fbpx

Algot från Eskilstuna

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 27 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den kommande veckan är dollarn i fokus på valutamarknaden. Det är den förvisso alltid då denna valuta är en av de största och mest omsatta live valutorna som handlas. Det är dags för FED att komma med ett nytt räntebesked på onsdag och alla med intresse för valutahandel kommer hålla koll på vad FED säger och antyder. Ingen tror emellertid att FED kommer att agera nämnvärt. Det finns emellertid läge att handla valuta på vad som sägs i samband med räntebeskedet. Sedan det förra räntemötet är det känt att de så kallade FED Funds rate kommer att ligga nära noll, eller mellan 0 och 0,25 procent fram till och med slutet av 2022, rapporterar CNN

Demokraterna och republikanerna har under tiden svårt att enas om nya stimulanspaket. De amerikanska politikerna fortfarande inte lyckats komma fram med ett förslag kring de frikostiga reglerna kring arbetslöshetsstöd efter den 31 juli. Det senaste som rapporterades var att republikaner och demokrater stod fortsatt långt ifrån varandra efter att höga partiföreträdare mötts på tisdagen.

För närvarande kvarstår risken att dollarn kan komma att sjunka ytterligare. Risknivån har under den gångna veckan varit mycket defensiv och vi har sett dollarn falla kraftigt mot euron. Spänningar mellan USA och Kina fortsätter att spela när Kina förordnar stängning av USAs konsulat i Chengdu. Tit-for-tat-spelet pågår fortfarande eftersom konsulat är de nya tullarna.

De amerikanska statsräntorna flyttade till den nedre gränsen för sitt område sedan april omkring 0,54 till 0,56 procent innan de återhämtade sig till 0,59 procent. Det är fortfarande en viktig plats att se för USD/JPY och riskmässigt i allmänhet inför veckan.

Europeiska PMI:er belyser en mer konstruktiv syn på återhämtningen, men det finns fortfarande risker för arbetsmarknaden som kan spåra ur den nuvarande banan och påverka både valutahandel och aktiehandel.

Över till stora valutor håller yenen fast med valutaparet USD/JPY sett vid 106,30 för närvarande mitt i det mjukare sentimentet och lägre amerikanska statsräntorna. Dollarn handlar lite mer blandad över hela linjen men övergripande rörelser är blygsamma för tillfället.

Valutaparet EUR/USD håller fast vid vad som nu blivit stödet runt 1,16 efter positiva PMI för eurozonen, men kinesisk-amerikanska spänningar, amerikanska Coronavirussiffror och data kan tappa eventuella vinster.

Viktiga citat att beakta inför FED's räntebesked

IHS Markits preliminära inköpschefer för juli överträffade alla förväntningarna, med återhämtningen i tjänster mer uttalad än i tillverkningsindex. Uppgifterna föregick denna veckas EU-avtal om en återhämtningsfond på 750 miljarder euro. ”

”Den säkra hamnen-dollarn kan få stöd från att intensifiera kinesisk-amerikanska spänningar. Kina stängde USA: s konsulat i Chengdu, vedergällning för USA: s rörelse mot Pekings konsulat i Houston. Statssekreteraren Mike Pompeo höll ett mycket kritiskt tal om Kina. Medan Pompeo kritiserade den kinesiska presidenten Xi Jinping, betonade han att handelsavtalet mellan världens största ekonomier förblir intakt, vilket ger lite tröst till investerare”

”Republikaner har minskat sitt på en minskning av löneskatten och demokraterna kommer sannolikt att underlätta sina krav på att utöka de federala arbetslöshetsersättningarna i sin helhet. De amerikanska arbetslösa får en veckopåfyllning på 600 dollar som ska löpa ut i slutet av månaden. Den summan kan emellertid komma att reduceras. ”

”Den första halvan av juni var positiv, men fall började öka under den sista delen av månaden och har fortsatt att orsaka sedan dess. Antalet Coronasmittade i USA-översteg fyra miljoner och den dagliga dödsfrekvensen överstiger 1 100 igen”

Låga inflationsförväntningar i Europa

I Europa säger ECBs de Cos att inflationsförväntningarna är mycket låga, Han säger även att den goda nyheten är att de inte blir lägre, åtminstone nu. I förhållande till historiska nivåer är de långsiktiga inflationsförväntningarna i euroområdet fortfarande extremt dämpade men har till stor del fått hjälp av ECB: s svar via PEPP-stimulans sedan i mars och får också en viss utmaning från avtalet om återhämtningsfonder:

Åtgärden är en typ av marknadsförtroende för euroområdet och ECB, och även om den fortfarande är mycket lägre än där beslutsfattare skulle vilja att den skulle vara, är den positiva uttagningen att åtminstone den har förbättrats något sedan mars.

