det ungefär 90 miljarder tunnor av olja som inte hittats än, motsvarande 13% av jordens utbud. Detta fynd skulle verkligen påverka priset på brent oljan då den i stort sett idag kontrolleras till stor del av regimer i mellanöstern som är de största leverantörerna av olja idag. Här kan du läsa mer om oljans investeringsmöjligheter!

Dollarns fall skapar mer rörelse i råvaror

Min prognos på oljans positiva framtid har väldigt mycket att göra med makroekonomiskt beteende, som vi sett på sistone har det blivit mer vanligt att folk gärna håller andra säkerheter som aktier, råvaror och kryptovalutor istället för att hålla vanliga valutor. Detta är då för att fler och fler börjar inse att det faktiskt är säkrare med dessa säkerheter på grund utav den höga inflationen, det har även hänt innan Corona pandemin att folk började bete sig på detta sätt. I Iran har inflationen varit väldigt hög länge, invånarna har sett sina pengar halveras i värde över natten. Detta har resulterat i att deras börs, “Tehran Stock Exchange” haft en kraftig uppgång då invånarna håller aktier istället för deras valutor.

Med tanke på att vi har haft en så stark börs på sistone i OECD länderna så tyder detta på att samtliga länder är på väg i samma riktning, Guld ligger på en all time high gentemot dollarn och vi ser tydliga uppgångar i oljan. För dig som day trader är det viktigt att du håller bra koll på trading mönster med rätt verktyg, jag kan rekommendera dessa för dig som vill tradea olja.

Skilling grön logo 100x100 pixlar

3 verktyg för dig som vill tradea olja

Skilling (recension) – Fördelen med är först och främst att det är ett svenskt företag som ägs av offentliga personer. Därför tycker jag att det är mycket säkrare att använda deras plattform. Den är även formad för att maximera användarvänlighet. Klicka här för att registrerar dig hos Skilling!

CMC Markets: Vit blå logo
CMC Markets (recension) – Har fått en bra recension av oss på valutahandel.se. Med tanke på att företaget funnits länge har de mycket erfarenheter för att maximera nyttan för dig som trader. De har även ett stort utbud som du kan utnyttja för att handla andra instrument än råvaror. Besök CMC Markets hemsida här!

Capital - vit logo med svart text
Capital (recension) – Väldigt stort utbud av diverse instrument du kan använda. Du kan även ladda ner deras app till mobilen för iOS eller för Android och handla via en av de bästa apparna! Otroligt smidigt och bekvämt. Klicka här för att börja med Capital idag!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Fler än 50 råvaror att handla med CFD. Prova Capital!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.



Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.