fbpx

Marie från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren NS Broker för 2 minuter sedan.

» Prova NS Broker du med.
61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

En av världens främsta kryptoplattformar, tillika en pionjär inom branschen, adderar en av det senaste årets mest populära kryptovalutor efter högt tryck från investerare. Solana kan numera handlas och förvaras på Coinbase plattform – och inom kort sägs fler spännande integrationer med blockkedjan vara på gång.

Blockchainplattformen Solana med tillhörande kryptovaluta SOL har gjort stor succé på relativt kort tid. Nätverket lanserades 2017 och uppmärksammades redan tidigt som en potentiell betydande konkurrent till Ethereum, jämfört med vilken Solana sägs erbjuda lägre avgifter och kortare transaktionstider. Det skulle dock dröja till våren 2021 innan värdet började ta fart på riktigt – men det med besked.

Solana har stigit kraftigt i pris från mars/april i fjol och därefter. En viss nedgång har setts under detta första kvartalet av 2022 – men intresset bland investerare finns likväl kvar. Efterfrågan på Solana är hög, inte minst inom NFT-världen. Dörför börjar allt fler plattformar väljer att utöka stödet i sina plånböcker för Ethereum-konkurrenten. Däribland Coinbase (läs recension), som nyligen gick ut med nyheten om att Solana nu adderas till nätverket strax efter det att tjänsten Coinbase Pay gått live.

Hög efterfrågan från kunder bakom beslutet

Nyheten om att Solana blir ett nytt tillskott hos Coinbase kommunicerades i fredags för en vecka sedan, via en bloggpost på Coinbase egna plattform. Som främsta skäl till beslutet uppges just ett stort tryck från investerare ligga. Många vill ha ett bra och billigare alternativ till Ethereum, och med de lägre transaktionsavgifter och kortare trasaktionertider som Solana erbjuder är protokollet för många det mest givna alternativet.

Framtidsutsikterna för Solana förutspås av många också se riktigt ljusa ut. Fjolårets imponerande värdeökning visar på ett stort förtroende från marknaden och flera experter har uttalat sig om att Solana på sikt kan komma att bli en farlig utmanare för Ethereum.

Användare kan importera befintliga Solana-baserade plånböcker direkt till Coinbase

I samband med att Solana adderas till Coinbase plånbok lanserar plattformen också sin helt nya tjänst Coinbase Pay. Med Coinbase Pay kommer investerare som redan har befintliga Solana-innehav i andra plånböcker, till exempel Phantom och Solflare, kunna importera dessa direkt in på Coinbase. Tjänsten blir tillgänglig via ett enkelt webbläsartillägg och ska enligt uppgift ska vara kostnadsfri.

Ytterligare integrationer med Solana hägrar vid horisonten

Stöd för Solana och möjligheten att importera innehav från andra plånböcker är början på Coinbase satsning för blockkedjan. Längre fram kommer även fler funktioner att bli tillgängliga. I bloggposten där Coinbase släppte nyheten om Solana, berättade man också att nästa steg blir integrationer med så kallade NFT:s – Non Fungible Tokens samt DApps som i dagsläget finns på Solanas nätverk. Möjligheterna för detta undersöks enligt Coinbase flitigt och man hoppas kunna gå från plan till verklighet inom en snar framtid.

Skilling CFD trading med Solana

Varför investera i Solana?

Syftet med Solana är, precis som nämndes ovan, att erbjuda ett mer tidseffektivt och kostnadseffektivt alternativ till Ethereum, vilket är det nätverk man ser som sin främsta konkurrent. Solana går också snabbare och dessa två faktorer gör att det blivit extremt populärt bland NFT entusiaster. Har du funderat på att investera i ETH men letar ett potentiellt billigare och snabbare alternativ, kan Solana vara en tillgång värd att kika närmare på. Du kan även handla Solana som CFD hos Skilling, med 2x hävstång. Prova själv nu!

Priset har gått ned relativt kraftigt sedan årsskiftet och framåt, men värdeutvecklingen dessförinnan – från våren 2021 – var desto mer imponerande. Med allt fler plattformar och plånböcker som stödjer Solana, och även de NFT:s och DeFI-protokoll som körs på nätverket, växer också möjligheterna och flexibiliteten med tillgången hela tiden.

I skrivande stund rankas Solana som det femte största nätverket i världen sett till värdet av DeFi-tillgångar som är låsta på plattformen. Enligt de senaste siffrorna uppgår de nu till motsvarande 6,94 miljarder dollar. Vidare tillhör Solana också ett av de mynt som ökat mest i värde under det senaste året, och i vilket transaktioner för mest kapital gjorts. Det råder ingen tvekan om att Solana är ett av de hetaste mynten på kryptomarknanden och att efterfrågan från investerare, trots ett värdetapp under 2022, är fortsatt hög.

Så blir du kund hos Coinbase

Saknar du konto hos Coinbase men är sugen på att testa plattformen för handel med såväl Solana, som de många andra coins som finns tillgängliga? Lyckligtvis är det enkelt att komma igång.

Coinbase lanserade sin plattform 2012 och har genom åren kommit att bli en av de största och mest tongivande aktörerna på marknaden. Här finns massor av kryptotillgångar att köpa, sälja och utföra transaktioner med, säkerheten är hög och det ständigt stigande användarantalet – som idag överstiger 30 miljoner – vittnar om att Coinbase är en trygg och seriös plattform att handla krypto genom.

Att registrera sig som kund hos Coinbase är precis som hos de flesta andra helt gratis. Högst upp till höger på hemsidan finns en knapp för att skapa konto. Du kan också signa upp dig via företages mobilapp, vilken finns tillgänglig för såväl iOS som Android.

Väl inloggad finns flera olika insättningsalternativ att välja mellan – däribland VISA, Mastercard och PayPal. Har du inget befintligt kryptoinnehav som du önskar föra över, kan du göra insättningar i både USD och EUR. Dock inte SEK.

Fler detaljer om Coinbase, dess utbud och villkor hittar du i vår utförliga recension av sajten. Vill du börja utforska plattformen redan nu, kan du signa upp dig Coinbase här.

Betyg: 9.29/10
Minsta insättning: 50 EUR
Beskrivning: Handla krypto på en av de största och bäst ansedda plattformarna. Prova Coinbase!

Riskvarning: Marknaden är volatil. Riskera inte pengar du inte har råd att förlora.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.