Banan är en annan anledning som kan fungera till förmån för euro-valutan om inflationsförväntningarna fortsätter att förbättras under de kommande kvartalen (de nuvarande utsikterna är dock mest för att inflationen ska förankras på dämpade nivåer).


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Handla med låga kostnader och utmärkt svenskt utbildningsmaterial. Prova CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.


Dollarn ståt vid ett vägval

Federal Reserve och den amerikanska ekonomin står inför ett vägval. Antalet Coronavirusfall fortsätter att öka vilket gör att den amerikanska ekonomins riktning lika osäker som någonsin. FEDs möte 28-29 juli kommer inte bara att utvärdera ekonomin och centralbankens politik för nästan nollräntor utan också dess program för obligationsköp och långsiktig strategi.

Ekonomer tror allmänt att Fed kommer att lämna räntorna oförändrade. När allt kommer omkring, efter Feds möte i juni, sa Fedordföranden Jerome Powell att Fed inte “ens tänkte på att tänka på att höja räntorna.” Det var först i mars då Fed sänkte räntorna till noll och började avslöja en serie med 13 utlåningsfaciliteter för att få kredit som rör sig genom ekonomin.

Medan en räntehöjning verkar utanför bordet under överskådlig framtid kommer Fed att utvärdera vad det annars kommer att göra för att rädda ekonomin när krisen fortsätter in under andra halvåret 2020. Trading i många minifutures och CFD'er går upp under de senaste veckorna.

De fyra frågorna som FED ställs inför

Vart är den amerikanska ekonomin på väg nu?

I dag är ekonomin på en kritisk tidpunkt och har snabbt återhämtat sig från några av de värsta delarna i krisen, men ingen är helt säker på hur mycket värre och längre den kan komma att fortsätta. Även om FED kan tillämpa monetära lösningar på ekonomin, har den inga verktyg för att adressera en viktig drivkraft för lågkonjunkturen.

Och innan den kan agera (på vad den kan kontrollera) måste den ha ekonomiska uppgifter.

Arbetslösheten har minskat kraftigt av sina värsta nivåer, när regeringarna öppnade ekonomin igen och människor gick tillbaka till arbetet i olika stadier i USA. U.S. Non-farm payrolls visade en ökning med 4,8 miljoner jobb i juni, vilket hjälpte till att pressa arbetslösheten ner till 11,1 procent – en skarp förbättring från toppnivån på arbetslösheten 14,4 procent arbetslöshet i april.

Nya undersökningsdata från Atlanta Fed antyder att BNP för andra kvartalet kommer att ligga på cirka 35 procent. Även om detta nummer är störande är den verkliga frågan vart det är på väg.

Goldman Sachs uppskattar att BNP för tredje kvartalet kommer att bli 25 procent högre, men i början av juli minskade den amerikanska investmentbanken sina uppskattningar från 33 procent tillväxt på svaga utgifter för tjänster och pågående låsningar i olika geografier på grund av växande COVID-fall. Ändå håller investeringsbanken fast på sin 8-procentiga tillväxtprognos för det fjärde kvartalet och förstärkte faktiskt sitt första kvartal 2021-prognos från 6,5 procent till 8 procent, med hänvisning till bland annat förhoppningar om ett vaccin.

Medan ekonomin har återhämtat verkar förbättringsgraden ha avtagit något från de tidigaste dagarna, och vissa branscher, som gästfrihet, logi och flygresor, kommer troligen att ha svår motvind så länge COVID-19 förblir ett allvarligt hot.

