fbpx

Fredrik från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 3 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Efter att ha diskuterat stöd & motståndsnivåer för Euron mot kronan, så är det dags för nästa stora valutapar mot SEK. Ja, vi talar om USD/SEK, som är ett av de mest handlade valutaparen – efter EUR/SEK och SEK/NOK.

Idag så handlas USD/SEK för 8.39, medan slutet av mars 2020 bjöd på 10.4 svenska kronor mot dollarn. Det är troligen Coronaviruset som räddat SEK, medan USA fått sig en rejäl känga det sista året. Men vart är USD/SEK på väg och var ligger stöden och motståndsnivåerna? Följ vår tekniska analys av dollarn mot kronan för att se vilka trading-spann som kan vara extra intressant att hålla koll på.

Covid-19 ger osäkerhet: Försenad vaccinering i Sverige

USD/SEK-valutaparet har försvagats de senaste månaderna och de amerikanska beslutsfattarna indikerade fortsatt osäkerhetsnivå över den ekonomiska framtiden. Coronavirusproblemen fortsätter att väga tungt för den amerikanska ekonomin, som dock brukar kommer igång rejält när landet väl är på gång. Vaccindistributionen är försenad speciellt i Sverige, vilket driver på det dystra humöret bland svenskar och kan påverka den svenska kronan negativt på kort sikt.

Valutamarknaden, den största finansiella marknaden i världen, fortsätter att dumpa den amerikanska dollarn eftersom USA får ökad arbetslöshet och FED kommer förmodligen inte höja räntan på minst ett års sikt. Fördelen är i alla fall att valutamarknaden är öppen dygnet runt, förutom på helger, vilket hjälper framgångsrika traders att skapa en förmögenhet på valutahandel.

Oförändrade räntor en bra tid framöver

Federal Reserve lämnade räntorna oförändrade vid sitt senaste monetära möte och rapporterade att “ekonomins väg beror avsevärt på virusets gång”. Makroekonomiska siffror visar blyga ekonomiska framsteg, men trots detta tror investerare att tillväxten kommer att återvända i snabb takt under andra halvan av året. Du kan själv prova på trading med valuta helt riskfritt med demokonto, genom den enastående sajten som är väl använd bland svenskar – Skilling där man öppnar konto på 15 sekunder.

Hur snabbt kommer Sverige vs USA tillbaka?

Brister i återhämtningen för Sverige's och USA's valutor är direkt kopplade till en försening i en eventuell ekonomisk comeback. Marknaden fortsätter att dumpa den amerikanska dollarn eftersom USA får det svårare med en ökad arbetslöshet och Fed kommer förmodligen inte höja räntorna de närmaste åren. Federal Reserve lämnade räntorna oförändrade vid sitt senaste monetära möte och rapporterade att “ekonomins väg skulle bero avsevärt på virusets gång”. Makroekonomiska siffror visar hittills blyga ekonomiska framsteg, men trots detta tror investerare att tillväxten kommer att återvända rejäla under andra halvan av året. En av våra favoritsidor för handel med USD/SEK är Capital, som har låg spread, noll provision, en användarvänlig webbplats och en enorm mängd instrument. Prova Capital på svenska nu!

Kommer en vändning efter snabbare vaccinering i USA?

USD/SEK-paret har försvagats de senaste månaderna, dvs. kronan har blivit starkare. De amerikanska beslutsfattarna indikerade oöverträffad osäkerhetsnivå över den ekonomiska framtiden. Coronavirusproblemen fortsätter att väga tungt för den amerikanska ekonomin, men också den svenska. Vaccindistributionen är försenad globalt, vilket driver på det dystra humöret, men Sverige är avsevärt efter USA. Hela 41 miljoner amerikaner har fått vaccinering (12.5% av befolkningen) medan Sverige ligger på 342 872 vaccinerade (3.35% av landets befolkning) enligt Our World in Data.

Hastigheten på vaccineringen är direkt kopplade till en försening i en eventuell ekonomisk comeback. Marknaden har fram tills nu fortsatt att dumpa den amerikanska dollarn eftersom USA fått det lite svårare med en ökad av arbetslösheten, men den initiala utrullningen av vaccineringen ger USA en klar fördel. Så kommer dollarn snart börja återhämta sig rejält från en rejäl nedgång? Euron kommer säkerligen falla mot 1.17 USD per EUR, skrev Aberdeen Standard igår. Kanske kronan hänger med? Prova själv trading med SEK och USD hos Skilling!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Vill du prova trading med USD/SEK och 20x hävstång? Upptäck Skilling idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Risk off mode?

Ett duvaktigt uttalande upprätthöll valutamarknaden i risk-off-läge och investerarnas fokus har tillfälligt flyttas till amerikansk sysselsättningsdata. Förra fredagen ​​så publicerades Nonfarm Payrolls. Medan förväntningarna låg på 50k mindre arbetslösa och den tidigare siffran visade 227 000 arbetslösa, så blev den faktiska siffran 49 000 färre arbetslösa. Inte illa med andra ord och en klar förbättring sedan föregående period. Kanske dollarn är på gång igen?

USD/SEK - liten graf
Klicka för större graf över USD/SEK.

Teknisk analys

USD/SEK har tappat i värde och detta valutapar handlas fortfarande under motståndsnivån 9.00 och risken för ytterligare nedgångar (starkare krona) är inte över ännu. Med den tekniska trenden pekar fortfarande svagt på en nackdel för USD och en ytterligare förstärkning av SEK under första kvartalet 2021.

Ett av de enklaste sätten att köpa eller korta USD / SEK är genom en seriös svenska valutamäklare såsom Skilling (läs recension).

De globala politiska spänningarna har också stort inflytande på detta par, och valutaparet måste sjunka under 8.00-nivån för att kronan ska stärkas ytterligare. Det har markerats stöd- och motståndsnivåer där 8.60, 8.80 och 9.00 representerar den aktuella motståndsnivån. Samtidigt så representerar 8.15 och 8.00 är de aktuella stödnivåerna i detta diagram. Om priset hoppar över 8,60 skulle det förmodligen nå 8,80-nivån mycket snart; nästa mål kan ligga runt 9.00. Om priset sjunker under 8.00 så kan det vara ett mycket bra tillfälle för kortvariga traders.

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 3000 kr
Beskrivning: FXCM ägs av en av de största investmentbankerna, Jeffries. Enormt gynnsam spread och en riktigt schysst plattform. Prova FXCM idag!

Riskvarning: 66% av alla användare förlorar pengar när de handlar CFD'er med denna mäklare.


Det senaste handelsintervallet för USD/SEK

USD/SEK pendlade strax över 8,40 förra handelsveckan, men risken för ytterligare nedgångar är inte över ännu, och den största trenden är fortfarande baisseartad (en nedåtgående trend). Ifall 8.4 inte håller så är 8.15 nästa nivå att hålla koll på.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Flest instrument, börsnoterad. Allt på svenska. Testa Plus500 idag!

Riskvarning: 77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.