fbpx

Albert från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 42 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Teknologi, mjukvara och artificiell intelligens. Dessa saker kommer påverka hur vi gör affärer på valutamarknaden, vare sig man vill det eller inte. Valutamarknaden beräknas vara god för ungefär 6.6 biljoner dollar per dag enligt BIS. Det är alltså världens största marknad idag så det är ju inte så konstigt att teknologi kommer ha något form av inflytande i hur vi gör transaktioner.

Men detta handlar inte bara om att göra affärer bakom en datorskärm. Problemet med valutamarknaden är att den är så integrerad i världsekonomin på ett sätt så att det nästan blir omöjligt att inte titta på en makroekonomisk nivå för att förstå hur teknologi kommer förändra hur affärer sköts framöver. Låt oss kolla vidare på hur teknologin kan komma att effektivisera valutahandeln framöver.

Blockchains påverkan på transaktioner

Blockchain baserad teknologi kommer ha en otroligt påverkan på global handel. Inom den globala handeln besitter man stora problem idag som brist på säkerhet och transparens när transaktioner utförs. Genom att använda Blockchain teknologi kan man sänka kostnader för en transaktion väldigt mycket samtidigt som den sker mycket snabbare, idag används banker till stor del för att utföra väldigt stora transaktioner då de kräver granskning och kan ta flera dagar ibland. Terminskontrakt vid global handel är också vanligt då företag gärna vill valutasäkra sina avtal så de inte förlorar pengar på affären, allt detta kostar såklart pengar och behöver utfärdas av bankerna. Genom Blockchain teknologi kan man ta bort banken ut ur transaktionen då teknologin kan utföra alla steg som krävs för att affären skall lyckas mellan företag.

5G Nätverk kommer utföra affärer snabbare

Detta har inte bara varit ett problem för valutahandel, utan alla marknader där man kan göra finansiella transaktioner såsom aktiemarknaden, kryptomarknaden, optioner etc kommer påverkas av 5G nätverk. Idag finns det ett stort problem när man skall utföra kortsiktiga affärer, priserna ändras och din order kanske inte går igenom för att priset ändrades samtidigt som du inte kunde se pris ändringen. Med 5G nätverk kommer vi få tillgång till väldigt noggranna priser och det kommer vara mycket lättare att utföra snabba affärer. Ett bra exempel på när detta blev ett problem var när aktien AMC fick ett väldigt hög köptryck, eftersom så många ville köpa aktien ökade värdet så snabbt att det blev svårt att utföra affärer då priset ändras så snabbt. Detta är ett vanligt problem vid affärer med finansiella instrument som har hög efterfrågan. Ifall du vill läsa mer om volatilitet, kan du läsa vår artikel om hur du kan tjäna pengar med det.

Idag ligger snitt tiden för att utföra affärer på ungefär 100 millisekunder, med 5G nätverk beräknar man att snitt tiden istället kommer ligga på ungefär 10 millisekunder.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck den ledande, skandinavisk valutasajten för trading med olika Valutor. Testa Skilling riskfritt med ett demokonto, du med!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


3D Printing har en stor påverkan på global handel

Du läste rubriken rätt, 3D Printing kommer ha en väldigt stor påverkan för dig som valutahandlare. Flera studier pekar på att när 3D Printing teknologi når sin punkt där man kan använda det för massproduktion och industrin inte längre utvecklas lika mycket beräknas global handel minska så mycket som 25%. Detta är bara ett av flera sätt som teknologi bidrar till en deflations ekonomi, länder som Kina och andra länder med massproduktions möjligheter tappar sin konkurrens fördel vilket leder till att flera länder istället producerar inhemska varor. På detta vis kommer priserna sänkas då man inte behöver transportera varor och värdet på inhemska valutor ökas.

Artificiell Intelligens inom valutamarknaden

Artificiell Intelligens och Maskininlärning, två olika teknologier som kommer ändra den finansiella marknaden för evigt. Redan idag använder många finansinstitutioner AI och maskininlärning för att förvalta pengar, om du inte redan använder det idag rekommenderar jag definitivt att du lär dig mer om området. Fördelen med AI och maskininlärning är helt enkelt att du själv inte behöver sitta med det, det betyder att du kan ha en maskin som tjänar pengar åt dig samtidigt som du gör något annat (som också förhoppningsvis tjänar ännu mer pengar!).

Ifall du vill lära dig hur AI påverkar kapitalförvaltningsmarknaden har BlackRock en väldigt bra studie du kan läsa, klicka här för att läsa och lära dig mer om området.

Tillgängligheten till mobila betalningssystem 

Apple Pay, Neteller och Swish. Bara några praktiska exempel på mobila betalsystem som gjort det mycket enklare att utföra transaktioner i samhället. Mobil betalsystem är väldigt viktigt och har en stark påverkan på globala valutor då det driver fler till att skaffa ett bankkonto, speciellt inom tillväxtländer där det är lite svårare att skaffa ett konto på grund utav saker som korruption, dålig säkerhet eller annat som stoppar folk från att skaffa det. I takt med att fler får tillgång till någon sorts bankkonto kommer även global handel att öka inom tillväxtmarknader då efterfrågan för export av gods och tjänster ökar. Vi har redan sätt att tjänster som exempelvis Swish gjort det enklare att köpa Bitcoins.

Vart kan du handlar ett stort utbud av valutor?

Skilling Web TraderSkilling (omdöme) – En av de bästa svenska plattformarna för trading. Förutom att de erbjuder ett stort utbud av CFD handel har de även mycket andra tillgångsklasser såsom kryptovalutor, aktier, råvaror etc. Även en väldigt säker plattform då de erbjuder insättningar med mobilt BankID vilket är perfekt för dig som svensk då det även visar att dina pengar sitter säkert. Klicka här för att börja handla på Skilling idag!

FP Markets logo
FP Markets (omdöme) – En väldigt modern och effektiv CFD mäklare som erbjuder ett stort utbud av instrument du kan göra affärer med. Även möjligheten till IRESS konton hos denna mäklaren gör att du mycket enklare kan studera marknaden, men även koppla ditt konto till Metatrader 4 och 5. Klicka här för att registrera dig på FP Markets idag.

Hugo Fx logo
HugoFX (omdöme) – En relativt ny mäklare som startade år 2017, oftast så är de väletablerade företagen med många år i nacken det som man skall köra på men vi är faktiskt väldigt nöjda med HugoFX och tycker definitivt du bör pröva den. Hemsidan är väldigt användarvänlig så det passar perfekt för dig som nybörjare eller professionell. Tryck här för att prova HugoFX!


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Stort utbud av finansiella produkter och möjlighet till CFD handel. Prova Capital!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.