Medan åsikter varierar om hur snabbt ekonomin kan återgå till det normala, tycks nästan alla vara överens om att det kommer att ta fram till minst 2021, även om vissa förväntar sig en mycket långsammare ökning.

För den bästa tradingupplevelsen med Major-valutor med CFD, även under volatila tider, håller vi Plus500 som en av de bästa valutamäklarna på marknaden. 72% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Börsnoterade Plus500 är en utmärkt sajt för trading med EUR/USD. Prova nu!

Riskvarning: 77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.


Vad är Feds nästa steg?

När det granskar uppgifterna kan Fed skapa ett politiskt svar, även om det redan har utrullats kanske det fetaste monetära svaret någonsin på nästan rekordtid från och med mars. Förutom att sänka räntorna och öka sina återköp av statsobligationer och företagsobligationer, har Fed släppt ut utlåningsfaciliteter för att hjälpa till att driva likviditet tillbaka till andra områden som småföretag.

Kort sagt har Fed lovat att göra vad som krävs för att hålla återhämtningen på rätt spår, oavsett vilket sätt coronavirus och ekonomin svänger. Naturligtvis kommer investerare att vara vinklade till Fed: s framåtriktade riktlinjer, även om i detta skede av återhämtningsguiden handlar det om att översvämma marknader med likviditet.

“Eftersom viruset påverkar ekonomin så direkt och det är omöjligt att förutsäga framtida spikar och tillgängligheten av ett vaccin eller botemedel kommer Fed troligen att förbinda sig” vad det tar så länge det tar “för att undvika störningar i likviditet och fortsätter att stödja den vaklande ekonomin, säger David Pascale, senior vice president på George Smith Partners i Los Angeles, som ordnar finansiering för fastighetsinvesteringar.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: I en turbulent marknad, har du några tankar? Handla med EUR/USD hos Skilling, världens mest handlade valutapar. Super snabba avslut. Prova nu!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


Fortfarande har vissa Fed-tjänstemän tidigare diskuterat möjligheten till mer formell vägledning som hjälper marknaden att ställa förväntningar, särskilt kring frågan om hur långa räntor kommer att hållas på så exceptionellt låga nivåer.

Fed planerar redan att stå fast med de låga räntorna fram till 2022, och formen av återhämtningen kan diktera ytterligare svar. Oväntade data kan leda till att Fed blir mer aggressiv i sina återköp eller kan göra “avkastningskurvekontroll”, en process för att hålla räntorna på Feds målnivå längs lånekurvan genom att strategiskt köpa Treasurys.

“Fed överväger ytterligare politiska drag som kontroll av avkastningskurvan, men förväntar dig inga tillkännagivanden vid detta möte,” säger Greg McBride, CFA, finansrådets analytiker. ”Innan man vidtar åtgärder kommer Fed att behöva öka synligheten för statusen för den ekonomiska återhämtningen. Den senaste tidens ökning i fall av coronavirus och den överhängande utgången av federala arbetslöshetsförmåner kastar återhämtningen i skumma vatten. ”

Medan Fed verkade motvilligt att vidta ytterligare åtgärder när den väntar på uppgifterna, har centralbanken visat att den inte är rädd för att bli full tråkig om den tror att det är vad situationen kräver.

Pascale förväntar sig att Fed kommer att släppa kontrollen över avkastningskurvan senare i år. ”Fed kommer då att förbinda sig att vara” köparen av sista utväg ”av enorma mängder av dessa Treasurys,” säger han.

Kommer Fed att pressa på för mer statliga utgifter?

Fed s agerande i denna kris har lugnat investerarnas nerver, vilket har gjort att tillgångsmarknaderna fortsatt pressa pengar in i ekonomin. Det är till och med förlängt lån till små och medelstora företag genom utlåningsfaciliteterna på Main Street, men de har sett en grov utbyggnad med några revideringar av processen sedan de tillkännagavs i april.

Prisbelönt

Att utöka krediterna kan dock bara fortgå så långt som människor och regeringar inte spenderar pengar. Med den pågående nedgången och lägre skatteintäkter har USA potentialen att ha 50 epicenters minskade utgifter, eftersom statliga regeringar skyndar att säga upp anställda, både tillfälligt och permanent. Lokala regeringar går också med dem i att skära ner utgifterna.

