fbpx

Jonas från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 32 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Denna gång tittar vi närmare på Plus 500, en mäklare som är noterad på Londonbörsen. Aktien handlas sedan juli 2018 på Londonbörsens Main Market under kortnamnet PLUS och är en beståndsdel i FTSE 250-indexet. Plus500 har varit verksamt inom valutahandel med CFD-verksamhet sedan 2008. Plus500 är en strömlinjeformad mäklare som fokuserar på handel på ett brett spektrum av finansmarknader med relativt låga spreadar och inga provisioner utan att erbjuda många extratjänster. PLUS 500's recension beskriver att bolaget har kunder i mer än 50 länder runt om i världen. De har extremt bra utbud för råvaruhandel, inte minst trading med guld.

Plus500 är ett internationellt finansföretag som tillhandahåller onlinehandelstjänster i contracts for difference (CFD), över mer än 2 000 värdepapper och flera tillgångsslag. Företaget har sitt huvudkontor i Israel och har dotterbolag i Storbritannien, Cypern, Australien, Singapore och Bulgarien.

Plus500 är auktoriserat och reglerat av Financial Conduct Authority (FCA), Cyperns Securities and Exchange Commission (CySEC), Australian Securities and Investments Commission (ASIC), Singapore Monetary Authority (MAS) och Israel Securities Authority (ISA).

Historia

Företaget grundades 2008 av sex alumner från Technion – Israel Institute of Technology: Gal Haber, Alon Gonen, Elad Ben-Izhak, Shlomi Weizmann, Omer Elazari och Shimon Sofer), med en initial investering på 400 000 dollar som bidragit av Gonen

Den ursprungliga plattformen var baserad på ett Windows OS. 2010 lanserade Plus500 en webbaserad version av sin onlineshandelsplattform, där Mac- och Linux-användare kan handla online. 2011 lanserade de sin första app för iPad- och iPhone-användare.

2012 introducerade Plus500 sin Android-baserade handelsplattform för Android-smartphones och surfplattor.

Mobilapp från Plus500
I oktober 2012 fick Plus500UK Ltd böter om 205,128 GBP av FCA, efter underlåtenhet att rapportera transaktioner exakt under ett och ett halvt år. Företaget kunde inte lämna in fullständiga och exakta transaktionsrapporter på grund av avsaknad av lämpliga system och kontroller, dokumenterade rutiner eller lämplig utbildning för personal. (Kapitel 17 i FSA: s handbok för övervakning och princip 3 i FCA: s principer för företag).

2014 lanserade företaget sin Windows-app
I maj 2015 drabbades Plus500 med massiv förlust när dess aktie sjönk nästan 60 procent på grund av företagets övergång till frysning av brittiska baserade handlarkonton. Den brittiska myndigheten för finansiell uppförande hade beordrat Plus500UK (det brittiska dotterbolaget till Plus500) att frysa kontona som en del av en granskning av kontroller mot penningtvätt. De flesta kunder kunde komma åt sina medel inom två månader. Koncernens australiska och Cyperns dotterbolag påverkades inte.

Playtech
I juni 2015 lade Playtech, ett onlinespelföretag som expanderade till finansiell handel ett bud på 702 MUSD på Plus 500. Playtech valde senare att dra tillbaka budet november 2015 efter att bolaget inte lyckades få godkännande av lagstiftningen för övertagandet.

2016 var det israeliska verksamhetsdotterbolaget Plus500IL Ltd ett av ett litet antal företag som beviljades en handelsarenalicens av den israeliska säkerhetsmyndigheten (ISA). Samma år släppte Plus500 en app för Apple Watch för att handla och visa kontouppgifter direkt.

I början av december 2017 beviljades Plus500SG Pte Ltd, Singapore-dotterbolaget till Plus500, en licens för kapitalmarknadstjänster av den monetära myndigheten i Singapore (MAS) för att handla med värdepapper och hävda valutahandel.

I juni 2018 lanserade Plus500 sin ekonomiska kalender med omfattande finansiella händelser och indikatorer från hela världen, som tillhandahålls av Dow Jones & Company, ett dotterbolag till News Corp. Plus500s kalender innehåller en lista över de viktigaste instrumenten för varje ekonomisk händelse.

Plu500's verksamhet

Plus500-handelsappar stöds på 32 språk, inklusive engelska, tyska, grekiska, italienska, spanska, franska, finska, danska, svenska, estniska, ryska, rumänska, hebreiska, arabiska och traditionella och förenklad kinesiska. Det har rapporterats att 40 procent av transaktionerna gjordes antingen av smartphones eller surfplattor.

I december 2017 tillkännagav övervakningsmyndigheter i Europa och Storbritannien detaljer om planerade restriktioner för sektorerna spreadbetting och CFD. Plus 500s verkställande direktören Asaf Elimelech sade att “styrelsen anser att förslagen sannolikt inte kommer att ha någon väsentlig negativ inverkan på koncernens verksamhet, tack vare dess mycket flexibla affärsmodell.”

