fbpx

Lars från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 3 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Dollarn har under de senaste månaderna varit den valutan som globala institutioner skrivit om mest av allt, med tecken på att USD kan bli starkare framöver. Alla som gillar valutahandel undrar för det mesta vart dollarn är på väg, då det är den överlägset mest följda valutan.

I samband med att ekonomin återhämtar sig så växer även dollarn bredvid detta. Betyder detta då att vi kommer se en starkare tillväxt i dollarn de kommande åren? Det är betydligt mer komplicerat än så enligt Robin Babaiy.

Federal reserve fortsätter köpa obligationer

Just nu hålls marknaden uppe eftersom den Amerikanska centralbanken köper upp obligationer. Detta gör de eftersom de helt enkelt byter obligationer med dollar valutan för att skapa mer likviditet i marknaden. Effekten av detta kan skapa en artificiell ökning i efterfrågan av gods och varor i samhället då det finns mer pengar att konsumera, detta är även en av anledningarna till varför priserna har ökat så mycket i samhället under en kort period. Detta är bra för dig som day trader, i samband med att priserna går upp så mycket under kort tid kommer även dollarna att fluktuera mer eftersom det blir allt svårare att hålla nere priserna och folk kommer efterfråga mer dollar valutor för att handla. Amerikanska centralbanken planerar att fortsätta köpa obligationer tills landet nått full sysselsättning, vilket de projicerar sker runt årsskiftet.

Dollarns trovärdigheten fortsätter att minska

Trots ökande priser, minskande arbetslöshet och en stark börs fortsätter trovärdigheten till dollarn att minska runt om i världen. Dollarn har under en väldigt lång tid varit världens största reservvaluta vilket även gett landet möjlighet till att låna pengar till en lägre kostnad. Däremot har dollarns säkerhetsstatus minskat kraftigt över åren, andel komposition som dollarn sitter i reservvalutor har minskat från 65% till 59% sedan 2008 finanskrisen. Vi ser även att flertalet länder börjar sälja sina dollar mot andra valutor. Ryssland gick nyligen ut med att de planerar att likvidera hela deras dollar position från landets förmögenhetsfond vilket motsvara en tredjedel av värdet. Kolla även in vår artikel om riskerna med dollarn efter stora stimulanser.

Men även kända fondförvaltare som Ray Dalio har även gått ut och sagt att ifall världsekonomierna fortsätter växa i samma takt kommer den kinesiska yuan ta över dollarns roll som världens reservvaluta, vilket diskuterades på CNBC. Mycket av detta beror på att USA faktiskt inte producerar så mycket jämfört med många andra G20 länder.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck en ledande, skandinavisk valuta- och kryptomäklare. Testa Skilling du med!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


De stora amerikanska företagen har flyttat sin produktion till områden som Kina och diverse delar av Asien där man kan producera gods mycket billigare. Detta skapar ett väldigt högt handelsunderskott för USA då de byter fler dollar mot varor än vad de byter varor mot dollar. Effekten av detta blir då att det finns fler dollar valutor utanför Amerika än innanför landet, vilket gör att centralbanken inte lika enkelt kan kontrollera valutan. Risken ökar då även för folk som håller amerikanska säkerheter, men det kan även skapa en fördel för dig som dagshandlare. Med tanke på att trovärdigheten till dollarn minskar kommer vi se högre pris fluktuationer mellan dollarn och andra starka valutor som euron, yuan eller till och med svenska kronan.

Dags för högre räntor i USA?

Den höga inflationen som USA har idag är väldigt svår att dämpa, samtidigt som centralbanken printar ut pengar så finns det även ett stort problem med utbudet av varor och gods i Amerika. Det efterfrågas fler varor än vad som finns tillgängligt. Detta har då gjort att många enklare varor som byggvirke, hushållspapper osv har ökat väldigt kraftigt i pris. Dessa prisökningar leder även till en högre inflation då det efterfrågas fler dollar än vad som finns tillgängligt. För att motverka den höga inflationen så det inte skapas hyperinflation där dollarn blir värdelös måste räntorna till slut gå upp.
Så sent som igår kväll så sa Yellen att högre räntor är ett plus för USA. Även för valutahandlare så kan en högre ränta i USA leda till en starkare dollar, då ökat intresse för dollarn som carry trading valuta kan bli aktuell igen.

Banker och andra finansiella institutioner har en väldigt stark roll inom ekonomin, genom att låna ut pengar till folk mot räntor kan de tjäna pengar samtidigt som det öppnar möjligheten för företag att anställa flera. Ett problem med växande räntor från riksbanken kan göra så att banker och institutioner hellre lånar ut pengar till riksbanken då de kan ta högre räntor från de och tjäna mer pengar, detta incitament kan skapa en nedgång i hela ekonomin då samhället i helhet är beroende av finans institutioners vilja att låna ut pengar till allmänheten. En ökning av statsbudgeten kommer därför med störst sannolikhet att leda till att federal reserve till slut kommer behöva höja räntorna och med tanke på att de demokratiska senaten lägger fram förslag som kommer öka statsbudgeten är det med störst sannolikhet omöjligt att undvika högre räntor. Läs mer om räntors inverkan på valutahandel.

Vad innebär detta för dig som valutahandlare?

Dollarn kommer med störst sannolikhet att bli en väldigt volatil valuta att handla med. Men volatilitet är väldigt bra för dig som valutahandlare med lite att satsa, då du kan kapitalisera kortsiktiga vinster på kurs rörelserna. Enda sen 2008 finanskrisen har dollarn gått negativt 20% mot euron men på lång sikt har valutorna varit väldigt stabila mot varandra. Däremot, så tror många analytiker på att dollarn kommer falla mot euron under kommande år. 

Oavsett vilken strategi du använder för att dagshandla valutor är det viktigaste av allt att du använder ett bra verktyg. Dessa verktyg kan jag rekommendera för dig, oavsett som nybörjare eller proffs.

3 verktyg för trading med dollarn

Skilling (recension) – Fördelen med är först och främst att det är ett svenskt företag som ägs av offentliga personer. Därför tycker jag att det är mycket säkrare att använda deras plattform. Den är även formad för att maximera användarvänlighet. Klicka här för att registrerar dig hos Skilling!

CMC Markets (recension) – Har fått en bra recension av oss på valutahandel.se. Med tanke på att företaget funnits länge har de mycket erfarenheter för att maximera nyttan för dig som trader. De har även ett stort utbud som du kan utnyttja för att handla andra instrument än valutor. Besök CMC Markets hemsida här!

Capital (recension) – Väldigt stort utbud av diverse instrument du kan använda. Du kan även ladda ner deras app till mobilen för iOS eller för Android och handla via en av de bästa apparna! Otroligt smidigt och bekvämt. Klicka här för att börja med Capital idag!


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Fantastiska grafer. Otroligt flexibel. Registrera dig hos CMC Markets idag!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.