Fed-tittare letar efter om Powell talar om behovet av ytterligare statliga utgifter för att främja pumpen för ekonomisk återhämtning. “Fed, som ordförande Jay Powell har uttalat, har “utlåningsmakter men inte makten att spendera”, säger McBride. ”Kreditmarknaderna fungerar, så det är utgifterna – inte utlåningen – som behövs nu. Förvänta sig att Fed ska lysa rampljuset på det pressande behovet av mer statlig stimulans. ”

Den federala regeringen arbetar nu med en ny omgång av ekonomisk stimulans och lagstiftare diskuterar lämplig nivå för veckovis arbetslösa förmåner. Också under övervägande: en ny omgång av 1 200 dollar stimulanscheck, liknande den som utfärdades tidigare i år.

”I all sin kommunikation till allmänheten sedan mötet i juni har Fed ordförande Powell tydligt betonat att Fed har varit mycket aggressivt i år med nya och kraftfulla monetära stimulansprogram, och det är nu kongressens uppgift att stiga upp och passera ett ytterligare och stor finanspolitisk stimulansräkning, säger CJ MacDonald, CFA, kundportföljchef på GuideStone Capital Management i Dallas. “Powell kan vara mjukpratad och cerebral, men han har inte sagt på något osäkert sätt att bollen nu är på Capitol Hills domstol” säger han.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Trading med IG är en säker affär. Trading firman har funnits i mer än 46 år nu. Prova IG idag!

Riskvarning: 74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Vilka ytterligare åtgärder kan vidtas om Coronaviruset fortsätter eller ekonomin försvagas?

Utöver vad som redan diskuterats kommer Fed-bevakare att se om tjänstemän har övervägt andra svar, till och med tentativt. Emellertid har Fed redan avvisat (för nu) ett av de mest kontroversiella svaren – negativa räntor. Men vad annars kan det överväga och hur går det motpolitiken utifrån de uppgifter den ser?

”Jag ser inte negativa räntor komma in, eftersom på juni-mötet diskuterades ämnet negativa räntor bara kort, med medlemmar som inte såg någon anledning till negativa räntor, och medlemmar ser en mycket låg sannolikhet för möjligheten till negativ räntor, säger MacDonald.

Fed kunde besluta att anpassa sitt synsätt på inflationen, flytta från språk som innebär att nivån på 2 procent är en hård cap till en som är mer flexibel, med 2 procent som ett genomsnitt över tid. Denna möjlighet diskuterades nyligen av Philadelphia Fed-president Patrick Harker, som föredrog att se priserna förbli låga, med inflationen “idealiskt överskattar lite.”

En sådan förändring i hållningen kan ge marknaden anledning att tro att Fed är villig att bli ännu mer aggressiv för att sätta ekonomin på ett mer stabilt sätt. Och det är inte värt att diskontera Fed: s ord att flytta marknaderna dit de vill. Fed: s uttalanden har mycket sväng med investerare, och bara förväntningarna på åtgärder kan ofta ha lika stor effekt som själva handlingen.

Vad betyder detta?

Konsumenter och investerare bör förvänta sig att räntorna förblir på låga nivåer under en utdragen period, och Fed: s rörelse att stå klapp en stund skapar vinnare och förlorare. Investerare har varit en enorm förmånstagare av Fed: s satsningar, med aktiemarknaden som rusat cirka 50 procent från sin botten 2020 på bara några månader. Låga räntor kommer att fortsätta att stödja marknaden och investerare kan fortsätta njuta av löfte om Fed: s stöd.

Men en av de mest anmärkningsvärda grupperna som tappar på de låga priserna är sparare. Eftersom inga möjligheter till högre räntor i horisonten har sparare liten möjlighet att bli vinnare. De kan gå in i mer riskfyllda tillgångar för att få avkastning, men naturligtvis har de inte säkerheten för ett FDIC-stött konto.

När pandemin fortsätter att utvecklas och konsekvenserna av lågkonjunkturen blir tydligare är det viktigt att konsumenterna vidtar försiktiga åtgärder för att skydda sin försörjning och sitt välstånd.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.