fbpx

Tina från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 13 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Realtidskursen på Bitcoin ökade till ett nya rekordnivåer och toppade 66 000 dollar för första gången någonsin under torsdagen. Valutahandel frågar sig om riskerna och möjligheterna framöver.

BTC har tappat 5% efter rekordnivåerna och handlas i skrivande stund för omkring $62 500. En av anledningarna kan tänkas vara att krypto exchangen Mt Gox gått med på att dela ut 141 686 Bitcoins till sina kunder i en förlikning. Detta motsvarar drygt 9 miljarder USD skriver Bloomberg, vilket kan komma att säljas av ägarna som köpte in sig för runt $10 under 2014. Ifall flera av ägarna säljer av snabbt, så kan det påverka priset för Bitcoin rejält och rekordnivåerna kan vara ett minne blott i värsta fall. Men det finns alltid två sidor av myntet och här går vi igenom vad som hänt på slutet och olika framtidsutsikter, där de mest positiva tror på flera hundra tusen dollar för 1 BTC inom 1 år eller miljonbelopp om man får tro Winklevoss bröderna. Självklart är det extremt svårt att förutspå Bitcoins riktiga värde, då valutan är relativt ny och ytterligare regleringar både kan gynna eller missgynna valutan.

Fortsatt volatila priser för Bitcoin

Medan den historiskt volatila digitala valutan som både är älskad och hatad tillbringade de senaste dagarna med att sväva i ett snävt intervall när den närmade sig sitt föregående aprilhögsta, skedde valvet förbi tröskeln mycket snabbare: Priset lade till mer än tusen dollar på en minut strax efter öppnandet av börser i USA. Men Reuters och flera andra rapporterar även om en glitch hos Binance, som fick Bitcoin priset att sjunka till 87% till $8200, för att sedan direkt vända tillbaka. Det bör noteras att det bara var hos Binance som detta skedde.

Stora kursrörelser kopplade till betydande diagramnivåer har varit ett vanligt fenomen i den mer än tioåriga historien om kryptovalutahandel. “Det är ett validerande ögonblick”, sade Jesse Proudman, medgrundare och verkställande direktör på Makara, ett kryptorådgivningsföretag. “Det är inte längre en fråga om om denna tillgångsklass fortsätter att existera-jag tror att det är ett riktigt meningsfullt märke i historien om den bredare digitala tillgångsklassen.”

Den första bitcoinuppbackade börshandlade fonden – BITO – listades i USA på tisdagen. Innan dagen var slut så kom det att bli den näst mest handlade ETFen någonsin. Det stora problemet med BITO är dock att den följer terminspriser, hur folk tror priset för Bitcoin blir i framtiden, så det är både rätt förvirrande och helt andra kurser än det som normalt visas för Bitcoin på vanliga krypto-exchanges. Vi rekommenderar hellre att köpa Bitcoin rakt av, till realtidskurser, vilket kan göras på eToro – med eller utan hävstång. Prova själv ett demokonto nu!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Etoro låter dig ta rygg på framgångsrika kryptoinvesterare. Kopiera krypto. Med Etoro, helt kostnadsfritt!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Nya höjdpunkter för Bitcoin

Bitcoin har klättrat till sin senaste höjdpunkt ovanför en flod av pandemi-era-likviditet, spekulativa satsningar och förväntningar på bredare antagande av institutionella investerare. Resan var volatil: Token störtade under 30 000 dollar i juni 2021 mitt i kritik av dess energiförbrukning och Kinas nedbrytning av kryptovalutan. Det började sedan återhämta sig delvis när kryptosektorn anpassade sig till Kinas nya regler.

Mitt i all prishysteri visar en stor del av Wall Street -etablissemanget en djup skepsis mot bitcoins roll i finanserna. Värdepapperstillsynsmyndigheter intensifierar sin granskning av kryptovaluta, med den amerikanska regeringen som effektivt blockerar ett bitcoin-utlåningsprogram på Coinbase Global.

Kritiker har också ifrågasatt påståenden om tillgångens brist gör det till en långsiktigt värdebevarare. Bitcoin steg så högt till 66 976 dollar under handelstiden i New York, vilket gör att den visar upp en vinst för året på nästan 130 procent. Den största digitala valutan efter marknadsvärde fick mer än 300 procent förra året och 95 procent 2019 efter att ha sjunkit 73 procent året innan.

