fbpx

Per från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 42 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel har sett väldigt mycket acceptans av kryptovalutor på sistone från en rad olika aktörer på marknaden, allt från institutioner till länder. El Salvador blev nyligen det första landet som accepterade Bitcoin som sin alternativa huvudvaluta (tillsammans med USD), detta betyder att du som håller Bitcoins kan handla mat och betala dina skatter i El Salvador med dina Bitcoins istället för klassiska Amerikanska dollar sedlar som fram tills idag använts i landet. Detta kan vara ett bra tecken för dig som är sugen på kryptohandel, då framtiden tycks bli positiv med fler möjligheter i framtiden. Kolla in vår topplista över marknadens bästa kryptomäklare för att se var du kan handla eller läs intervjun med grundaren av SafeMeme, som försöker få branschen mer reglerad för nya kryptovalutor.

Fler som börjar använda kryptovalutor innebär högre vinster för dig som trader

Idag är valutahandel en väldigt bra marknad för att tjäna pengar då det är den mest likvida marknaden som vi har idag, man beräknar att det handlas runt 5triljoner dollar av värde varje dag. Allt från konsumenter, företag, institutioner till regeringar runt om i världen är med på denna marknad och handlar valutor varje dag till olika priser. Detta är för att det sker så ofta, exempelvis när du handlar varor byter du dina kontanter mot varan, därav har du gjort en valutahandel. Samma gäller när man byter sin valuta mot en annan för att kanske åka på semester. På andra sidan finns det en person eller ett företag som är villig att byta sina valutor mot dina. Alla dessa transaktioner och valutahandel som sker hela tiden gör att marknaden blir otroligt likvid. I dagsläget så är USD den mest handlade valutan, medan euron räknas som nummer två inom valutahandel.

Men, i takt med att teknologi hittar sätt att effektivisera online trading marknader har den även hittat sig till valutamarknaden. Länge har vi haft det här monetära systemet som vi har idag, något som folk inte tänker på är att det monetära systemet är ineffektivt och det kostar väldigt mycket att genomföra transaktioner. Finansiella institutioner finns för att minska kostnaderna för att göra transaktioner, däremot så gör kryptovalutor det till och med ännu bättre.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck den ledande, skandinavisk valuta- och råvarusajten för trading hemifrån. Testa Skilling, du med!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Kryptovalutor ökar lönsamheten för konsumtion

Tanken med kryptovalutor är att ta bort den så kallade “middleman”, vilket innebär banker eller andra finansinstitut. Denna effektivisering gör att man på pappret även kan minska transaktionskostnaden för att utföra den vilket i sin tur gör att företag tjänar mer och kontrollerar sina priser mer. I dagens samhälle idag är den mest populära betalningsmetoden bankkort som oftast utfärdas av Visa och Mastercard, som i sin tur då tar en transaktionsavgift varje gång du handlar. Oftast är detta en procentuell avgift, väldigt låg men i sin tur skapar en större effekt för ekonomin som helhet. Kryptovalutor däremot, kan ha en väldigt låg kostnad och en fast avgift, men kan bero på vilka krypto- eller valutapar du handlar med. Detta innebär att du kan handla hur många kryptovalutor du vill till fasta transaktionsavgifter, vilket då gör att lönsamheten för själva transaktionen ökar desto högre den är. Bäst lönsamhet finns då man handlar genom en kryptoexchange som heter Binance, då den har lägst transaktionskostnader. Ethereum-baserade kryptopar är oftast avsevärt dyrare och något vi på Valutahandel.se ofta undviker.

3 stora kryptovalutor

Kryptohandel: Mer flexibelt och snabbare än kontanter

Kryptovalutor är även mycket mer flexibla jämfört med kontanter. Du kan snabbt och smidigt göra internationella transaktioner, utan att använda dyra tjänster. Detta kommer i sin tur göra det enklare för folk att hitta bättre affärer då man exempelvis kan sitta i Sverige och handla från en leverantör i Australien utan att behöva använda dyra tjänster från finansinstitut. Du har även tillgång direkt till dina kryptovalutor jämfört med dina kontanter som egentligen sitter på banken. Därav spelar banken en viktig roll för att du skall komma åt dina pengar men valutor som Bitcoin och Ethereum har inte detta problem. Dock så är det viktigt att du ändå handlar dessa valutor genom att handla krypto med bra mäklare såsom Skiling eller Capital eftersom säkerhet spelar en större roll då du själv ansvarar för dina valutor.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Trading med många instrument, med flexibel hävstång. Prova själv CMC Markets idag. Den finns på svenska.

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.


Du som day trader kommer hitta fler möjligheter

Tanken med kryptovalutor är att handeln skall ske på en decentraliserad marknad, det vill säga en marknad som är fri från reglering. Detta skapar mer flexibilitet då du som day trader kan hitta fler möjligheter. Genom att inte ha en central roll som reglerar marknaden skyddas värdet på dina valutor från saker som devalvering, hyperinflation och annat som minskar värdet över tid. Många regeringar använder idag devalvering för att skapa exportfördelar för landets företag, men för dig som trader innebär det mindre värde för samma pengar. Du måste alltså öka avkastningen för att nå samma lönsamhet eftersom pengarna tappar värde. Det gäller då att välja tillgångar med hög sannolikhet för volatilitet i rätt riktning.

