fbpx

Krister från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren Easy Markets för 19 minuter sedan.

» Prova Easy Markets du med.
73% av alla privata kunder förlorar pengar när de handlar CFDer med denna leverantören.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Sugen på att testa copytrading hos en spännande mäklare med bra bonusar, riktigt roliga tävlingar och några av marknadens bästa spreads? Då kan Octa FX vara något vara dig. Idag så har Valutahandel.se testat denna globala valutamäklare för en grundlig recension – och funnit flera positiva egenskaper som lockar.

Octa FX må ännu vara relativt okänd på den europeiska – och i synnerhet den svenska – tradingmarknaden, men globalt sett har sajten i nästan tio års tid varit en kraft att räkna med. Mäklaren grundades i Indien år 2011 med en vision om att erbjuda traders på alla nivåer en smartare, enklare och bättre miljö för onlinehandel med finansiella tillgångar. Nyckelordet här är kvalitet framför kvantitet – utan att för den sakens skull tumma på valmöjligheter och flexibilitet.

Så vad har då Octa FX för konkret att locka med? En hel del faktiskt. Nedan listas de åtta mest utmärkande sakerna med denna moderna onlinemäklare.

Redo att prova sajten redan nu? Registrera dig för ett riskfritt och kostnadsfritt demokonto hos Octa FX.

Stor community för copytrading

Copytrading är ett utmärkt sätt att få inspiration till sin handel – vare sig man är nybörjare och vill ha hjälp med det mest grundläggande, eller om man är en erfaren handlare som bara önskar lite ny input. Octa FX har satsat stort på sin tjänst för copytrading och utvecklat ett community med tusentals användare världen om. Det är enkelt att komma igång som både Copy Trader och Master Trader, det kostar ingenting extra och utbytet är enormt givande. Kopiera andras strategier, följ de som är mest framgångsrika, interagera med andra användare och dela med dig av dina egna trades för att tjäna provision varje gång någon kopierar en av dina strategier.

Prova copytrading hos Octa FX nu!

Mångsidig valutahandel

Octa FX är inte en mäklare med tusentals olika tillgångar på hur många marknader som helst. Men det behövs inte heller. Som inledningsvis nämndes har man här valt att satsa på mångsidig trading med flera olika tillgångskategorier – men man gör det med fokus på kvalitet, snarare än onödig kvantitet.

Som kund hos Octa FX kan du trada 32 olika valutapar, 10 olika börsindex, de fem största kryptovalutorna samt olja, naturgas och ädelmetaller. Utbudet är inte störst på marknaden, men det behöver det heller inte vara. Här finns tillräckligt med instrument för en riktigt bra diversifierad handel.

Snabba orderavslut ger minimalt slippage

Statistiken över slippage hos Octa FX är riktigt imponerande. Nästan 98% av alla trades avslutas helt utan slippage överhuvudtaget. Tack vare hypermodern teknisk infrastruktur och djup likviditet med många likviditetsgaranter kan Octa FX leverera exekveringar på endast 0,10 sekunder.

Tillgång till både MT4, MT5 och cTrader

Octa FX har ingen egenutvecklad plattform utan har istället valt att satsa på integrerade tredjepartslösningar för såväl webb som desktop och mobil. Har du svårt att välja mellan MT4, MT5 och cTrader? Här slipper du göra det – Octa FX erbjuder samtliga tre. Med tillgång till världens tre största och främsta handelsplattformar har du obegränsade möjligheter att ta din handel till en helt ny nivå.

Anpassa kontotyp efter dina förutsättningar

De generösa valmöjligheter som finns för handelsplattformar finns även för kontotyper. När du registrerar dig kan du välja mellan tre olika nivåer för ordinarie livekonton; Smart Trader (nybörjare), Habitual Trader (medel) och Progressive Trader (erfaren). Du kan också öppna ett islamiskt swapfritt konto samt ett helt gratis och riskfritt demokonto.

För alla tre livekonton gäller låga rörliga spreads – från 0,6 pips på Smart och Habitual, och från 0,8 pips på Progressive. Stort plus för tydlig jämförelse mellan villkoren för de olika kontotyperna.

Signa upp dig för ett demokonto hos Octa FX och testkör plattformen du också.

Generösa hävstångsmöjligheter

Octa FX har valt att inte ansöka om licens hos någon av våra europeiska tillsynsmyndigheter. Detta är rent riskmässigt en nackdel och något som är viktigt att vara medveten om ifall du väljer att bli kund hos Octa FX.

Avsaknad av EU-licens innebär däremot även en möjlighet att erbjuda mer generösa hävstångsmöjligheter. Hos Octa FX handlar du med en maximal hävstång på hela 1:500 – vilket innebär att riktigt stor exponering är möjligt även med ett mindre eget kapital. Även för krypto är hävstången ovanligt hög – hela 1:25 som mest. Trött på EU-reglerad hävstång? Prova på Octa Fx idag!

Hög belåning ger dig möjlighet att ta större positioner och därmed göra större vinster – men vi understryker ännu en gång vikten av riskanalys och ansvarsfull trading. Satsa aldrig mer än du har råd att förlora och håll dig till en belåningsnivå rimlig för dina förutsättningar.

Bonussystem och roliga tävlingar

Nog kan det kul att få en bonus varje gång du värvar en vän – eller varva din handel med att delta i tävlingar där priserna till exempel kan vara en MacBook, en smartphone eller till och med och en sprillans ny bil? På Octa FX hemsida anordnas regelbundet spännande tradingtävlingar med väldigt fina priser.

Vidare finns också ett förmånligt bonusprogram, med vilket du belönas med en generös provision varje gång du värvar en ny kund till Octa FX plattform.

Teknisk support 24/7

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för en utmärkt supportfunktion. Octa FX erbjuder teknisk support dygnet runt sju dagar i veckan via livechatt, samt via mail för mindre brådskande ärenden. Dessvärre går det inte att få support på svenska ännu, men det kompenseras av mycket snabba svarstider (i chatten får du vanligtvis svar inom någon eller några minuter) och ett riktigt trevligt och proffsigt bemötande. Vi håller tummarna för att antal språkalternativ snart blir fler och att svenska då blir ett av dem.

Summa summarum: Hög kvalitet trots avsaknad av EU-licens

Valutahandel rekommenderar av säkerhetsskäl generellt sett EU-reglerade mäklare till medborgare inom EU, men givetvis finns även bra och seriösa mäklare bland de som inte har en licens i Europa. Octa FX är en av dem. Här får du tillgång till en utmärkt plattform för copytrading, mycket snäva spreads, ett bra utbud av tillgångar och många valmöjligheter vad gäller såväl plattformar som kontonivåer. Viss förbättringspotential finns precis som hos alla mäklare – men helhetsbetyget är mycket bra.

Tips! I vår recension hittar du ett detaljerat omdöme om Octa FX. (kommer ut snart)


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.