“Självklart har lanseringen av en bitcoin futures ETF i USA lett till att priserna stigit till dessa nivåer”, säger Leah Wald, VD på Valkyrie Investments, ett företag som har lämnat in en ansökan om en terminsbaserad fond till den amerikanska Finansinspektionen XEC.

“Handlare och investerare kanske ser att detta är föregångaren till den heliga gralen – en spot bitcoin ETF – och deras optimism strömmar in i den största kryptovalutan i en rasande takt, med alla pengar FOMOing i handeln från alla hörn av marknaden.”

Bitcoins största förespråkare stöder kontroversiella argument om att den virtuella valutan är en bevarare av rikedom och en säkring mot det mest kraftfulla hotet från inflationen på många år. Vad tror du själv? Köp Bitcoin hos eToro, eller blanka om du är en av få som vågar gå emot den omskrivna kryptovalutan.

Krypto entusiasm på Wall Street

Entusiasmen har också ökat i vissa hörn av Wall Street: Bank of New York Mellon, Goldman Sachs och Morgan Stanley är bland företag som erbjuder kryptorelaterade tjänster. Dawn Fitzpatrick, investeringschef för Soros Fund Management, sa att hennes företag innehar några mynt och att krypto “har gått mainstream” medan Goldman Sachs kallar Bitcoin en ny tillgångsklass. Goldman Sachs tyckte även att det var köpläge tidigare i år och vi tror inte att de ändrat åsikt än.

Under de senaste åren har en helt ny krypto-ekonomi bildats. Non-fungible tokens eller NFT-som gör det möjligt för innehavare av digital konst och samlarobjekt att spåra äganderätten-har stigit fram i rampljuset.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Etoro ger dig extremt bra villkor för kryptovalutor. Prova Etoro idag!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Varför kan det vara bra att undvika BITO ETF?

Till att börja med är BITO ETF en amerikansk ETF, det gör att det inte är möjligt att handla den hos till exempel Nordnet, Avanza och DEGIRO som är de stora nätmäklarna som svenska investerare använder sig av. Det går emellertid att handla den i form av CFD-kontrakt hos till exempel IG eller CMC Markets.

Det finns emellertid ett problem i form hur denna ETF är konstruerad. BITO köper inte Bitcoins, denna börshandlade fond köper terminskontrakt på Bitcoin. Terminsmarknaden för Bitcoins i USA är ännu inte fullt utvecklad, vilket gör att det kan komma att uppstå brist på kontrakt att köpa, och att de kan kan komma att bli dyra att köpa.

Det underliggande index är utformat för att återspegla rörelsen i priset på Bitcoin terminsavtal (som kontinuerligt rullas på ett förutbestämt rullande schema). Ett terminsavtal är ett avtal om att köpa en vara till ett överenskommet pris, med leverans och betalning som ska ske vid en viss tidpunkt i framtiden. Terminsavtal avyttras i allmänhet strax innan kontraktstiden löper ut och nya kontrakt ingås för att undvika att leverera den aktuella varan (en process som kallas “rullande”), så att kontinuerlig exponering för denna kryptovaluta upprätthålls. De kontrakt som köps kan vara dyrare än de kontrakt som säljs, vilket skulle leda till att en investerare i Bitcointerminer gör ytterligare förlust.

De stora inflödena vi sett i denna ETF denna vecka kan sedan ställa till det. Om BITO fortsätter denna inflödestakt kommer det inte att finnas några terminskontrakt kvar att köpa i slutet av månaden på grund av positionsgränser.

Det är istället bättre att handla egna Bitcoins. Genom att göra detta kommer inte en investerare att förlora pengar varje månad när terminskontrakten rullas.

Var kan man handla Bitcoin bäst?

Du bästa exemplet där du kan handla Bitcoins är genom eToro. Bolaget är börsnoterat på Nasdaq och har väldigt lång historik bakom sig. Enligt oss på Valutahandel.se så har de den överlägset bästa plattformen för att kunna handla kryptovalutor flexibelt, med justerbar hävstång. Vill du köpa Bitcoin rent? Ja, det är möjligt det också. Prova handla Bitcoin med eToro idag!

Ps. Ett artikeltips från oss: Valutahandel frågar experter om vad BTC är värt om 1 år.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.