I februari 2019 rapporterade The Times att i företagets årsrapport 2017 hade Plus500 berättat för investerare “2017, liksom under 2016 och 2015, genererade företaget inte nettointäkter eller förluster från marknadseffektivitet och marknadsföring”, men i februari 2019 publicerade företaget en motsägelsefull rapport om att det hade haft en förlust på 103 miljoner dollar från kundaktivitetsverksamhet under verksamhetsåret 2017.

Företaget erbjuder tillgång till en omfattande produktlinje, inklusive Forex, aktieindex, aktier, råvaror, kryptokurser, ETF: er och optioner. Plus500 är den första valutamäklaren som introducerade en Bitcoin CFD 2013. Företaget debiterar inte provisioner för någon av sina affärer. Alla kostnader ingår i spreaden för vart och ett av de mer än 2 000 handelsinstrument som erbjuds på Plus500s WebTrader-plattform.

Fördelar

  • Plus500 erbjuder tillgång till mer än 2 000 handelsinstrument
  • Några av de lägsta spreadarna i branschen finns hos Plus500
  • Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor är tillgängliga

Nackdelar

  • Plus 500 har ett sparsamt bibliotek med utbildningsmaterial tillgängligt
  • Medan kunder kan handla mer än 2 000 instrument finns det få verktyg att använda för att analysera dessa instrument
  • Plus500s WebTrader kan inte kopplas ihop med andra handelsverktyg eller plattformar

Kundsäkerhet

Medan Plus500 inte tillhandahåller ytterligare insättningsgaranti, är företaget registrerat hos Financial Conduct Authority (FCA), CySEC, ASIC, FSCA, FMA, MAS och ISA, vilket ger god ansvarsskyldighet och synlighet.

Företaget är skyldigt att vidta åtgärder för att säkerställa att kundernas pengar inte blandas med företagets egna pengar – se till att kundens pengar och tillgångar skyddas i det osannolika fallet att Plus500 blir insolvent – genom att hålla dessa fonder på segregerade konton i reglerade banker. Om Plus500 inte kan att betala, kan eventuell brist på medel upp till 50 000 pund kompenseras enligt Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Om den depåbank som innehar kundfonder går till likvidation kan eventuellt underskott på medel upp till 85 000 pund kompenseras under FSCS.

Plus500 erbjuder också negativt balansskydd, vilket säkerställer att kunder inte kan förlora mer än de har lagt in på sitt konto. Garanterade stopplossar kan användas på vissa instrument beroende på marknadsförhållanden men de är föremål för en bredare spread.

Plus 500's hemsida på en dator

Webbupplevelse

Plus500s WebTrader-plattform är en strömlinjeformad handelsupplevelse som är stabil och lättillgänglig från alla webbläsare. WebTrader har ett enkelt och lättanvänt gränssnitt som låter dig skapa övervakningslistor, analysera diagram, samt placera och övervaka affärer. De tekniska analysdiagrammen kan utökas till fullskärm och erbjuder mer än 100 tekniska indikatorer som du kan använda på många olika tidsramar, från fästdiagram till veckodiagram. Till skillnad från många mäklare erbjuder Plus500 dock inte ett MetaTrader 4 (MT4) plattformshandelsalternativ som skulle ge mer funktionalitet och anpassningsbarhet.

WebTrader är enkel och enkel att använda, och layouterna känner sig bekanta. Handlare kan välja mellan mer än 2 000 instrument, analysera urvalet i ett anpassningsbart tekniskt analysdiagram och placera sin handel med bara några få klick, allt inom samma fönster. Tyvärr är WebTrader ett slutet system. Avancerade handlare som förlitar sig på att integrera analys- och automatiseringsverktyg från tredje part i sin handelsprocess kommer att bli besvikna. Inget av dessa verktyg kan integreras direkt med WebTrader.

Mobilupplevelse

Plus500-mobilapplikationerna inkluderar all funktionalitet som är tillgänglig i skrivbordsapplikationen. Handlare kan få åtkomst till Plus500: s 2 000 handelsinstrument, villkorade beställningar, kontouppgifter och kartläggning (komplett med 100+ tekniska indikatorer) från mobilapparna Android, iPhone eller iPad. Plus500 erbjuder säkerhetsåtgärder som bland annat låsning av fingeravtryck för att öppna applikationen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Valutahandel med Plus500. Störst utbud över hela världen. Låg spread. Prova nu!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


De dynamiska diagrammen kan utökas till fullskärm för att ge mer tydlighet under den tekniska analysprocessen. Kunder kan också sätta in och ta ut pengar från mobilappen. Vissa handlare kommer emellertid att vara bekymrade över bristen på förbättrade säkerhetsåtgärder, särskilt eftersom dessa applikationer ger en direkt tillgång till finansierade konton. Det är rimligt att åtminstone ha förväntat sig att apparna innehåller någon typ av anpassningsbar, automatisk utloggning. Kunderna kan inte heller använda mobilapplikationen MT4, som har större funktionalitet och kan vara ett mer bekant gränssnitt för erfarna investerare.

