fbpx

Algot från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 40 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den första frågan som bör besvaras innan man går in på bitcoins riktiga värde är hur kan egentligen bitcoin ha ett värde och vem som bestämmer det?

Att bitcoin har ett värde är ett faktum. Finns det en efterfråga på finansmarknaden för valutahandel och optioner, så finns det även ett värde på det digitala valutor som Bitcoin. Så enkelt fungerar det. Den senaste kursen på onsdagen den 9 oktober 2019 är €7733.

Ett pris, i det här fallet på bitcoin i en fri marknad handlar i grunden alltid om ett utbud och en efterfrågan. När det gäller Bitcoin är utbudssidan intressant då den är begränsad. Här handlar det om en digital tillgång som inte är oändlig. Bitcoins algoritm har kommit fram till att det aldrig kommer att finnas mer än 21 miljoner bitcoin. Sedan säger det stopp. Idag räknas det att alla Bitcoin bör vara skapade år 2140 eller däromkring.

Bitcoins framtida utbudsbegränsning samt efterfrågan gör att det har ett värde. Återigen till ursprungliga frågan vad är egentligen Bitcoins riktiga värde kan vi säga att det är svårbestämt.

Även det påverkas av marknadens svängningar, något som vi går lite djupare in på under nästa rubrik.

Marknaden svänger – det gör Bitcoin också

Bitcoin rapporterade om ett kraftigt marknadspris på hela 172 miljarder dollar. Men är det ett bevis på att Bitcoin är värt de pengarn ?. Nej, det är det inte.

Som allt annat på den finansiella marknaden kan ett värde svänga ner eller upp, eller gå upp eller ner i kurs bara över en natt.

Likt alla traditionella värdepapper och investeringsalternativ så vänder Bitcoins värde på ett hastigt sätt.

Frågan återstår. Om marknaden värderar nuvarande antalet Bitcoin till flera miljoner vad väntas om värdet sjunker? Vet vi Bitcoins egentliga värde som kan fungera som en stabil grund för investerarna? Svaret är inte entydigt. Något som kan konstateras är att det är väldigt svårt att bestämma Bitcoins riktiga värde. Varför? För det första är den finansiella marknaden inte införstådd med kryptovalutans fulla potential.

Allt flera investeringsinstrument skapas samtidigt som det ständigt arbetas för att förstå och övergripa den globala valutans riktiga styrka och verkningsområden.

Den ovissheten skapar en rejäl svårighet att bestämma vad Bitcoin är värd.

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: EUR20
Beskrivning: CFD och kryptomäklare sedan 1997.

Riskvarning: 70.8% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD med den här leverantören.


valutahandel Bitcoin plånbok och pengar

Teknisk analys vid bestämning av värdet

Visserligen kan man använda sig av olika analysverktyg för att kunna komma upp med en siffra – en genomtänkt och real siffra som står för Bitcoins riktiga värde.

Ett exempel är Elliotts vågteori som bygger på att hitta ett återkommande mönster baserat på tidigare marknadspriser. Idén är att kunna värdera värdepapper, Bitcoin eller andra finansiella instrument genom att titta på dess tidigare utveckling. Grundtanken är att allt rör sig i likadana mönster, precis som allt annat i naturen. Analysen sätter alltså ett snitt för priset och fungerar som ett verktyg för att värdesätta Bitcoin enligt de angivna och bestämda beteendemönster.

Elliotts vågteori är bara ett sätt att bestämma Bitcoins värde. Men är det rätt? Igen kan inget entydigt svar ges. Vågteorin är bara ett verktyg och ingen garanti för ett visst värde.

Vill man roa sig med valutahandel eller kryptohandel, så gäller det att ha tålamod och vara uthållig, på gott och ont.

Allt fler köpare, färre Bitcoin säljare

Efter spekulationsbubblan i slutet av 2017 har ett tankesätt dykt upp om Bitcoin och det är att kryptovalutan verkar vara något som ökar snabbt i värde. Det ökade givetvis efterfrågan och självklart även Bitcoins inköpspris. En tydlig tendens märks – det finns allt fler köpare och allt färre säljare eller de så kallade blankare.

Det intressanta är att Bitcoin just nu ligger på 6000 dollar även det är uppenbart att dess riktiga värde inte är känt.

Det som driver priset uppåt är förväntan om framtiden och förhoppningarna om kryptovalutans oupptäckta potential. Bankernas ökade intresse för den typen av handeln har bidragit till Bitcoins finansiella uppgång.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Bli en vinnare. Gör som Manchester City, kör AvaTrade.

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.