fbpx

Martin från Huddinge

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 27 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Randy McKay är ett namn som många valutahandlare sannolikt inte har hört talas om. Han är en av de sällsynta sortens traders som lyckades hitta framgång direkt – utan att gå back på ett trading konto eller uppleva många av de utmaningar som även framgångsrika valutahandlare står inför.

Den legendariska handlaren Randy McKay lyckades med att få 2 000 dollar att växa till 70 000 dollar på bara sju månader av valutahandel. Här är några av de handelsreglerna som bidrog till hans fantastiska avkastning som gjort att han står på flera miljoner dollar plus.

Innan Randy McKay någonsin tänkt på att bli en trader än mindre att ägna sig åt valutahandel, var han tvungen att kämpa med en annan typ av risk: Vietnamkriget. “Jag blev uttagen”, sa den legendariska valutaterminshandlaren i Jack Schwagers klassiska “Market Wizards”-serien. “Då kände jag att det var min skyldighet att åka till Vietnam.”

McKay skulle tillbringa de följande två åren i Vietnam och kämpa för att hålla sig vid liv. Lyckligtvis lyckades han undvika allvarliga skador under hela tjänstgöringsperioden. “Jag känner att det var två år som stals ur mitt liv”, sa han. “Brandbekämpning är annorlunda i verkligheten än på TV.”

När McKays tid i Vietnam slutade och han tog sig tillbaka till studierna på Old Glory, behövde han hitta ett jobb som skulle vara tillmötesgående för en heltidsstudent. Han hade hoppat av college innan han blev uttagen till Vietnam.

Som tur är, så kom McKays bror, en mäklare på Chicago Mercantile Exchange, i besittning av en plats på International Monetary Market Exchange – en helt ny division inriktad på valutaterminshandel. På grund av bristande intresse för valutahandel vid den tiden kunde McKays bror köpa en plats för en bråkdel av det ursprungliga försäljningspriset. Positionen visade sig vara perfekt för McKay. Prova Skilling och få en perfekt start, du också!

Han accepterade erbjudandet

“Jag bestämde mig för att acceptera min brors erbjudande”, sa han. ”Han lät mig använda hans plats och lånade mig 5000 dollar. Jag satte in 3000 dollar på banken för att betala mina levnadskostnader och jag använde 2000 dollar för mitt handelskonto. ”

Snart skulle den första summan växa till en rejäl summa.

Så här beskriver författaren Jack Schwager vad som hände därefter.

“Trots bristen på aktivitet kunde McKay se sin insats om 2 000 dollar att växa till 70 000 under sitt första år av valutahandel (faktiskt en sju månaders tidsperiod)”, sa han. “McKay fortsatte att öka sina vinster varje på varandra följande år fram till 1986, då han drabbades sin första handelsförlust.”

Schwager fortsatte: “Innan dess hade han sju på varandra år som gjorde att hans konto ökade med miljoner.”

Även om McKay framhåller början på marknadens födelse och aktörernas okunnighet som faktorer i hans tidiga framgång, fortsatte han att agera vinnare under flera år framåt.

Här är några av de handelsreglerna som McKay i Jack Schwager's The New Market Wizards beskrev för att se till att han var ett steg före marknaden. Stig in i aktie- och valutamarknaden via en skandinavisk aktör med globala tradingmöjligheter. Prova Skilling idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Spännande valutahandel med CFD'er från en Skandinavisk aktör som låter dig analysera din portfölj i detalj, med rak återkoppling. Prova Skilling idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Regler för framgång

Tjäna dina pengar i den ”lätta delen” av en trend. För McKay är den “lätta delen” av en kursrörelse som liknar mitten. Han säger att början på en kursuppgång kan vara svår att fastställa, eftersom riktningen förblir opak, och att marknaderna i allmänhet blir volatila mot slutet av ett drag när investerare drar av sig vinsten. Följaktligen syftar McKay till att tjäna sina pengar mitt i en väletablerad trend och låter andra försöka välja toppar och bottnar.

Lyssna på marknaden. McKay erbjöd ett antal exempel på var marknadsåtgärderna skilde sig från vad som borde ha hänt – och hur det gav stora möjligheter. I hans första miljon dollarhandel 1976, satsade McKay mot den brittiska regeringen, som hade sagt att den inte skulle tillåta GBP, det brittiska pundet att stiga över 1,72 dollar.

McKay märkte att priset ursprungligen sjönk, men började sedan handlas till 1,72 USD och stanna där – nästan som om priset var låst. Det fick honom att tro att priset var ohållbart under 1,72. När den första sprickan inträffade rusade priset mycket, mycket högre. Tre eller fyra månader senare kunde McKay ta ut sina pengar på 1,90. Han tjänade 1,3 miljoner dollar på den affären.

Ett annat exempel – när USA gick i krig med Irak. Vid den tiden handlades guld ($ GC) nära en psykologiskt viktig nivå, 400 USD per ounce. Nyheten fick priset att initialt bryta högre, spränga igenom den nivån och handla upp till 410 dollar. Sedan började priset sjunka och stängde sessionen till $ 390. Det var en indikation på att guldpriset skulle gå ännu lägre.

Var inte orolig för marknadsrörelser i de valutapar du inte befinner dig i. En av anledningarna till att många handlare är rädda för att minska förlusterna är att de oroar sig för att marknaden så småningom kommer att ge dem rätt, om de bara tål den nuvarande smärtan. Inget osäkert uttryck säger McKay att detta kommer att riskera din handelskarriär: “Om du håller fast när marknaden går mot dig, kommer de förr eller senare att få bära ut dig.”

Han förtydligade det senare med att säga “Du måste också överväga hur många potentiella framtida vinnare du kan missa på grund av effekten av den större förlusten på din mentala attityd och handelsstorlek.”


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Testa investera med InvestMate – en smart funktion från Capital!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Det passar perfekt med TopstepTraders motto: “Handla alltid för morgondagen.” En sak som många handlare gör är att låta en enskild position eller handel riskera de vinster som det tog en vecka eller månad att ackumulera. Stora handlare handlar inte kortsiktigt.

Kvalitetet är bättre än kvantitet när det gäller valutahandel, särskilt när du lär dig. McKay började handla 1972, strax efter valutaterminer som lanserades vid CME. Han sa att han det första året i genomsnitt gjorde två affärer om dagen. Men samtidigt kunde han bygga ett kapital på 2 000 USD till mer än 70 000 dollar. I dagens värde är det som att förvandla 11 000 dollar till mer än 400 000 dollar.

Det borde inte vara förvånande att McKay, när han ombeds få råd till en trader som förlorade pengar, säger: “Ibland är anledningen till att människor förlorar att de inte är tillräckligt selektiva. Vid analys kan en trader finna att om han bara koncentrerar sig på affärer som gör det bra och släpper den andra typen av affärer, kanske han faktiskt lyckas. “

McKays förslag är att matcha handelsstilen med din personlighet. Om du är noggrann och fokuserad på att minimera risken bör du kanske sprida affärer. Om du är mer riskvänlig har du andra strategier du kan arbeta med.

McKay sa att han tidigt insåg att valutakurserna rörde sig baserat på psykologin hos de som handlade – med ångest, girighet och rädsla som var vanligt på marknaderna.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.