Volatilitet är även något som vi day traders borde första dra nytta av. Det finns självfallet bra anledningar till detta då det hade blivit svårare att konsumera i samhället ifall valutornas värde ändrades snabbt och drastiskt. Däremot, så är vårt mål som traders att göra vinst och i en volatil marknad är det enklare att göra vinst eftersom det finns mer rörelse. Bitcoin har hög volatilitet eftersom utbudet av valutorna är begränsat, vilket skapar starka prisrörelser varje gång folk köper och säljer valutorna. Ifall du vill läsa mer om hur du kan handla Bitcoins kan du läsa denna artikel.

Valutahandel med vanliga valutor är inte lika volatil eftersom marknaden är så stor, samt väldigt reglerad och det går att mäta värdet enklare än på en kryptovaluta, då det finns mer statistik och som traders och analytiker använder. Vissa handlar med volatilitetsindex (VIX) för att dra nytta av svängningarna på börsen.

Kryptovalutor ökar incitamentet för smartare konsumtion

Detta är förmodligen den viktigaste anledningen till varför jag tror att kryptovalutor har en ljus framtid. Som jag nämnde tidigare så finns det risken för att värdet på dina kontanter minskas genom saker som devalvering och hyperinflation, men främst av allt så minskas värdet på dina pengar genom att regeringen ökar deras konsumtion. Det finns två sätt regeringar kan öka sin konsumtion, den första är genom skattehöjningar och den andra är genom att printa ut pengar varav båda har en ökad effekt på inflationen. Däremot så är det mycket mer vanligt att man printar ut pengar då skattehöjningar kan ha en dämpande effekt på konsumtion, där printande av pengar istället skapar mer flexibilitet i form av ökade investeringar och konsumtion. Men, dessa pengar som printas ut är inte uppbackade av något värde utan endast spekulation, det vill säga vad allmänheten tror om själva valutan. Här kan du läsa mer om hur offentlig konsumtion påverkar dina valutor.

Bitcoin och diverse kryptovalutor löser dock detta problem, genom att ha ett fast utbud som inte kan ökas kan även inte heller någon central organisation spendera hur mycket pengar de vill. Kolla in vad ett 10-tal experter tror om Bitcoin priset 1 år från idag.

Tidigare i historien har vi haft detta monetära system som kallades för Guldmyntsfoten som avskaffades för att man skulle kunna skapa mer tillväxt genom att bara printa ut mer pengar, och i teorin stämmer detta. Dock så kommer problemet upp när man printar ut för mycket pengar som inte möter efterfrågan av respektive valuta, detta gör att regeringen måste ta ansvaret för att hålla uppe efterfrågan genom att spendera mer pengar. Man hamnar alltså i en cykel som blir väldigt svårt att ta sig ut ur, därför är valutor som Bitcoin och Ethereum med fasta utbud ett väldigt bra sätt för att öka incitamentet för smartare konsumtion bland större organisationer och individer.

Vilka sidor på svenska är bäst för trading med krypto?

Skilling grön logo 100x100 pixlar

Skilling (omdöme) – Fördelen med Skilling är först och främst att det är ett svenskt företag som ägs av offentliga personer. Därför tycker jag att det är mycket säkrare att använda deras framstående plattform som heter Skilling Trader. Den är även utformad för att maximera användarvänlighet, med syfte att göra allt tydligt och enkelt för dig som trader. Du kan vara igång på 15 sekunder och börjar med ett demokonto direkt. Klicka här för att registrerar dig hos Skilling!

CMC Markets: Vit blå logo
CMC Markets (recension) – Har fått en bra recension av oss på valutahandel.se. Med tanke på att företaget funnits länge har de mycket erfarenheter för att maximera nyttan för dig som trader. De har även ett stort utbud som du kan utnyttja för att handla andra instrument än kryptovalutor. Plattformen från CMC Markets heter Next Generation och är som namnet beskriver, väldigt bra anpassad för nästa generations traders med blixtsnabba avslut, enormt utbud och maximal flexibilitet. Besök CMC Markets hemsida här!

Capital - vit logo med svart text
Capital (omdöme) – Väldigt stort utbud av diverse instrument du kan använda. Du kan även ladda ner deras app till mobilen för iOS eller för Android och handla via en av de bästa apparna! Fördelen med Capital är också deras flexibla hävstång, så du kan välja ifall du vill ha ingen hävstång alls, eller en rejäl hävstång för dig trading. På så sätt får du maximal kontroll över dina positioner. Otroligt smidigt och bekvämt. Klicka här för att börja med Capital idag!


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Fler än 50 råvaror att handla med CFD. Prova Capital!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.