Analysverktyg

Plus500 har mycket lite att erbjuda när det gäller analys, verktyg och kommentarer. Företaget tillhandahåller några få interna artiklar eller videor och det finns inga nyhetsflöden. De erbjuder inte kalendrar, vilket är en fantastisk funktion. Plus500-kunder måste hitta denna information någon annanstans.

Plus500 tillhandahåller emellertid anpassningsbara diagram där handlare kan utföra teknisk analys av något av instrumenten som behandlas. Den ger också en enkel “Traders ‘Sentiment” -indikator som visar handlare vilken procentandel av Plus500-kunder som köper ett instrument, som valutaparet EUR/USD, och vilken procentandel som säljer det.

Specialfunktioner

Plus500 erbjuder inga av de specialfunktioner som vi vanligtvis letar efter hos en mäklare. Det tillåter inte automatiserad handel via Expert Advisors eller andra handelsalgoritmer, den tillhandahåller inte back-testfunktioner och tillåter inte heller kunder att hantera tredjepartsfonder via PAMM- eller MAM-handelsplattformar. Företaget tillhandahåller helt enkelt en strömlinjeformad WebTrader-plattform tillsammans med liknande mobilhandelsappar för iPhone, iPad och Android-enheter där kunder kan placera och övervaka affärer.

Plattformen är tydligt inriktad på dem som bara behöver en mekanism för att utföra affärer utan mycket avancerad funktionalitet. Garanterade stoppar finns tillgängliga på vissa marknader; emellertid kommer de med en ökad spread och kan inte läggas till tidigare öppnade affärer.

Investeringsprodukter

Företaget debiterar inte provisioner för någon av sina affärer. Alla kostnader ingår i spreaden för vart och ett av mer än 2 000 handelsinstrument som erbjuds på Plus500s WebTrader-plattform. Stora volymhandlare får ingen handelsrabatt på Plus500 och spread är densamma oavsett om du handlar en eller 1 000 poster. Det finns inga avgifter för normala uttag eller avslutande av ett konto. Inaktivitetsavgifterna kommer dock in efter att ett konto har varit inaktivt i tre månader. En handlare kan öppna ett konto med så lite som £ 100.

Handlare kan kvalificera sig för ett “professionellt” konto, som erbjuder en högre nivå av maximal hävstångseffekt, men kostnaderna är desamma. Investerare med ett professionellt konto kan öka sin maximala hävstångseffekt tiofaldigt, från 1:30 till 1: 300. Plus500 erbjuder också tillgång till optionshandel på många marknader. Dessa är väldigt lika med vanliga köp- och säljoptioner som handlas på börser, men de är inte standardiserade, vilket innebär att optionspremien kan anpassas efter din risktolerans och ditt eget strategimål.

Kundsupport

Plus500s kundsupport är begränsad; onlinechatt och e-poststöd finns dock dygnet runt. Ett kundtelefonnummer är inte tillgängligt. Blivande och nuvarande kunder måste skicka förfrågningar via livechatt eller via e-postsystem som är tillgängligt dygnet runt. Medan kundtjänstalternativen är begränsade fick vi svar på var och en av chattarna och e-postmeddelandena som skickats in inom några minuter, vilket är en relativt snabb responstid.

Onlinechatten är lätt att använda, men de initiala svaren på våra förfrågningar kändes som en chatbot. Detta är inte nödvändigtvis ett problem eftersom programvaran är bra på att upptäcka vanliga frågor och länka till en FAQ eller ge ett kort svar. Att komma till en mänsklig agent går relativt snabbt vid behov. Även med dessa begränsningar var kundtjänstens svar på våra förfrågningar snabba, kunniga och artiga. FAQ-avsnittet täcker ett brett utbud av ämnen och har en utmärkt sökmotor.

Vad du behöver veta

Plus500 är bäst för den kostnadsmedvetna handlaren. Denna mäklare har mycket konkurrenskraftiga uppslag, vilket håller kostnaderna låga. Extra funktioner som auto-trading, MT4 och Expert Advisors är dock inte tillgängliga. Erfarna investerare som föredrar att gå in och avsluta sina affärer manuellt kan finna att funktionalitetsutbytet är värt de lägre kostnader som Plus500 tar ut.

Förutsatt att du handlar med ett konto som har skapats hos den brittiska versionen av Plus500, är den ytterligare säkerhetsregleringen genom Financial Conduct Authority också ett plus. Många investerare är nervösa över bristen på skydd för konton som hålls med mäklare på Cypern eller liknande jurisdiktioner.

Dessutom ger Plus500 handlare tillgång till köp- och säljoptioner på många marknader. Dessa alternativ fungerar som de börshandlade versionerna förutom att de är icke-standardiserade. Detta innebär att alternativen från Plus500 kan anpassas och justeras för din risktoleranser och dina strategimål.

Nackdelar med Plus500

Den största konkurrenten, Skilling, erbjuder KYC med hjälp av BankID. Detta är den onekligen den största nackdelen och det enda som Plus500 verkligen saknar idag. Annars är det en helt fläckfri valutamäklare, som har superlåg spread och ett helt enormt utbud. Prova trading med Plus500 idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Handla aktier, index och valuta med Plus500. Troligen det största utbudet av alla. Prova nu!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.