fbpx

Alvin från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren Easy Markets för 41 minuter sedan.

» Prova Easy Markets du med.
73% av alla privata kunder förlorar pengar när de handlar CFDer med denna leverantören.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Blockchainplattformen Solana och dess interna coin SOL klättrar i en rasande fart uppåt och nådde nyligen ett all time high i värde. En SOL kostar i dagsläget över $241 – och plattformens totala marknadsvärde uppgår nu till drygt 614 miljarder kronor. Den senaste tidens race innebär att SOL nu är den fjärde största kryptovalutan i världen.

Med en 11%-ig värdeökning på 24 timmar, 74% på 3 veckor och smått otroliga 15500% under de senaste tolv månaderna, har kryptovalutan SOL gjort en imponerade acceleration på marknaden. Med ett börsvärde som nyligen spräckte gränsen för 74 miljarder USD, är Solana just nu världens fjärde största decentraliserade valuta näst efter Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Binance Coin (BNB).

Utvecklingen är minst sagt imponerande – men inte helt oväntad. Solana har ett flertal gånger sagts vara den snabbast växande plattformen i hela kryptosfären, och av Bloomberg har den till och med tillskrivits potential nog att så småningom eventuellt kunna utmana Ethereum om andraplatsen näst efter BTC.

Solanas värde nu vs 2020

En SOL är i skrivande stund värd 249 amerikanska dollar, vilket är en ny ATH. Detta ska jämföras med samma datum för ett år sedan – då värdet endast uppgick till synnerligen blygsamma 1,39 USD. Även om den positiva trenden har varit ett faktum under mer eller mindre hela 2021, är det framförallt under de senaste två veckorna – och det senaste dygnet – som priset har stuckit rejält. Tidigare i veckan stängdes kursen på över 17 USD upp på bara en dag.

Solanas genomsnittliga värde under de senaste 30 dagarna har legat på strax under $180. Trots den massiva stegringen syns ännu inga indikationer på att en vändning är på gång. Fortsätter prisrusningen vidare i samma takt som nu, kan den mycket väl placera sig i både topp 4 eller till och med topp 3. Nuvarande tredjeplatsen innehas av Binance Coin, vars totala börsvärde i dagsläget landar på 93 miljarder USD. Inte oöverkomligt mer än Solana alltså. Sugen på trading med Solana? Då kan du prova hos skandinaviska Skilling med ett riskfritt, gratis demokonto som enkelt kan göras om till ett riktigt konto med hjälp av BankID.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading med krypto på ett riktigt enkelt vis. Testa handla Solana CFD hos Skilling nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Varför sticker Solana i pris?

Solanas värde har länge legat och skvalpat under 10 dollarsstrecket. Till och med under 5 dollar. Tittar vi historiskt har det inte funnits en tillstymmelse till prisacceleration förrän i mars 2020, då en försiktig ökning tog fart. Protokollet är förvisso väldigt nytt – Solana lanserades först i maj 2019. Givet den korta tid denna valuta ens existerat, får det sägas vara en ännu större ögonbrynshöjare att den idag tillhör topp 5.

Så vad är det då som ligger bakom det kraftigt stigande värdet på denna relativt nya kryptovaluta? Varför började priset sticka under Q2 2020 och varför accelererar det än mer nu? Det korta svaret är att plattformen har mognat och bevisligen är up and running med full fart framåt. Solana har på endast ett par år lyckats lansera både smarta kontrakt och DeFi, likväl som ett mycket snabbt och effektivt nätverk. Detta kan jämföras med Solanas kanske främsta konkurrent – Cardano – vilken grundades redan 2017 men först nu lyckats få ut smarta kontrakt.

Den framgångsrika tillväxten har stillat marknadens oro för eventuella barnsjukdomar – det vill säga strul och problem som kan komma när något är helt nytt – och istället ökat intresset för Solana som produkt. Ett ökat förtroende för blockchainplattformen får i sin tur värdet på valutan att klättra uppåt. Och det i en rasande fart.

Solana är idag ett fullt fungerande, snabbt och säkert blockkedjenätverk med ett TVL-värde inte långt ifrån det som Binance Smart Chain har. TVL kan något förenklat beskrivas som värdet på de projekt som verkar på Solana-nätverket. Vägen kvar till Ethereums TVL – för vilken Solana är största konkurrenten rent tekniskt – är förvisso lång, men med nuvarande utveckling tycks det inte vara någon omöjlighet för Solana att i framtiden bli en riktig utmanare för Ethereum.

Var finns Solana att handla?

Solanas nuvarande framgångar gör det svårt att inte bli pepp på handel. Den som hade ett innehav i SOL för 12 månader sen har trots allt idag ett innehav värt 15500% mer än det. En sådan utveckling är som ljuv musik varje traders och investerares öron.

Är du intresserad av att handla kryptovalutan Solana finns flera bra mäklare och väletablerade kryptoplattformar att välja mellan – däribland svenskgrundade Skilling, Stormgain, Crypto.com och Binance.

Som kund hos Skilling handlar du Solana mot USD med rekordsnabba exekveringar, hög säkerhet, riktigt låga avgifter och med tillgång till flera vassa plattformar. Skilling erbjuder såväl den egna programvaran Skilling Trader, likväl som klassikerna MT4 och cTrader. Minimispread för Solana ligger hos Skilling på 6,89 punkter.

Förutom Solana erbjuder Skilling över 1000 andra instrument, däribland andra kryptovalutor samt aktier, vanliga valutor, råvaror och index. Registrering sker snabbt och säkert med hjälp av BankID.

Börja trada Solana du också – bli kund hos Skilling idag.

Är du ute efter en renodlad kryptoplattform finns Solana även att hitta i utbudet hos Stormgain – vilken är en av världens största kryptoplattformar med 100% inriktning på just krypto. SOL kan här tradas mot stablecoin Tether (USDT) till låg spread och med säker förvaring i kalla, krypterade plånböcker. Hos Stormgain finns inget övrigt utbud av andra instrumentkategorier, men är du enbart ute efter krypto kan denna sajt vara ett utmärkt val.

Här kan du signa upp dig hos Stormgain.

<4>Uppåt även för krypto generellt

Avslutningsvis kan också konstateras att det inte bara är Solana som erfar en succé rent prismässigt just nu. Konkurrenten Ethereum har också den gått som tåget och nyligen nått ett nytt högsta rekord på 538 miljarder USD. Ethereums börsvärde är nu så högt att det till och med bräcker det för världens största bank. Frågan är hur länge det håller i sig – och när volatiliteten slår till igen med en nedgång som resultat. Vad tror du, kommer uppgången för krypto – däribland ETH och SOL – att fortsätta eller väntar en nedgång runt hörnet?

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Upptäck en ledanda kryptomäklare och exchangeplattform med bra spreads och konkurrenskraftig kommission. Testa Stormgain du med!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.